3 UKERS SNOWBOARDINSTRUKTØRKURS

Gå sesongbasert og gjør Alpene til din arbeidsplass

BLI SNOWBOARDINSTRUKTØR I ØSTERRIKE PÅ VÅRT 3-UKERS KURS

 

Vårt 3 ukers snowboardkurs i Østerrike er det ultimate programmet for deg som ikke vil gå på kompromiss med sesongen og utviklingen din. Kurset er skreddersydd for å gi deg den ultimate opplevelsen med 7 dagers trening fra topp profesjonelle trenere før det østerrikske nivå 1 (Anwärter) -programmet begynner!

 

I løpet av kurset vil vi organisere teambuilding og aktiviteter, inkludert tysk språktrening, for å forberede deg på best mulig måte for en sesong som snowboardinstruktør på en østerriksk skiskole. Før avreise vil du bli invitert til vårt Kick off-arrangement og tildelt en skiskole, som du etter kurset vil bli transportert til sammen med et team av andre Snowminders, hvor du kan starte sesongen og livet som snowboardinstruktør i Østerrike sammen!

 

Merknader. Sjekk ut våre anmeldelser på Trustpilot og Facebook for å lære mer om Snowminds fra våre instruktører!

 

LIVET SOM SNOWBOARDINSTRUKTØR I ØSTERRIKE

 

Vi opplever gang på gang at en sesong som snowboardinstruktør er langt mer enn bare snowboard i seg selv. I tillegg til de deilige nypreparerte bakkene og den vakre nysnøen, opplever du også et unikt fellesskap med kollegene dine som alle deler den samme lidenskapen som deg – snowboard.

 

I Østerrike finner du også de koseligste fjellandsbyene fylt med autentiske restauranter som serverer de beste wienerschnitzlene du noensinne har smakt! I tillegg til maten og kameratskapet må du ikke glemme Østerrikes tradisjoner som nagel, snaps og afterski, som utvilsomt er den perfekte rammen for å møte nye venner fra hele verden.

 

 

HVA ER INKLUDERT?

 

Uansett hvilket kurs du velger, garanterer vi deg “the full Snowminds experience” i løpet av vintersesongen din som snowboardinstruktør. Vårt erfarne personale, som alle er tidligere instruktører, vil være med deg helt fra begynnelsen og vil være med deg hele veien under snowboardinstruktørutdanningen og i løpet av skisesongen, når vi sikrer deg jobb på en østerriksk skiskole. Samtidig sørger vårt svært profesjonelle østerrikske snowboardinstruktørteam for at du får best mulig opplæring før snowboardinstruktøreksamen. En opplæring som betyr at 100% av våre instruktører har fått jobb etter Snowmind-kurset siden vi startet i 2012!

 

Med denne reiseopplevelsen får du følgende inkludert:

 

 • En vintersesong som snowboardinstruktør med ansettelse ved en lokal skiskole**
 • Skipass i løpet av kurset**
 • Arrangerte sesonginnkvartering med skiskolen i løpet av sesongen (egen betaling til skiskolen)
 • Sikkerheten til et dansk reiseselskap som er medlem av Reisegarantifondet
 • 3 ukers snowboardinstruktørkurs nivå 1 (Anwärter) i Østerrike
 • 3 uker med 1/2 pensjon på hotell under kurset
 • Internasjonalt anerkjent østerriksk snowboardutdanning (anwärter)
 • Forberedende snowboardtrening med topp profesjonelle snowboardtrenere
 • Transport fra København og buss til Østerrike inkl. 2 stk. bagasje***
 • Transport til skiskolen etter kurset
 • Invitasjon til kick-off-arrangement i Danmark før avreise
 • Fysisk forberedelsestreningsprogram som skal brukes før avreise
 • Forberedelsesmateriell og tips om pakking, forsikring osv.
 • Snowminds teamleder under kurset
 • Sosiale lagarrangementer i løpet av kurset og sesongen
 • Invitasjon til Snowminds Reunion Party etter sesongen
 • Pro-tilbud på Snowminds Store
 • Døgnåpen beredskapstelefon gjennom hele sesongen
 • Et unikt fellesskap av venner for livet

 

Hva er ikke inkludert?

 • Reiser etter sesongen og hjemreise
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Kostnader for sesonginnkvartering etter snowboardinstruktørkurset
 • Lommepenger, snowboardutstyr og andre gjenstander som ikke er nevnt ovenfor

 

*Siden det er et januarkurs, vil du ankomme skiskolen i februar og bli introdusert til skiskolen, og deretter vil du være garantert jobb i høysesongen i februar.

OBS! Det er også mulig å ta kurset i mars med mulighet for ansettelse på en lokal skiskole den påfølgende sesongen!

**I flere tilfeller kan vi, som en tjeneste for deg, kjøpe et sesongheiskort i samarbeid med skiskolen din hvis du skal jobbe i samme skianlegg som du får opplæring. Hvis du er 25 år eller eldre, kan det påløpe ekstra kostnader for heiskortet. Hvis du skal jobbe på en skiskole som ikke dekkes av heiskortet fra kurset, kan det være ekstra kostnader for et sesongheiskort til destinasjonen din, som vil bli avregnet direkte med skiskolen.

***Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen. Vennligst gi oss beskjed om hvordan du ønsker å gjøre dette.

 

 

 

Anbefaling: Om du ønsker mer omfattende opplæring, kan du ta en titt på vårt 5 uker lange ski- og snowboardinstruktørkurs, eller det ultimate 7 ukers ski- og snowboardinstruktørkurset, hvor du vil bli sertifisert østerriksk nivå 1 og nivå 2 instruktør.

 

HVEM KAN SØKE?

 

Vi er kjent blant våre skiskolepartnere for å utdanne dyktige, energiske og høyt motiverte snowboardinstruktører, og derfor er vi stolte av å velge de riktige deltakerne til kursene våre. Du trenger ikke å være en ekspert snowboarder, og uansett nivå er kursene våre skreddersydd for å gi deg optimal snowboardopplæring før snowboardinstruktøreksamen, slik at du kan oppfylle drømmen din om en vinter som snowboardinstruktør i Østerrike!

 

Helt grunnleggende forventer vi at du:

 

 • Ha kjørt snowboard i minst 3-4 uker og helst mer
 • Er tilgjengelige, ansvarsfulle og villige til å la seg utfordre
 • Ha et ønske om å jobbe med barn og unge spesielt
 • Liker å undervise og å bli utfordret
 • Flytende engelsk og tysk på konversasjonsnivå eller villig til å lære og utfordre seg selv (Les mer om vårt tyskkurs her)
 • Er minst 18 år gammel

 

Når du har sendt søknaden din, vil vi invitere deg til et intervju der vi vil diskutere dine muligheter for å sikre deg en plass på kurset. Samtidig vil du få muligheten til å høre mer om våre kurs og en opplevelse som snowboardinstruktør i Østerrike. Vi vil deretter komme tilbake til deg med informasjon om vi kan tilby deg en plass på kurset.

 

Vi har stor interesse for kursene våre og blir fort fulle. Derfor kjører vi også et “først til mølla”-prinsipp, der vi har en søknadsfrist omtrent hver måned. Dette betyr at jo tidligere du søker, jo bedre er sjansene dine for å bli med på laget OG få en jobb på drømmedestinasjonen din.

 

Du kan bruke søknadsskjemaet, inkludert pris og datoer, på denne siden eller finne søknadsskjemaet vårt i toppmenyen.

 

Detaljer om kurset

Rekruttering og finansiering

Ansettelse som snowboardinstruktør ved en lokal skiskole

En sesong som snowboardinstruktør forblir en livslang drøm for de fleste, men nå har du sjansen til å gjøre drømmen til virkelighet. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med å jobbe som snowboardinstruktører, og gjennom våre nøye organiserte kurs og store nettverk av skiskoler over hele verden garanterer vi deg en jobb.

Ansettelse er betinget av at du består snowboardinstruktøropplæringen, noe omtrent 90% av studentene våre gjør. Hvis du ikke består, men har gjort ditt absolutt beste for å ta opplæringen seriøst, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe deg med å få jobb uansett, slik at du kan få en flott sesongopplevelse og ta en ny eksamen så snart som mulig. Vi er stolte av å si at vi aldri har vært i en situasjon der vi ikke har vært i stand til å hjelpe deg med å finne en jobb etter endt utdanning!

Lønn og utgifter i løpet av sesongen

Vi har topp profesjonelle partnere over hele verden, og sammen med dem sørger vi for at du har heiskort, overnatting og uniform når du ankommer destinasjonen. Vær oppmerksom på at det er en ekstra kostnad for f.eks. sesonginnkvartering på flere destinasjoner, som varierer fra destinasjon til destinasjon avhengig av skiskolens lønnsstruktur.

Du blir ansatt direkte av skiskolen, som betaler deg lønn avhengig av dine prestasjoner. Noen skiskoler betaler deg en fast lønn, andre betaler deg per time. Du blir ikke rik av å være snowboardinstruktør, men som en tommelfingerregel tjener du rundt 12 euro i timen, og rundt 600-800 euro i måneden hvis du jobber en hel måned. En arbeidsuke er vanligvis opptil 6 dager i uken fra søndag til fredag, men kan variere i henhold til høy- og lavsesongperioder.

Under intervjuet med oss vil vi vurdere din motivasjon, kvalifikasjoner og ønsker for din erfaring, blant annet for å vurdere hvilken skiskole og destinasjon som kan gi deg den perfekte opplevelsen. Du får tidlig i programmet og i god tid før avreise vite hvilken skiskole du skal jobbe for. Når du har bestått opplæringsprogrammet ditt, blir du fraktet direkte til skiskolen din, og eventyret kan begynne.

I løpet av sesongen

Alle våre skiskolepartnere er nøye utvalgt, og vi har et nært forhold til dem alle. Dette betyr også at hvis det skulle oppstå problemer i løpet av sesongen, kan du når som helst henvende deg til oss. Vi er her for å gi deg en opplevelse for livet og vil gjøre alt vi kan for å hjelpe deg hvis det skulle oppstå behov.

Arrangementer og samfunn

Stort sesongåpningsarrangement i Danmark

I september finder Snowminds Kick-off event typisk sted. Det er en fantastisk dag, hvor vi laver en masse team building, fortæller om snowboardinstruktør uddannelsen og sæsonen, og generelt får mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål. Vi fortæller også om snowboardudstyr og du får mulighed for at købe lækkert udstyr til super priser. Et af højdepunkterne er at møde de andre Snowminders som du skal på sæson med, da der altid vil være minimum én anden Snowmindsinstruktør på din destination, så du har andre at dele oplevelsen med.

Team events i løpet av sesongen

Etter kurset vil vi i Snowminds raskt savne dere, og dere vil forhåpentligvis også savne oss og hverandre. Derfor arrangerer vi et stort Snowminds Team Event i løpet av sesongen. Her samler vi hele Snowminds-teamet på et hemmelig sted i Østerrike for å få en opplevelse utenom det vanlige og se alle igjen. For eksempel har vi vært i Kitzbühel i januar for å se verdenscupen på ski på det legendariske Hahnenkamm Rennen og oppleve den ikoniske byen.

Snowminds Reunion Party i Danmark etter sesongen

Vår Snowminds Reunion Party finner vanligvis sted i mai/juni, når de siste av Snowminds har kommet hjem, og før mange blir med oss på våre reiser rundt om i verden til steder som New Zealand.

Snowminds Reunion Party er valgfritt og koster en liten avgift, men er en flott mulighet til å treffe gamle venner og høre historier fra en flott sesong.

Snowminds Social

Siden 2012 har vi i Snowminds utdannet hundrevis av dyktige danske instruktører. Alle er en del av nettverket “Snowminds Social”, som vi har grunnlagt for å tilby alle våre instruktører flere unike opplevelser, nettverk og fordeler med Snowminds, samt nettverk på tvers av år. På denne måten kan du få sparring og hjelp med alt fra spørsmål om sesongen, studievalg, karriere, utstyrsvalg og mye mer fra mer erfarne instruktører. Snowminds Social er din tilgang til Danmarks største nettverk av unge ski- og snowboardentusiaster.

Trygghet, fellesskap og opplevelser for livet

Fra ditt første møte med oss til intervjuet i Danmark vil du bli fulgt, støttet og veiledet av vårt erfarne team, som alle har vært tidligere instruktører hos oss. På denne måten vil du alltid kunne få hjelp og sparring, enten du trenger råd om pakking før avreise, et godt råd om hvordan du kan utvikle snowboardingen din under kurset vårt, sparring for tyske ord på programmet eller en trøstende skulder i løpet av sesongen. Kort sagt; uansett hva du trenger, er vi der for deg HELE VEIEN!

Før avreise vil du bli invitert til Facebook-gruppen vår, der du kan sette et ansikt på alle de andre instruktørene du skal tilbringe vinteren sammen med. Vi forbereder dansk til programmet, slik at du kan komme godt forberedt, og samtidig har du mulighet til å bestille et tyskkurs, slik at tysken din kan bli helt riktig.

I løpet av programmet er vi der for å hjelpe deg med alt fra lærestoffet, språket, øvelsene og ikke minst for å svare på alle spørsmålene du måtte ha om snowboardteknikk og eksamen. Dette betyr også at du ikke alltid er avhengig av å få svar på ting av instruktøren din eller i gruppen. Du kan alltid få tak i et medlem av Snowminds-teamet.

Vi gjør også en ekstrem innsats for å sette sammen team som kan fungere og som består av fantastiske, glade og motiverte snowboardentusiaster. Dette betyr at du unektelig vil knytte tette bånd med romkameratene dine, snowboardere i gruppen din i bakken og selvfølgelig kollegene dine på destinasjonene. Alt dette er noe som våre tidligere snowboardinstruktører ofte nevner som unikt for opplevelsen. Dette fellesskapet er ikke bare viktig fra et sosialt synspunkt, men gull verdt under trening og eksamener, der støtten fra vennene dine kan være akkurat det ekstra som bærer deg gjennom og gir deg et snowboardinstruktørsertifikat i hånden.

Hos oss er du ikke et nummer, men et menneske, en snowboardinstruktør, og vårt eneste mål og håp er å gi deg en unik opplevelse som snowboardinstruktør som du kan se tilbake på med glede og lengsel resten av livet. Dette er store ord, men de kommer fra hjertet; og det er det Snowminds handler om.

Transport

Transport til Østerrike

Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. På bussen fra København kan du ta med deg 2 kofferter, hver på 23 kg. Med andre ord kan du ta med deg alt du trenger – husk at du må kunne bære alt selv.

Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen.

Når sesongen er over, må du selv sørge for transporten hjem, da våre instruktører har ulike planer for når de ønsker å reise hjem og fra hvor. Hjemreisen er derfor på egen kostnad og er ikke en del av kurspakken din, men vi hjelper gjerne med tips om den beste måten å komme hjem på.

Transport til din destinasjon etter endt kurs

Når opplæringen er ferdig, og eksamensfesten er over, vil vi ordne transporten for deg og dine nye kolleger fra kurset til din skiskole.

Overnatting

3 uker på hotell med 1/2 pensjon

“We take care of our own” og under et intensivt snowboardinstruktørkurs trenger du god mat og overnatting! På alle våre hoteller vil det være WiFi og du vil bli innkvartert i 2-6 personers rom eller leiligheter hvor du vil bo sammen med de andre Snowminders. Hotellene våre ligger med enkel tilgang til skibuss eller piste.

Vi gjør en dyd av å sikre kvalitet gjennom hele opplevelsen, og derfor samarbeider vi også med hoteller som tilbyr god, mettende og næringsrik frokost og middag. Frokosten består typisk av en næringsrik buffet og middagen av enten 3 retter eller en buffet med suppe, salat, hovedrett og dessert.

HVA OM JEG IKKE BESTÅR EKSAMEN

Hvis du skulle mislykkes på eksamen eller noen deler av den, trenger du ikke å bekymre deg. Vi har en løsning for deg med en annen mulighet hvis du har fullført Anwärter-eksamenene dine i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller desember. Du får sjansen til å delta på en 3-dagers Wiederholungscamp fra 18. til 20. desember 2023. Den tredje dagen vil være “Prüfungs”-dagen (eksamensdagen).

Campen koster 275 euro og inkluderer kun trening. Du er selv ansvarlig for å ordne transport, heiskort, hotellinnkvartering og andre utgifter. Denne unike muligheten gir deg imidlertid sjansen til å ta eksamen på nytt kort tid etter en tidligere mislykkelse, slik at du har muligheten til å komme i gang med å jobbe så raskt som mulig.

Spesifikke treningskrav ved skiskoler

Noen skiskoler i Østerrike er stolte av å trene sine egne instruktører litt ekstra før eller under sesongen for å kvalifisere dem spesifikt for deres skiskoler. Derfor har to ski skoler i særdeleshet en tilleggskostnad for ekstra trening, som er et krav for å jobbe i disse skiskolene.

Skiskolen i Sankt Anton har sine egne krav til hvem de ansetter i skiskolen. Dette inkluderer et høyere nivå av tysk, skiferdigheter og at du må gjennomføre skiskolens egen rekrutteringsprosess for å få jobb på skiskolen. På grunn av lavsesongen i januar, vil du ikke jobbe 4 uker i januar/begynnelsen av februar, og i stedet tilbyr skiskolen deg ekstra trening i denne perioden. Derfor legges en egenbetaling på €1200 til dette kurset for 4 ukers overnatting, 2 treningsøkter per uke (8 totalt) og heiskort for disse 4 ukene. Dette er en unik mulighet til å utvikle skiferdighetene dine enda mer i løpet av vinteren med noen av de beste trenerne i Østerrike. Samtidig er det også en flott mulighet for deg til å ha tid til besøk hjemmefra.

Tilsvarende har skiskolen i Bad Hofgastein obligatorisk gjennomføring av deres interne treningsprogram før ansettelse. Du bør være forberedt på å betale et tillegg på €500 i tillegg til det vanlige kurset. Denne spesialiserte treningen ikke bare hever dine ski- og undervisnings ferdigheter, men sikrer også at du er fullstendig forberedt på å jobbe med skiskolen i Bad Hofgastein.

Det bør bemerkes at de fleste skiskoler gjennomfører en form for intern trening før sesongen for å onboarde deg i deres arbeidsmåter, skiområde og undervisningsmetoder. Om det inkluderer en avgift avhenger av destinasjonen, og hvis du er i tvil, kan du alltid ta kontakt med oss.

Annen viktig informasjon

3 ukers snowboardinstruktørkurs

I de to første ukene av oppholdet ditt i Østerrike vil vårt forberedelseskurs gi deg snowboardopplæring av topp kvalitet og dermed gi deg den mest nødvendige forberedelsen til det 9-dagers intensive snowboardinstruktørprogrammet.

Om kvelden organiserer vi morsomme arrangementer, aktiviteter og presentasjoner, som alle vil bidra til å gjøre opplevelsen din unik.

Kulminasjonen av de 3 ukene er eksamen i programmet, hvoretter vi organiserer en stor avslutningsfest. Etter dette starter sesongen din som en østerriksk kvalifisert snowboardinstruktør på en skiskole i Østerrike.

Med Snowminds 3-ukers kurs i januar avsluttes eksamen rett før den østerrikske høysesongen, slik at snowboardeventyret ditt starter med full gass når du ankommer destinasjonen.

3 ukers skipass i løpet av snowboardinstruktørkurset

Ved ankomst får du et skipass slik at du kan gi full gass i bakkene de neste 3 ukene. Dette heiskortet kan selvfølgelig også brukes på fridagene dine, dvs. når det ikke er leksjoner, hvis du vil komme deg opp og prøve deg på snowboardet på egen hånd.

Det internasjonalt anerkjente østerrikske opplæringsprogrammet for snowboardinstruktører på nivå 1.

For å sikre at alle våre instruktører får opplæring av høyeste kvalitet, samarbeider vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av verdens mest anerkjente ski- og snowboardinstruktørforeninger.

De siste 9 dagene av kurset vil trenerne deres ta deg gjennom Anwärter-programmet, som er nivå 1 i opplæringssystemet deres. Her vil du bli opplært til å lære nybegynnere og viderekomne å kjøre snowboard, og etter endt kurs vil du være klar til å begynne å jobbe for arbeidsgiveren din.

Programmet er et av de mest anerkjente i verden og vil ikke bare se bra ut på CV-en din, men kan også brukes på mange av Snowminds andre destinasjoner rundt om i verden etterpå. Snowboardinstruktøreksamen består av tre elementer. En skriftlig, teoretisk prøve, der temaene f.eks. er førstehjelp, snowboardteknikk og undervisning. I tillegg må du demonstrere ferdighetene dine på snowboardet i 6 forskjellige svinger i en flat løype. Den tredje eksamenen er en muntlig undervisningsprøve på tysk, der du viser “sensoren” din hva du har lært i løpet av kurset. Du vil bli forberedt på alt dette i løpet av forberedelsesdagene og opplæringsprogrammet!

Pris

Course Icon 3 ukers snowboardkurs med en vinter i Østerrike

Course Icon Fra 57.995 NOK

Course Icon

Course Icon Østerrike

Course Icon Januar eller mars

Course Icon Depositum: 1000 NOK

Søk

Spørsmål? Ring oss på +46 40 606 08 72!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg