5 UKERS SKIINSTRUKTØRKURS

Lev ut drømmen om instruktørtilværelsen i Østerrike

Bli skiinstruktør i Østerrike på vårt 5-ukers skikurs

 

Vårt 5 ukers skiinstruktørkurs i Østerrike er det ultimate skiinstruktørkurset for deg som ikke vil gå på kompromiss med sesongen og skiutviklingen. Kurset er skreddersydd for å gi deg den ultimate opplevelsen på ski med 5 dager trening i uken fra topp profesjonelle trenere!

 

I løpet av kurset vil vi organisere teambuilding og aktiviteter, inkludert tysk språktrening, for å forberede deg på best mulig måte for en sesong som skiinstruktør på en østerriksk skiskole. Før avreise vil du bli invitert til vårt Kick off-arrangement og tildelt en skiskole, som du etter kurset vil bli transportert til sammen med et team av andre Snowminders, hvor du kan starte sesongen og livet som skiinstruktør i Østerrike sammen!

 

Hvis du har ambisjoner om å utvikle skikjøringen din til nye høyder både på og utenfor pisten, anbefaler vi vårt 7-ukers skiinstruktørkurs, der du i tillegg til de første 5 ukene med opplæring vil motta 2 ukers nivå 2-orientert opplæring i mars eller april og dermed bli en sertifisert østerriksk skiinstruktør.

 

Obs! Sjekk ut våre anmeldelser på Trustpilot og Facebook for å lære mer om Snowminds fra våre instruktører!

 

Livet som skiinstruktør i Østerrike

 

Vi opplever gang på gang at en sesong som skiinstruktør er langt mer enn bare skikjøring i seg selv. I tillegg til de deilige nypreparerte bakkene og den vakre nysnøen, opplever du også et unikt fellesskap med kollegene dine som alle deler den samme lidenskapen som deg – ski.

 

I Østerrike finner du også de koseligste fjellandsbyene fylt med autentiske restauranter som serverer de beste wienerschnitzlene du noensinne har smakt! I tillegg til maten og kameratskapet må du ikke glemme Østerrikes tradisjoner som nagel, snaps og afterski, som utvilsomt er den perfekte rammen for å møte nye venner fra hele verden.

 

HVA ER INKLUDERT?

 

Uansett hvilket kurs du velger, garanterer vi deg “the full Snowminds experience” for din vintersesong som skiinstruktør. Vårt erfarne personale, som alle er tidligere skiinstruktører, vil være med deg helt fra begynnelsen og vil være med deg hvert steg på veien under skiinstruktøropplæringen og i løpet av skisesongen, når vi garanterer deg jobb på en østerriksk skiskole. Samtidig sørger vårt svært profesjonelle østerrikske skitrenerteam for at du får best mulig opplæring før skitrenereksamen. En opplæring som betyr at 100% av våre instruktører har fått jobb etter Snowmind-kurset siden vi startet i 2012!

 

Med denne kurspakken kan du se frem til følgende fordeler:

 

 • En vintersesong som skiinstruktør med ansettelse ved en lokal skiskole.
 • 5 ukers nivå 1 (Anwärter) skiinstruktørkurs inkludert teambuilding og sosiale aktiviteter.
 • Organisert sesonginnkvartering på skiskolen i løpet av sesongen (egen betaling på skiskolen)
 • Forberedende skitrening ca. 5 dager i uken med topp profesjonelle skitrenere
 • Den internasjonalt anerkjente 10-dagers østerrikske skiinstruktørutdanningen “Anwärter” på nivå 1.
 • Transport fra København og buss til Østerrike*
 • Invitasjon til kick-off-arrangement i Danmark før avreise
 • Fysisk forberedelsestreningsprogram som skal brukes før avreise
 • Forberedelsesmateriell og tips om pakking, forsikring osv.
 • Salzburger Super Skicard sesongkort som dekker ca. 2750 km med løyper**
 • Innkvartering på hotell med 1/2 pensjon under hele kurset
 • Snowminds teamleder under kurset
 • Sosiale lagarrangementer i løpet av kurset og sesongen
 • Invitasjon til Snowminds Reunion Party etter sesongen
 • Pro-tilbud på Snowminds Store
 • Sikkerheten til et dansk reiseselskap som er medlem av Reisegarantifondet.
 • Døgnåpen beredskapstelefon gjennom hele sesongen
 • Et unikt fellesskap av venner for livet

 

Hva er ikke inkludert?

 • Reiseaktivitet og hjemreise etter skisesongen
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Kostnader for sesonginnkvartering etter skiinstruktørkurset
 • Lommepenger og skiutstyr
 • Alt som ikke er eksplisitt nevnt under “Hva er inkludert”.

 

*Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen. Vennligst gi oss beskjed om hvordan du ønsker å gjøre dette.

 

**Vi kjøper et Salzburger Super Ski sesongheiskort i samarbeid med din skiskole som en tjeneste, hvis du trenger å jobbe innenfor det området det dekker, utover Ski Alpin-området. Hvis du trenger å jobbe utenfor Salzburger Super Ski-området eller innenfor Ski Alpin-området, vil vi i stedet kjøpe et heiskort for Ski Alpin-området, som inkluderer Kaprun, Zell am See og Saalbach/Leogang. Hvis du er eldre enn 25 år eller fyller 25 år samme år som kurset starter, pålegges det en ekstra avgift på min. 150 euro for Salzburger Super Ski heiskortet og min. 100 euro for Ski Alpin heiskortet. Hvis du må jobbe på en skiskole som ikke dekkes av Salzburger Super Ski eller Ski Alpin heiskort, kan det være en egenandel for et sesongheiskort til din destinasjon, som du betaler direkte til skiskolen.

 

"Kombinasjonen mellom profesjonalitet og samhold er det som gjør Snowminds så unike. Det er vanskelig å forestille meg sesongen min uten dem."

- Andreas, Snowminds-instruktør

HVEM KAN SØKE? 

 

Vi er kjent blant våre skiskolepartnere for å utdanne dyktige, energiske og høyt motiverte skiinstruktører, og derfor er vi stolte av å velge de riktige deltakerne til våre kurs. Du trenger ikke å være en skiekspert, og uansett hvilket nivå du er på, er kursene våre skreddersydd for å gi deg best mulig skitrening før skiinstruktøreksamen, slik at du kan oppfylle drømmen din om en vinter som skiinstruktør i Østerrike!

 

Helt grunnleggende forventer vi at du:

 • Ha stått på ski i minst 3-4 uker og helst mer
 • Er tilgjengelige, ansvarsfulle og villige til å la seg utfordre
 • Ha et ønske om å jobbe med barn og unge spesielt
 • Liker å undervise og å bli utfordret
 • Flytende engelsk og tysk på konversasjonsnivå eller villig til å lære og utfordre seg selv (Les mer om vårt tyskkurs her)
 • Er minst 18 år gammel

 

Når du har sendt søknaden din, vil vi invitere deg til et intervju der vi vil diskutere dine muligheter for å sikre deg en plass på kurset. Samtidig vil du få muligheten til å høre mer om våre kurs og en opplevelse som snowboardinstruktør i Østerrike. Vi vil deretter komme tilbake til deg med informasjon om vi kan tilby deg en plass på kurset.

 

Vi har stor interesse for kursene våre og blir fort fulle. Derfor kjører vi også et “først til mølla”-prinsipp, der vi har en søknadsfrist omtrent hver måned. Dette betyr at jo tidligere du søker, jo bedre er sjansene dine for å bli med på laget OG få en jobb på drømmedestinasjonen din.

 

Du kan bruke søknadsskjemaet, inkludert pris og datoer, på denne siden eller finne søknadsskjemaet vårt i toppmenyen.

 

Detaljer om kurset

Rekruttering og finansiering

Ansettelse som skiinstruktør ved en lokal skiskole

En sesong som skiinstruktør er en livslang drøm for de fleste, men nå har du sjansen til å gjøre drømmen til virkelighet. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med å jobbe som skiinstruktør, og gjennom våre nøye organiserte kurs og store nettverk av skiskoler over hele verden garanterer vi deg en jobb.

Ansettelse er betinget av at du består skiinstruktørutdanningen, noe rundt 90 % av studentene våre gjør. Hvis du ikke består, men har gjort ditt absolutt beste for å ta programmet seriøst, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe deg med å få jobb uansett, slik at du kan få en flott sesongopplevelse og ta en ny eksamen så snart som mulig. Vi er stolte av å kunne si at vi aldri har vært i en situasjon der vi ikke har vært i stand til å hjelpe deg med å finne en jobb etter endt utdanning!

Lønn og utgifter i løpet av sesongen

Vi har topp profesjonelle partnere over hele verden, og sammen med dem sørger vi for at du har heiskort, overnatting og uniform når du ankommer destinasjonen. Vær oppmerksom på at det er en ekstra kostnad for f.eks. sesonginnkvartering på flere destinasjoner, som varierer fra destinasjon til destinasjon avhengig av skiskolens lønnsstruktur.

Du blir ansatt direkte av skiskolen, som betaler deg lønn avhengig av dine prestasjoner. Noen skiskoler betaler deg fast lønn, andre betaler deg per time. Du blir ikke rik av å være skiinstruktør, men som en tommelfingerregel tjener du rundt 12 euro i timen, og rundt 5 000-8 000 euro i måneden hvis du jobber en hel måned. En typisk arbeidsuke er vanligvis opptil 6 dager i uken fra søndag til fredag, men vil ofte bestå av færre arbeidsdager, for eksempel privatundervisning.

Under intervjuet med oss vil vi vurdere din motivasjon, kvalifikasjoner og ønsker for din erfaring, blant annet for å vurdere hvilken skiskole og destinasjon som kan gi deg den perfekte opplevelsen. Du får tidlig i programmet og i god tid før avreise vite hvilken skiskole du skal jobbe for. Når du har bestått opplæringsprogrammet ditt, blir du fraktet direkte til skiskolen din, og eventyret kan begynne.

I løpet av sesongen

Alle våre skiskolepartnere er nøye utvalgt, og vi har et nært forhold til dem alle. Dette betyr også at hvis det skulle oppstå problemer i løpet av sesongen, kan du når som helst henvende deg til oss. Vi er her for å gi deg en opplevelse for livet og vil gjøre alt vi kan for å hjelpe deg hvis det skulle oppstå behov.

Arrangementer og samfunn

Stort sesongåpningsarrangement i Danmark

I september finner vanligvis Snowminds Kick-off-arrangementet sted. Det er en fantastisk dag der vi gjør mye teambuilding, snakker om skiinstruktørprogrammet og sesongen, og generelt får muligheten til å få svar på alle spørsmålene dine. Vi snakker også om skiutstyr, og du får muligheten til å kjøpe flott skiutstyr til gode priser. Et av høydepunktene er å møte de andre Snowminderne som du skal på sesongen med, da det alltid vil være minst en annen Snowminds-instruktør på destinasjonen din, slik at du har andre å dele opplevelsen med.

Team events i løpet av sesongen

Etter kurset vil vi i Snowminds raskt savne dere, og dere vil forhåpentligvis også savne oss og hverandre. Derfor arrangerer vi et stort Snowminds Team Event i løpet av sesongen. Her samler vi hele Snowminds-teamet på et hemmelig sted i Østerrike for å få en opplevelse utenom det vanlige og se alle igjen. For eksempel har vi vært i Kitzbühel i januar for å se verdenscupen på ski på det legendariske Hahnenkamm Rennen og oppleve den ikoniske byen.

Snowminds Reunion Party i Danmark etter sesongen

Vår Snowminds Reunion Party finner vanligvis sted i mai/juni, når de siste av Snowminds har kommet hjem, og før mange blir med oss på våre reiser rundt om i verden til steder som New Zealand.

Snowminds Reunion Party er valgfritt og koster en liten avgift, men det er en flott mulighet til å treffe gamle venner og utveksle røverhistorier fra en flott skisesong.

Snowminds Social

Siden 2012 har vi i Snowminds utdannet hundrevis av dyktige danske skiinstruktører. Alle er en del av nettverket “Snowminds Social”, som vi har grunnlagt for å tilby alle våre instruktører flere unike opplevelser, nettverk og fordeler med Snowminds. Vi arrangerer årlige turer, som skiturer, surfeturer, teamaktiviteter, arrangementer, gjenforeningsfester osv. der instruktørene våre bygger nettverk på tvers av årganger. På denne måten kan du få sparring og hjelp med alt fra spørsmål om sesongen, studievalg, karriere, utstyrsvalg og mye mer fra mer erfarne instruktører. Snowminds Social er din tilgang til Danmarks største nettverk av unge skientusiaster.

Trygghet, fellesskap og opplevelser for livet

Fra ditt første møte med oss til intervjuet i Danmark vil du bli fulgt, støttet og veiledet av vårt erfarne team, som alle har vært tidligere skiinstruktører hos oss. På denne måten vil du alltid kunne få hjelp og råd, enten du trenger råd om pakking før avreise, råd om hvordan du kan utvikle skikjøringen din under kurset vårt, råd om tyske ord på programmet eller en trøstende skulder i løpet av sesongen. Kort sagt, uansett hva du trenger, er vi der for deg HELE VEIEN!

Før avreise blir du invitert til vår Facebook-gruppe, hvor du kan sette et ansikt på alle de andre skiinstruktørene du skal tilbringe vinteren sammen med. Vi forbereder dansk til programmet, slik at du kan komme godt forberedt, og samtidig har du muligheten til å bestille et tyskkurs, slik at tysken din kan være helt riktig.

I løpet av programmet er vi der for å hjelpe deg med alt fra lærestoffet, språket, øvelsene og ikke minst for å svare på alle spørsmålene du måtte ha om skiteknikk, samt eksamenene dine. Dette betyr også at du ikke alltid er avhengig av å få svar på ting av instruktøren din eller i gruppen. Du kan alltid få tak i et medlem av Snowminds-teamet.

Vi gjør også vårt ytterste for å sette sammen team som kan fungere og som består av herlige, glade og motiverte skientusiaster. Dette betyr at du unektelig vil knytte tette bånd med romkameratene dine, skiløperne i gruppen din i bakken og selvfølgelig kollegene dine på destinasjonene. Alt dette er noe som våre tidligere skiinstruktører ofte nevner som unikt for opplevelsen. Dette fellesskapet er ikke bare viktig fra et sosialt synspunkt, men er gull verdt under opplæring og eksamener, der støtten fra vennene dine kan være det ekstra som bærer deg gjennom og gir deg et skiinstruktørbevis i hånden.

Hos oss er du ikke et nummer, men et menneske, en skilærer, og vårt eneste mål og håp er å gi deg en unik opplevelse som skilærer som du kan se tilbake på med glede og lengsel resten av livet. Dette er store ord, men de kommer fra hjertet, og det er det Snowminds handler om.

Transport

Transport til Østerrike

Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. På bussen fra København kan du ta med deg 2 kofferter, hver på 23 kg. Med andre ord kan du ta med deg alt du trenger – husk at du må kunne bære alt selv.

Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen.

Når sesongen er over, må du selv sørge for transporten hjem, da våre instruktører har ulike planer for når de ønsker å reise hjem og fra hvor. Hjemreisen er derfor på egen kostnad og er ikke en del av kurspakken din, men vi hjelper gjerne med tips om den beste måten å komme hjem på.

 

Transport til din destinasjon etter endt kurs

Når opplæringen er ferdig, og eksamensfesten er over, vil vi ordne transporten for deg og dine nye kolleger fra kurset til din skiskole.

Innkvartering

5 uker på hotell med 1/2 pensjon

“We take care of our own” og under et intensivt skiinstruktørkurs trenger du god mat og overnatting! På alle våre hoteller vil det være WiFi og du vil bli innkvartert i 2-6 personers rom eller leiligheter hvor du vil bo sammen med de andre Snowminderne. Hotellene våre ligger med enkel tilgang til skibuss eller pisten.

Vi gjør en dyd av å sikre kvalitet gjennom hele opplevelsen, og derfor samarbeider vi også med hoteller som tilbyr god, mettende og næringsrik frokost og middag. Frokosten består typisk av en næringsrik buffet og middagen av enten 3 retter eller en buffet med suppe, salat, hovedrett og dessert.

 

 

HVA OM JEG IKKE BESTÅR EKSAMEN

Hvis du skulle mislykkes på eksamen eller noen deler av den, trenger du ikke å bekymre deg. Vi har en løsning for deg med en annen mulighet hvis du har fullført Anwärter-eksamenene dine i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller desember. Du får sjansen til å delta på en 3-dagers Wiederholungscamp fra 18. til 20. desember 2023. Den tredje dagen vil være “Prüfungs”-dagen (eksamensdagen).

Campen koster 275 euro og inkluderer kun trening. Du er selv ansvarlig for å ordne transport, heiskort, hotellinnkvartering og andre utgifter. Denne unike muligheten gir deg imidlertid sjansen til å ta eksamen på nytt kort tid etter en tidligere mislykkelse, slik at du har muligheten til å komme i gang med å jobbe så raskt som mulig.

Annen viktig informasjon

5 ukers kurs for skiinstruktører

Vårt 5-ukers skiinstruktørkurs er den perfekte måten å kickstarte skieventyret og drømmen om en sesong som skiinstruktør.

I løpet av 5 fantastiske og intense uker vil du utvikle skinivået ditt til uante høyder, lære mye om skiteknikk, skiutstyr, sikkerhet i fjellet på vår populære introduksjon til offpiste og også delta i mange morsomme teamaktiviteter, som alle bidrar til å skape den unike Snowminds-kulturen vårt team og skiinstruktører er kjent for.

Det er leksjoner 5 dager i uken på fjellet, der treneren din vil hjelpe deg i pisten, i parken, i pukkel og i pudder, slik at du kan kjøre og utvikle deg på hele fjellet. Teknikken din vil utvikle seg raskt, og gjennom kontinuerlig tilbakemelding og trening vil du bli finpusset slik at du har et godt utgangspunkt før sesongen. Alt dette leder opp til kursets store kulminasjon – den østerrikske skieksamen på nivå 1, som vil være den siste testen før vintersesongen din som østerriksk skiinstruktør!

Salzburger Super Ski sesongen heiskort

I samarbeid med skiskolen din kjøper vi et Salzburg Super Ski Season Lift Pass som en tjeneste for deg, slik at du i løpet av skisesongen har tilgang til ca. 2750 km. løyper i 21 skiområder i Salzburger Land, samt en rekke nærliggende skiområder.

Dette betyr at du om vinteren enkelt kan besøke venner og kolleger i andre områder og utforske mer av Østerrike på ski.

OBS! Hvis du jobber utenfor Salzburger Super Ski, eller i Ski Alpin-området, kjøper vi heiskort for Kaprun i stedet. Hvis du er 25 år eller eldre, vil det være en tilleggspris for heiskortet, som vil bli kommunisert før avreise. Ettersom vi kjøper heiskortet i samarbeid med skiskolen din, får du ikke refusjon for heiskortet ved sesongslutt fra skiskolen, noe andre kan få hvis de hadde kjøpt heiskortet på egenhånd.

Den internasjonalt anerkjente østerrikske skiinstruktørutdanningen “Anwärter” på nivå 1.

For å sikre at alle våre instruktører får opplæring av høyeste kvalitet, samarbeider vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av verdens mest anerkjente skiinstruktørforeninger.

De siste 10 dagene av kurset vil instruktørene deres ta deg gjennom Anwärter-programmet, som er nivå 1 i opplæringssystemet deres. Her får du opplæring i å lære nybegynnere og viderekomne å stå på ski, og etter endt kurs er du klar til å begynne å jobbe for arbeidsgiveren din.

Programmet er et av de mest anerkjente i verden og vil ikke bare se bra ut på CV-en din, men kan også brukes på mange av Snowminds andre destinasjoner rundt om i verden etterpå.

Pris

Course Icon Sesong og 5 Ukers Skiinstruktørkurs

Course Icon Fra 78.995 NOK

Course Icon

Course Icon Østerrike

Course Icon Start november til midten av april

Course Icon Depositum: 1000 NOK

Søk

Spørsmål? Ring oss på +46 40 606 08 72!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg