SØR-AFRIKA

Jobb som instruktør i Lesotho

DESTINASJONEN

 

Ski og snø er neppe det første du tenker på når du hører snakk om Sør-Afrika. Mer naturlig er det vel kanskje å assosiere landet med rik historie og kultur, eksotisk dyreliv og vakre solnedganger. Og selv om alt dette er riktig, er det de færreste som vet at det faktisk er mulig å stå på ski her. En tre timer lang kjøretur utenfor sivilisasjonen finner du nemlig Sør-Afrikas unike og sjeldne mulighet til å stå på ski – velkommen til Afriski!

 

Godt gjemt 545km fra Johannesburg finner du fjellriket Lesotho, et lite land med bare 2,2 millioner innbyggere. Beliggende innenfor Sør-Afrikas grenser, assosierer de fleste reisende området med safari fremfor skimuligheter. Gjennom et nært samarbeid med Afrikas enestående skianlegg Afriski, tilbyr Snowminds nå den unike muligheten til å jobbe som skiinstruktør i Lesotho og oppleve en side av Afrika som få andre i det hele tatt kunne forestille seg.

 

LIVET SOM INSTRUKTØR

 

Afriski er et beskjedent skianlegg i et land hvor dette egentlig ikke skulle være mulig. Men det er det altså. På 3000 meters høyde finner du en stor, vid skibakke med et separat barneområde, lekeland, afterski-bar og hytter som kan huse opp til 300 afrikanske turister som kommer for å oppleve noe få av naboene deres har sett: snø.

 

Utstyrt med den røde instruktøruniformen vil du ikke bare lære barn og voksne å stå på ski, men også være den som introduserer dem til snø for første gang. Det er virkelig en unik opplevelse, og noe du ikke får mulighet til andre steder. 

 

PROGRAMMET

 

Etter ankomst, vil du først reise med andre instruktører i en mindre gruppe på en tre dager lang safari. Videre går turen til en dyrehage, og til Johannesburg for å utforske den sørafrikanske hovedstaden. Etter å ha blitt litt bedre kjent, settes kursen mot Afriski og Lesotho. Her finner du Afrikas fattigste land, men muligens vennligste folkeslag.

 

Vel fremme blir du kjent med stedet hvor du skal bo og jobbe den neste måneden, og hvor du får utfolde deg med ski eller snowboard på beina i selskap med andre instruktører og afrikanske turister. Når oppholdet er over kan du enten velge å fly hjem igjen til Norge, eller reise rundt og utforske Sør-Afrika sammen med andre instruktører.

 

HVA ER INKLUDERT?

 

Vi har designet en komplett pakke der du både får jobbe som skiinstruktør i Afrika, og samtidig besøke andre deler av Sør-Afrika, som safari i Johannesburg. For å gjøre det så lett som mulig for deg, er nesten alle utgifter dekket i pakkeprisen.

 

Helt spesifikt dekker pakkeprisen følgende:

 

 • 4-5 eller 6-7 uker i Sør-Afrika, basert på fastsatte datoer som du kan velge mellom
 • Flybilletter tur/retur til Sør-Afrika*
 • Opphold på fire eller seks uker som skiinstruktør på Afriski, inkludert en omtrentlig månedslønn på 4000 kroner, heiskort, halvpensjon og losji.
 • Mulighet til å besøke en dyrepark hvor du kan klappe løver, geparder og oppleve andre dyr på kloss hold**
 • Omfattende forberedelsesmateriale.
 • God oppfølging, rådgivning og tips (om f.eks. Pakking og forsikring. Tidligere instruktører i Afrika vil også dele sine erfaringer med deg).
 • Utflukt i bil og safari i nasjonalparken Pilanesburg i Sør-Afrika, to overnattinger i en privat hytte med halvpensjon og 4×2.5 timer guidet tur over tre dager, inkludert nattsafari.
 • All lokal transport i Sør-Afrika, inkludert fra flyplassen, til safari, Johannesburg, Afriski, etc.
 • Mulighet til å leie ski på Afriski kostnadsfritt.
 • Personlig assistanse til visumsøknad i Lesotho og alt annet praktisk arbeid, inkludert informasjon og kontakter som sikrer en trygg reise for deg.  

 

Følgende er IKKE inkludert i prisen:

 

 • Reiseforsikring og utgifter til vaksinasjon
 • Drikkevarer, lommepenger og utgifter til andre potensielle aktiviteter.
 • Alt som ikke er spesifisert i listen ovenfor.

 

Kort sagt tar vi oss av alt det praktiske, og koordinerer turer og aktiviteter med våre samarbeidspartnere i Sør-Afrika. Du vil alltid være omgitt av teamet vårt, og på denne måten kan du forvente en sikker og morsom opplevelse.

 

OBS: *Prisen på flybillettene kan variere, og endringer i prisen kan derfor forekomme. Eventuelle endringer i billettpris vil bli gjort oppmerksom på FØR reisen bekreftes. **Inngang til dyreparken er ikke inkludert. Dette er et frivillig tilbud.

 

MULIGE REISEDATOER

 

For fellesskapets skyld, mener vi generelt at det beste er å reise sammen med andre som ønsker å oppleve det samme som deg. Derfor har vi utviklet følgende reiseprogram, som gir deg muligheten til å reise sammen med andre instruktører:

 

Reiser på 4-5 uker:

 • Avreise 28. Mai; Hjemreise 28. Juni 2018
 • Avreise 25. Juni; Hjemreise 26. Juli 2018
 • Avreise 23. Juli; Hjemreise 30. August 2018

 

Reiser på 6-7 uker:

 • Avreise 28. Mai; Hjemreise 12. Juli 2018
 • Avreise 9. Juli; Hjemreise 30. August 2018

 

"Folk blir overrasket når jeg forteller dem om skisesongen min i Lesotho. De skjønner ikke om jeg er seriøs eller ikke. Vanligvis smiler jeg bare og lar dem gjette."

- Jacob, Snowminds Teamleader

HVEM KAN SØKE?

 

I Snowminds strekker vi oss etter å sørge for at det er de riktige menneskene som blir valgt til vårt team på Afriski i Lesotho. Utover å være en talentfull og dyktig instruktør, forventer vi at du er positiv, eventyrlysten og klar til å jobbe hardt som en del av Snowminds teamet.

 

Alt i alt forventer vi at du:

 • Har bestått Level 1 instruktøreksamen
 • Er komfortabel rundt både voksne og barn
 • Snakker engelsk flytende
 • Er positiv, utadvendt og ansvarsbevisst
 • Liker å undervise og å bli utfordret på ulike måter
 • Er minst 18 år

 

Etter at du har sendt oss din søknad, vil du bli oppringt av oss. I denne samtalen vil du ha mulighet til å høre mer om erfaringen med å jobbe og leve som skiinstruktør i Afrika, og du vil få alle de grunnleggende spørsmålene du måtte ha besvart. Kort tid etter vil teamet komme tilbake til deg med mer informasjon om hvorvidt vi kan tilby deg en plass på teamet.

 

Vi opplever stor interesse for denne unike muligheten, og tilgjengelige plasser fylles derfor fort opp. Vi opererer generelt med et førstemann til mølla prinsipp, som betyr at jo før du søker, desto større er sjansene dine for å komme med. Klikk her for å søke.

 

Pris

Course Icon Bli Skiinstruktør i Sør-Afrika med Jobbgaranti

Course Icon 4 Uker - 15.995 kr 6 Uker: 16.995 kr

Course Icon Reserver din plass før 24. desember for å sikre deg vår beste pris!

Course Icon Lesotho

Course Icon 27/05/2019 - 31/08/2019

Course Icon Depositum: 950 kr

Søk

Neste søknadsfrist 31. januar

Reserver