5 uker nybegynner skiinstruktørkurs

Forbedre skiferdighetene dine på rekordtid med vårt nybegynnerkurs i Østerrike!

5 uker nybegynner skiinstruktørkurs

 

Se for deg en hverdag hvor du våkner om morgenen bare for å sette kursen mot skibakken for en lang dag i pudderet, der du deler din lidenskap for ski med andre mennesker. Kan det bli bedre? For å få det på det rene, er det absolutt ingen nødvendighet å være en racer på ski for å kunne bli skiinstruktør. Det hele handler til syvende og sist om motivasjon og dedikasjon. Derfor har vi utviklet dette unike 5 uker nybegynner skiinstruktørkurs, hvor du gjennom personlig og profesjonell trening kan realisere drømmen om å bli skiinstruktør og tilbringe en hel sesong med jobbgaranti i Østerrike.

 

 

NYBEGYNNER TRENINGEN 

 

Før kurset vil du bli invitert til et Kick-Off event i oktober, hvor du får møte andre Snowminds-instruktører og høre mer om hva du kan forvente fra din sesong som instruktør med Snowminds. Etter dette settes kursen mot Østerrike og nye eventyr i november! Over 5 uker vil våre talentfulle og erfarne trenere sørge for å lære deg alt av grunnleggende ferdigheter og bygge et solid fundament for den videre utviklingen av skiteknikken din. Derfra vil det bare gå oppover, og du vil oppleve at teknikken din blir bedre og mer raffinert for hver dag som går.

 

Med godt humør og en god dose dedikasjon vil du se skiferdighetene dine utvikle seg og nå høyder du ikke trodde var mulig da du startet. Samtidig vil du også tilegne deg kunnskap om hvordan du kan lære bort de ferdighetene du nylig selv har lært til andre mennesker. Når ditt 5-ukers kurs er ved veis ende, vil du være mer enn klar for å bestå din nivå 1 instrutkrøutdannelse og direkte begynne i jobben som skiinstruktør med jobbgaranti i Østerrike for en hel vintersesong. Vi i Snowminds er stolte av å kunne si at vi siden oppstart i 2012 har vært i stand til å skaffe 100% av våre instruktører jobb etter bestått kurs.

 

HVA ER INKLUDERT?

 

Når du reiser med Snowminds, tar vi oss av alt det praktiske arbeidet. Du kan rett og slett bare pakke kofferten og godt humør, og se frem til ditt neste eventyr i Østerrike.

 

Med denne kurspakken kan du se frem til følgende:

 

 • Jobbgaranti som instruktør
 • 5 uker nybegynnerkurs fra begynnelsen av november til midten av desember 2019
 • Innkvartering på hotell med to daglige måltider (frokost og middag)
 • Kick-Off Event hvor du møter andre Snowminders og forbereder deg til sesongen
 • Transport fra Oslo til København og buss til Østerrike**
 • Transport til din skiskole fra kursen
 • Et sterkt fellesskap
 • Liftpass i sesongen og instruktøruniform*
 • Et sterkt team som støtter deg hele veien
 • Trygghet gjennom å reise med et etablert skandinavisk selskap
 • Team Events med Snowminds under og etter sesongen, inkludert Closing Celebration Event etter endt utdannelse

 

Hva er ikke inkludert?

 

 • Kostnader tilknyttet visumsøknad
 • Kansellering- og reiseforsikring.
 • Utstyr for sesongen
 • Reiseaktivitet etter endt sesong (inkludert transport fra din destinasjon til flyplassen)
 • Eventuelle utgifter til bolig, liftpass og uniform under sesongen (dette varierer fra skiskole til skiskole)
 • Lommepenger og annet som ikke er nevnt ovenfor

 

*Vi kjøper et Salzburger Super Ski sesongheiskort i samarbeid med din skiskole som en tjeneste, hvis du trenger å jobbe innenfor det området det dekker, utover Ski Alpin-området. Hvis du trenger å jobbe utenfor Salzburger Super Ski-området eller innenfor Ski Alpin-området, vil vi i stedet kjøpe et heiskort for Ski Alpin-området, som inkluderer Kaprun, Zell am See og Saalbach/Leogang. Hvis du er eldre enn 25 år eller fyller 25 år samme år som kurset starter, pålegges det en ekstra avgift på min 150 euro for Salzburger Super Ski heiskortet og min 100 euro for Ski Alpin heiskortet. Hvis du må jobbe på en skiskole som ikke dekkes av Salzburger Super Ski eller Ski Alpin heiskort, kan det være en egenandel for et sesongheiskort til din destinasjon, som du betaler direkte til skiskolen.

**Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen. Vennligst gi oss beskjed om hvordan du ønsker å gjøre dette.

 

"Om du er som meg da jeg startet – usikker på hvorvidt du er god nok til å bli instruktør – vil jeg bare si kjør på. Du klarer det. Opplevelsen er verdt hver en krone."

- Nicklas, Snowminds Instructor

HVEM KAN SØKE?

 

I Snowminds strekker vi oss etter å sørge for at alle med lidenskap og lyst til å leve ut drømmen om en hverdag på ski får mulighet til å realisere dette som en del av vårt team av ski- og snowboardinstruktører.

 

Helt grunnleggende forventer vi at du:

 • Tidligere har en sammenlagt skierfaring på 2-3 uker (at du er i stand til å stå trygt på ski)  
 • Snakker engelsk og tysk på samtalenivå, eller er villig til å arbeide for å lære gjennom vårt språkkurs i tysk
 • Er utadvendt, positiv, motivert og ansvarsbevisst
 • Liker å jobbe med både barn, ungdom og voksne
 • Liker å undervise og takle nye utfordringer
 • Er minst 18 år

 

Etter at du har sendt oss din søknad, vil du bli oppringt av oss. I denne samtalen vil du ha mulighet til å høre mer om erfaringen med å jobbe og leve som skiinstruktør i Østerrike. Kort tid etter vil teamet komme tilbake til deg med mer informasjon om hvorvidt vi kan tilby deg en plass på teamet.

 

Vi opplever stor interesse for dette kurset, og tilgjengelige plasser fylles derfor fort opp. Vi opererer generelt med et førstemann til mølla prinsipp, som betyr at jo før du søker, desto større er sjansene dine for å komme med. Klikk her for å søke.

 

 

 

DETALJERT OVERSIKT OVER 5 uker skiinstruktørkurs

Jobbgaranti som skiinstruktør

Vi liker å være ærlig med dere. Jobbgarantien vår avhenger av bestått instruktørkurs, noe omtrent 90% av våre studenter oppnår med glans. Om du ikke skulle bestå, vil vi fortsatt gjøre alt vi kan for å skaffe deg en jobb likevel. På denne måten kan du nyte sesongen din som instruktør, og ta opp igjen eksamen i januar eller mars. Når det er sagt, er vi stolt av å kunne si at vi har vært i stand til å skaffe 100% av våre instruktører jobb etter bestått eksamen.

Transport

Transport til Østerrike

Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. På bussen fra København kan du ta med deg 2 kofferter, hver på 23 kg. Med andre ord kan du ta med deg alt du trenger – husk at du må kunne bære alt selv.

Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen.

Når sesongen er over, må du selv sørge for transporten hjem, da våre instruktører har ulike planer for når de ønsker å reise hjem og fra hvor. Hjemreisen er derfor på egen kostnad og er ikke en del av kurspakken din, men vi hjelper gjerne med tips om den beste måten å komme hjem på.

Transport til din destinasjon etter endt kurs

Når opplæringen er ferdig, og eksamensfesten er over, vil vi ordne transporten for deg og dine nye kolleger fra kurset til din skiskole.

Bolig

Under opplæringen

Du vil bo på et tre-stjerners hotell som dekker alle dine behov. Du kan forvente å bo på 2-5-mannsrom eller leilighet. I Snowminds, samarbeider vi hovedsaklig med hoteller som tilbyr sunn og næringsrik kost. Frokost vil vanligvis bestå av en innholdsrik buffet, og middag vil enten være et tre-retters måltid eller buffet.


Under skisesongen som instruktør

Uansett hvor du ender med å dra, garanterer vi innkvartering på skiskolen under hele sesongen. Detaljene rundt dette kan variere, avhengig av skiskole og land. Du kan alltid forvente å enten bo på skiskolen eller rimelig innkvartering arrangert av oss i nærheten av skianlegget.

Opplæring

Dette spesialdesignede nybegynnerkurset fokuserer på å lære deg grunnleggende teknikk på ski. Du starter fra scratch, og opparbeider deg raskt gode ferdigheter.

Treningen består av:

 • Forbedring av grunnleggende skiteknikk, helt fra scratch 
 • Grunnleggende kunnskap om mer avansert skiteknikk, som er nødvendig for å bestå instruktøreksamen. 
 • Opplæring i hvordan du lærer bort basiskunnskapen du selv nylig har lært, gjennom repetisjonsævelser. På denne måten lærer du både nye teknikker samtidig som du tilegner deg kunnskap om hvordan du videreformidler disse til andre. 

Til slutt vil du delta i den østerrikske Anwärter instruktørtreningen, som gir deg muligheten til å jobbe som skiinstruktør ved en østerriksk skiskole.

Fellesskap og arrangementer

Kick-Off Event

Omtrent en måned før avreise, avholder vi Snowminds Kick-Off Event. Dette er en dag sammensatt av ulike aktiviteter ment for å forberede deg på din sesong. Du vil få grundig informasjon om skisesongen, møte Snowminds Teamet og introduseres for dine nye kolleger. Her får du også mulighet til å kjøpe rabattert skiutstyr.

 

Team Events i Januar og Mars

Disse arrangementene i Januar og Mars avholdes primært for å styrke fellesskapet gjennom sesongen. For å delta på disse, tar vi en symbolsk sum for å dekke utgiftene til arrangementene.


Snowminds Reunion Parties

Når sesongen er over, er det tid for Snowminds Reunion Parties. Disse avholdes vanligvis i mai, etter at alle instruktører har kommet hjem. I likhet med andre team events, er disse reunion festene lagt opp til å gi deg mulighet til å møte venner og ha det gøy.

HVA OM JEG IKKE BESTÅR EKSAMEN

Hvis du skulle mislykkes på eksamen eller noen deler av den, trenger du ikke å bekymre deg. Vi har en løsning for deg med en annen mulighet hvis du har fullført Anwärter-eksamenene dine i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller desember. Du får sjansen til å delta på en 3-dagers Wiederholungscamp fra 18. til 20. desember 2023. Den tredje dagen vil være “Prüfungs”-dagen (eksamensdagen).

Campen koster 275 euro og inkluderer kun trening. Du er selv ansvarlig for å ordne transport, heiskort, hotellinnkvartering og andre utgifter. Denne unike muligheten gir deg imidlertid sjansen til å ta eksamen på nytt kort tid etter en tidligere mislykkelse, slik at du har muligheten til å komme i gang med å jobbe så raskt som mulig.

Annen viktig informasjon

Liftpass

I samarbeid med skiskolen din, gir vi deg et Salzburg Super Ski liftkort for sesongen. Dette gir deg endeløse muligheter, med tilgang til i alt 2550km med bakker, fordelt på 22 skiområder i Salzburger Land. Dette gir deg mulighet til å besøke venner ved andre skianlegg, og generelt utforske Østerrike på ski.


Instrukørsertifikat

For å tilby utdannelse av toppkvalitet, samarbeider vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av verdens mest anerkjente instruktørskoler. Ikke nok med at dette ser bra ut på CV-en, men det er også en nyttig bakgrunn å ha dersom du ønsker videre samarbeid med Snowminds på andre destinasjoner rundt om i verden. I løpet av de siste 16 dagene av kurset, vil du gå gjennom et utfordrende instruktørkurs, som er Level 1 i deres system. Her vil du lære å instruere både nybegynnere og mer erfarne skiløpere, og bli en kompetent instruktør klar for å undervise hvor som helst i Østerrike.

Pris

Course Icon 5 Ukers Instruktørkurs for Nybegynnere + Hel Sesong

Course Icon 78.995 NOK

Course Icon

Course Icon Østerrike

Course Icon Avreise i begnnelsen av november med mulighet for sesong frem til april

Course Icon Depositum: 950 NOK

Søk

Spørsmål? Ring oss på +46 40 606 08 72!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg