Sesong og 3 ukers dual kurs

Lev drømmen din og bli ski- og snowboardinstruktør i Østerrike 💪.

DRØMMEN I ØSTERRIKE

 

Se for deg en hverdag hvor du våkner opp med valget mellom ski og snowboard som største bekymring, før du sjekker værmeldingen og setter kursen mot bakken for en lang dag i pudderet. Kan det bli bedre?

 

Med vårt 3 uker lange dual ski- og snowboardinstruktørkurs, gir Snowminds deg muligheten til å gå all-in og raskt oppnå den østerrikske nivå 1 instruktørutdannelsen allerede i din første sesong. I likhet med alle andre Snowminds-kurs, får du også jobbgaranti som betalt instruktør for en hel vintersesong i Østerrike. Det absolutt ikke er nødvendig å være proff på ski og snowboard for å kunne bli instruktør. Mest av alt handler det om motivasjon og dedikasjon, og med vårt 3-ukers kurs garanterer vi deg at du vil ha de beste forutsetninger for å få drømmen om en hverdag i pudderet som både ski- og snowboardinstruktør oppfylt.

 

Anbefaling: om du ønsker mer omfattende opplæring, kan du sjekke ut vårt 5 uker lange ski- og snowboard instruktørkurs.

 

 

TRENINGEN 

 

Dette 3 uker lange dual instruktørkurset i Kaprun i Østerrike er designet for å grundig forberede deg til den østerrikske “Anwärter” nivå 1 ski- og snowboardinstruktøreksamen. Før kurset begynner, vil du bli invitert til Snowminds Kick-Off event i september, hvor du får møte andre Snowminds-instruktører og høre mer om hva du kan forvente fra din sesong som instruktør. Kort tid etter, settes kursen mot Østerrike og nye eventyr i November!

 

Din dual instruktørutdannelse vil foregå over tre uker, med oppstart enten i november eller januar, hvor du får fem dager med trening i uken, under ledelse av kompetente og erfarne trenere. Gjennom grundig trening vil du raffinere teknikken din, og oppleve en steil læringskurve. I løpet av kursperioden, gjør vi også alt vi kan for å skape den unike Snowminds-ånden som vi er så kjent for. Dette blir til gjennom fokus på teambuilding og sosiale arrangementer, og alt annet som skal til for at du får en best mulig opplevelse i din sesong. Etter endt kurs, vil du være mer enn klar til å bestå din nivå 1 eksamen med glans, og ta fatt på jobben som betalt instruktør med jobbgaranti for en hel sesong i Østerrike.

 

 

HVA FÅR DU MED SNOWMINDS?

 

Når du reiser med Snowminds, tar vi oss av alt det praktiske arbeidet. Du kan rett og slett bare pakke kofferten og godt humør, og se frem til ditt neste eventyr i Østerrike.

 

Med denne kurspakken kan du se frem til følgende fordeler:

 

 • Jobbgaranti som dual instruktør
 • 3 uker nivå 1 ski- og snowboardinstruktørkurs 
 • 3 ukers innkvartering på et 3-stjerners hotell med to daglige måltider (frokost og middag)
 • Transport fra København og buss til Østerrike*
 • Transport til din skiskole
 • Et sterkt fellesskap
 • Trygghet gjennom å reise med et etablert skandinavisk selskap
 • Closing Celebration Event etter endt utdannelse
 • Skipass i løpet av kurset**
 • Et sterkt team som støtter deg hele veien
 • Kick-Off Event hvor du møter andre Snowminders og forbereder deg til sesongen
 • En totalopplevelse hvor alt er arrangert for deg

 

Hva er ikke inkludert?

 

 • Kostnader tilknyttet visumsøknad
 • Kansellering- og reiseforsikring.
 • Utstyr for sesongen
 • Reiseaktivitet etter endt sesong (inkludert transport fra din destinasjon til flyplassen)
 • Eventuelle ekstrautgifter til bolig, liftpass og uniform under sesongen (dette varierer fra skiskole til skiskole)
 • Lommepenger og annet som ikke er nevnt ovenfor

 

*Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen. Vennligst gi oss beskjed om hvordan du ønsker å gjøre dette.

**I flere tilfeller kan vi, som en tjeneste for deg, kjøpe et sesongheiskort i samarbeid med skiskolen din hvis du skal jobbe i samme skianlegg som du får opplæring. Hvis du er 25 år eller eldre, kan det påløpe ekstra kostnader for heiskortet. Hvis du skal jobbe på en skiskole som ikke dekkes av heiskortet fra kurset, kan det være ekstra kostnader for et sesongheiskort til destinasjonen din, som vil bli avregnet direkte med skiskolen.

HVEM KAN SØKE?

 

I Snowminds strekker vi oss etter å sørge for at alle med lidenskap og lyst til å leve ut drømmen om en hverdag på ski får mulighet til å realisere dette som en del av vårt team av ski- og snowboardinstruktører.

 

Helt grunnleggende forventer vi at du:

 

 • Besitter gode ski- og snowboardferdigheter (altså at du kan stå på ski trygt)
 • Snakker engelsk og tysk på samtalenivå, eller er villig til å arbeide for å lære
 • Er utadvendt, positiv, motivert og ansvarsbevisst
 • Liker å jobbe med både barn, ungdom og voksne
 • Liker å undervise og å få nye utfordringer
 • Er minst 18 år

 

Etter at du har sendt oss din søknad, vil du bli oppringt av oss. I denne samtalen vil du ha mulighet til å høre mer om erfaringen med å jobbe og leve som skiinstruktør i Østerrike. Kort tid etter vil teamet komme tilbake til deg med mer informasjon om hvorvidt vi kan tilby deg en plass på teamet.

 

Vi har stor interesse for kursene våre og blir fort fulle. Derfor kjører vi også et “førstemann til mølla”-prinsipp, der vi har en søknadsfrist omtrent hver måned. Dette betyr at jo tidligere du søker, jo bedre er sjansene dine for å bli med på laget OG få en jobb på din drømmedestinasjon. Du kan bruke søknadsskjemaet, der du også kan se pris og datoer, på denne siden eller finne søknadsskjemaet vårt i toppmenyen.

 

 

GRUNNLEGGENDE DETALJER OM KURSET

JOBBGARANTI OG ØKONOMI

Jobb som instruktør på en lokal skiskole

En sesong som skiinstruktør er en livslang drøm for de fleste, men nå har du sjansen til å realisere den drømmen. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med å jobbe som ski- og snowboardinstruktør, og gjennom våre nøye planlagte kurs og store nettverk av skiskoler over hele verden garanterer vi deg en jobb.

Ansettelse er avhengig av at du består instruktøropplæringen, noe omtrent 90% av våre kursdeltakere gjør. Hvis du ikke består, men har gjort ditt absolutt beste for å ta opplæringen seriøst, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe deg med å få en jobb uansett, slik at du kan få en fantastisk sesongopplevelse og deretter teste på nytt så snart som mulig. Vi er stolte av å si at vi aldri har vært i en situasjon der vi ikke har vært i stand til å hjelpe med en jobb etter endt utdanning!

Lønn og utgifter i løpet av sesongen

Vi har profesjonelle partnere over hele verden, og sammen med dem sørger vi for at det er kontroll på heiskort, overnatting og uniformer når du ankommer destinasjonen. Vær oppmerksom på at det kan være en egenandel for f.eks. sesonginnkvartering og heiskort på flere destinasjoner, som varierer fra destinasjon til destinasjon avhengig av deres lønnsstruktur.

Du blir ansatt direkte av skiskolen, som betaler deg lønn i henhold til arbeidet. Noen skiskoler betaler deg fast lønn, mens andre betaler deg per time. Du blir ikke rik av å være ski- eller snowboardinstruktør; som en tommelfingerregel tjener du rundt 7 000-11 000 svenske kroner i måneden hvis du jobber fulltid. En typisk arbeidsuke kan være opptil 6 dager i uken fra søndag til fredag, men i visse perioder kan den bestå av færre arbeidsdager med f.eks. privatundervisning.

Under intervjuet med oss vil vi evaluere din motivasjon, kvalifikasjoner og preferanser for din erfaring, inkludert å vurdere hvilken skiskole og destinasjon som kan gi deg best mulig opplevelse. Du vil ønske å vite hvilken skiskole du skal til før du reiser, slik at du vet hvilken skiskole du skal jobbe for. Når opplæringen din er fullført og avslutningsfesten er over, blir du fraktet direkte til skiskolen din, der eventyret begynner.

I løpet av sesongen

Alle våre skiskolepartnere er nøye utvalgt, og vi har et nært forhold til dem alle. Dette betyr også at hvis det oppstår et problem i løpet av sesongen, kan du kontakte oss når som helst. Vi er her for å gi deg en opplevelse for livet og vil gjøre alt for å hjelpe deg hvis behovet oppstår.

Fellesskap og arrangementer

Stort kick-off-arrangement i Danmark

I september finner Snowminds Kick-Off-arrangementet vanligvis sted. Det er en flott dag hvor vi gjør mye teambuilding, snakker om instruktøropplæringen og sesongen, og du får generelt muligheten til å få svar på alle spørsmålene dine. Vi snakker også om skiutstyr, og du får muligheten til å kjøpe flott utstyr til gode priser. Et av høydepunktene er å møte de andre Snowminderne du drar på sesong med, da det alltid vil være minst en annen Snowminds-instruktør på destinasjonen din.

Teamevents i løpet av sesongen

Etter kurset vil vi i Snowminds raskt savne deg, og du vil forhåpentligvis også savne oss og hverandre. Derfor holder vi et stort Snowminds Team Event i løpet av sesongen. Her samler vi hele Snowminds-teamet på et hemmelig sted i Østerrike for å ha en ekstraordinær opplevelse og se alle igjen. For eksempel har vi vært i Kitzbühel for å se verdenscupen på ski på det legendariske Hahnenkahm Rennen og oppleve den ikoniske landsbyen.

Snowminds Reunion-fest i Danmark etter sesongen

Vår Snowminds Reunion Party finner vanligvis sted i mai/juni, når de siste har kommet hjem, og før mange drar på en sesong til for eksempel Afrika, Argentina eller Australia.

Snowminds Reunion Party er frivillig og koster et lite beløp, men er en flott mulighet til å møte gamle venner og mimre om en flott vintersesong.

Bli med i Snowminds Social

Siden 2012 har Snowminds utdannet hundrevis av dyktige skiinstruktører. Alle er en del av nettverket “Snowminds Social”, som vi har grunnlagt for å tilby alle våre instruktører flere unike opplevelser, nettverk og fordeler med Snowminds. Vi organiserer aktiviteter, arrangementer, gjenforeningsfester osv. der instruktørene våre bygger nettverk gjennom årene. På denne måten kan du få sparring og hjelp med alt fra spørsmål om sesongen, studievalg, karriere, utstyrsvalg og mye mer fra mer erfarne instruktører. Snowminds Social er din tilgang til et stort nettverk av unge ski- og snowboardentusiaster.

Sikkerhet, fellesskap og opplevelser for livet

Fra ditt første møte med oss til intervjuet vil du bli fulgt, støttet og veiledet av vårt erfarne team, som alle har vært på en vintersesong før. På denne måten vil du alltid kunne få hjelp og sparring, enten du trenger råd om pakking før avreise, gode råd om hvordan du kan utvikle skikjøringen din under kurset, sparring på tyske ord på programmet eller en trøstende skulder i løpet av sesongen. Kort sagt, uansett hva du trenger, er vi der for deg HELE VEIEN!

Før avreise blir du invitert til vår Facebook-gruppe, der du kan sette et ansikt på alle de andre fremtidige instruktørene du skal tilbringe vinteren med. Vi sender også ut forberedelsesmateriale til treningen, slik at du kan komme godt forberedt til kurset, og samtidig har du muligheten til å bestille et online tyskkurs, slik at tyskkunnskapene dine er godt oppdatert for sesongen.

Under kurset er vi der for å hjelpe deg med alt fra undervisningsmateriell, språket, øvelsene og ikke minst for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha om ski- og snowboardteknikk, samt eksamenene dine. Dette betyr også at du ikke alltid er avhengig av å få svar fra instruktøren din eller i gruppen. Du kan alltid henvende deg til et medlem av Snowminds-teamet.

Samtidig strekker vi oss langt for å sette sammen team som kan fungere og består av fantastiske, glade og motiverte ski- og snowboardentusiaster. Dette betyr at du utvilsomt vil knytte tette bånd med for eksempel romkameratene dine, skiløperne i gruppen din og selvfølgelig kollegene dine på destinasjonen. Alt dette er noe som våre tidligere skiinstruktører ofte nevner som noe unikt for opplevelsen. Dette fellesskapet er ikke bare viktig fra et sosialt synspunkt, men er gull verdt under opplæringen og før eksamen, der støtten fra vennene dine kan være det lille ekstra som bærer deg gjennom og gir deg et instruktørbevis i hånden.

Hos oss er du ikke et nummer, men en person, en instruktør, og vårt eneste mål og håp er å gi deg en unik opplevelse som ski- eller snowboardinstruktør som du kan se tilbake på med glede og lengsel resten av livet. Dette er store ord, men de kommer fra hjertet, og det er det Snowminds handler om.

Transport

Transport til Østerrike

Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. På bussen fra København kan du ta med deg 2 kofferter, hver på 23 kg. Med andre ord kan du ta med deg alt du trenger – husk at du må kunne bære alt selv.

Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen.

Når sesongen er over, må du selv sørge for transporten hjem, da våre instruktører har ulike planer for når de ønsker å reise hjem og fra hvor. Hjemreisen er derfor på egen kostnad og er ikke en del av kurspakken din, men vi hjelper gjerne med tips om den beste måten å komme hjem på.

Transport til din destinasjon etter endt kurs

Når opplæringen er ferdig, og eksamensfesten er over, vil vi ordne transporten for deg og dine nye kolleger fra kurset til din skiskole.

Bolig

Under opplæringen

“Vi tar vare på våre egne” og under et intensivt skiinstruktørkurs trenger du god mat og overnatting! På alle våre hoteller er det Wifi og du bor i rom eller leiligheter for 2-6 personer der du bor sammen med de andre Snowminderne. Hotellene våre ligger med enkel tilgang til skibuss eller bakken.

Vi er stolte av å garantere kvalitet gjennom hele opplevelsen, og derfor samarbeider vi også med hoteller som tilbyr smakfulle, mettende og næringsrike frokoster og middager. Frokosten er vanligvis en næringsrik buffet og middagen er enten 3-retters eller en buffet med suppe, salat, hovedrett og dessert.


Under skisesongen som instruktør

Uansett hvor du ender med å dra, garanterer vi innkvartering på skiskolen under hele sesongen. Detaljene rundt dette kan variere, avhengig av skiskole og land. Du kan alltid forvente å enten bo på skiskolen eller rimelig innkvartering arrangert av oss i nærheten av skianlegget.

HVA OM JEG IKKE BESTÅR EKSAMEN

Hvis du skulle mislykkes på eksamen eller noen deler av den, trenger du ikke å bekymre deg. Vi har en løsning for deg med en annen mulighet hvis du har fullført Anwärter-eksamenene dine i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller desember. Du får sjansen til å delta på en 3-dagers Wiederholungscamp fra 18. til 20. desember 2023. Den tredje dagen vil være “Prüfungs”-dagen (eksamensdagen).

Campen koster 275 euro og inkluderer kun trening. Du er selv ansvarlig for å ordne transport, heiskort, hotellinnkvartering og andre utgifter. Denne unike muligheten gir deg imidlertid sjansen til å ta eksamen på nytt kort tid etter en tidligere mislykkelse, slik at du har muligheten til å komme i gang med å jobbe så raskt som mulig.

Annen viktig informasjon

Instrukørsertifikat

For å tilby utdannelse av toppkvalitet, samarbeider vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av verdens mest anerkjente instruktørskoler. Ikke nok med at dette ser bra ut på CV-en, men det er også en nyttig bakgrunn å ha dersom du ønsker videre samarbeid med Snowminds på andre destinasjoner rundt om i verden. I løpet av de siste 16 dagene av kurset, vil du gå gjennom et utfordrende instruktørkurs, som er Level 1 i deres system. Her vil du lære å instruere både nybegynnere og mer erfarne ski- og snowboardere, og bli en kompetent instruktør klar for å undervise hvor som helst i Østerrike.

 

Pris

Course Icon 3 Uker Dual Ski & Snowboard Kurs med Jobbgaranti

Course Icon Fra 57.995 NOK

Course Icon

Course Icon Østerrike

Course Icon Avreise slutten av november med mulighet for sesong frem til april

Course Icon Depositum: 1000 NOK

Søk

Spørsmål? Ring oss på +46 40 606 08 72!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg