5 UKERS SKI- OG SNOWBOARDLÆRERUTDANNELSE

Få ditt livs opplevelse som ski- og snowboardlærer i Østerrike

DRØMMEN I ØSTERRIKE

 

Se for deg en hverdag hvor din største bekymring når du våkner om morgenen er om valget skal falle på ski eller snowboard denne dagen, før du sjekker værmeldingen og setter kursen mot bakken. Kan det bli bedre?

 

Med dette 5 uker lange instruktørkurset gir Snowminds deg muligheten til å bli utdannet nivå 1 instruktør på både ski og snowboard i løpet av din første sesong. I likhet med Snowminds’ andre instruktørkurs, får du påfølgende jobbgaranti som betalt instruktør for en hel sesong i Østerrike. Det som gjør denne kurspakken så unik er at du får mulighet til å utvikle ferdighetene dine på både ski og snowboard i rekordfart, både i og utenfor pisten. Dette All-Mountain treningskurset under dyktige og erfarne spesialister er designet for ambisiøse ski- og snowboardere som ønsker å gå all-in og åpne dørene til spennende jobbmuligheter over hele verden.

 

 

TRENINGEN 

 

Dette 5 uker lange dual instruktørkurset i Kaprun i Østerrike er designet for å grundig forberede deg til den østerrikske “Anwärter” nivå 1 ski- og snowboardinstruktøreksamen. Før kurset begynner, vil du bli invitert til Snowminds Kick-Off event i september, hvor du får møte andre Snowminds-instruktører og høre mer om hva du kan forvente fra din sesong som instruktør. Kort tid etter, settes kursen mot Østerrike og nye eventyr i November!

 

Din dual instruktørutdannelse vil foregå over tre fem, med oppstart enten i november, hvor du får fem dager med trening i uken, under ledelse av kompetente og erfarne trenere. Gjennom grundig trening vil du raffinere teknikken din, og oppleve en steil læringskurve. I løpet av kursperioden, gjør vi også alt vi kan for å skape den unike Snowminds-ånden som vi er så kjent for. Dette blir til gjennom fokus på teambuilding og sosiale arrangementer, og alt annet som skal til for at du får en best mulig opplevelse i din sesong. Etter endt kurs, vil du være mer enn klar til å bestå din nivå 1 eksamen med glans, og ta fatt på jobben som betalt instruktør med jobbgaranti for en hel sesong i Østerrike.

 

 

"Tysken min var ikke særlig god, og jeg visste at det ville bli en utfordring i Østerrike. Men jeg var fast bestemt på å lære, og endte opp med å snakke tysk flytende. Det er virkelig en stor bonus!"

- Naja, Snowminds-instruktør

HVA FÅR DU MED SNOWMINDS?

 

Når du reiser med Snowminds, tar vi oss av alt det praktiske arbeidet. Du kan rett og slett bare pakke kofferten og godt humør, og se frem til ditt neste eventyr i Østerrike.

 

Med denne kurspakken kan du se frem til følgende fordeler:

 

 • Jobbgaranti som instruktør
 • 5 uker nivå 1 all-mountain camp fra begynnelsen av november 
 • Innkvartering på hotell med to daglige måltider (frokost og middag)
 • Transport til din skiskole
 • Salzburger Super Ski liftpass i sesongen (Avhengig av hvilken skiskole du skal jobbe på)*
 • Transport fra København og buss til Østerrike**
 • Et sterkt fellesskap
 • Trygghet gjennom å reise med et etablert skandinavisk selskap
 • Tilgang til Closing Celebration Event etter endt utdannelse
 • Et sterkt team som støtter deg hele veien
 • Tilgang til Kick-Off Event hvor du møter andre Snowminders og forbereder deg til sesongen
 • En totalopplevelse hvor alt er arrangert for deg

 

Hva er ikke inkludert?

 • Kostnader tilknyttet visumsøknad
 • Kansellering- og reiseforsikring.
 • Utstyr for sesongen
 • Reiseaktivitet etter endt sesong (inkludert transport fra din destinasjon til flyplassen)
 • Eventuelle ekstrautgifter til bolig, liftpass og uniform under sesongen (dette varierer fra skiskole til skiskole)
 • Lommepenger og annet som ikke er nevnt ovenfor

 

*Vi kjøper et Salzburger Super Ski sesongheiskort i samarbeid med din skiskole som en tjeneste, hvis du trenger å jobbe innenfor det området det dekker, utover Ski Alpin-området. Hvis du trenger å jobbe utenfor Salzburger Super Ski-området eller innenfor Ski Alpin-området, vil vi i stedet kjøpe et heiskort for Ski Alpin-området, som inkluderer Kaprun, Zell am See og Saalbach/Leogang. Hvis du er eldre enn 25 år eller fyller 25 år samme år som kurset starter, pålegges det en ekstra avgift på min 150 euro for Salzburger Super Ski heiskortet og min 100 euro for Ski Alpin heiskortet. Hvis du må jobbe på en skiskole som ikke dekkes av Salzburger Super Ski eller Ski Alpin heiskort, kan det være en egenandel for et sesongheiskort til din destinasjon, som du betaler direkte til skiskolen.

**Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen. Vennligst gi oss beskjed om hvordan du ønsker å gjøre dette.

 

HVEM KAN SØKE?

 

I Snowminds strekker vi oss etter å sørge for at alle med lidenskap og lyst til å leve ut drømmen om en hverdag på ski får mulighet til å realisere dette som en del av vårt team av ski- og snowboardinstruktører.

 

Helt grunnleggende forventer vi at du:

 • Besitter gode ski- og snowboardferdigheter (altså at du kan stå på ski trygt)
 • Snakker engelsk og tysk på samtalenivå, eller er villig til å arbeide for å lære
 • Er utadvendt, positiv, motivert og ansvarsbevisst
 • Liker å jobbe med både barn, ungdom og voksne
 • Liker å undervise og å få nye utfordringer
 • Er minst 18 år

 

Etter at du har sendt oss din søknad, vil du bli oppringt av oss. I denne samtalen vil du ha mulighet til å høre mer om erfaringen med å jobbe og leve som skiinstruktør i Østerrike. Kort tid etter vil teamet komme tilbake til deg med mer informasjon om hvorvidt vi kan tilby deg en plass på teamet.

 

Vi har stor interesse for kursene våre og blir fort fulle. Derfor kjører vi også et “førstemann til mølla”-prinsipp, der vi har en søknadsfrist omtrent hver måned. Dette betyr at jo tidligere du søker, jo bedre er sjansene dine for å bli med på laget OG få en jobb på din drømmedestinasjon. Du kan bruke søknadsskjemaet, der du også kan se pris og datoer, på denne siden eller finne søknadsskjemaet vårt i toppmenyen.

 

 

GRUNNLEGGENDE INFORMASJON OM KURSET

JOBBGARANTI OG ØKONOMI

Jobb som instruktør på en lokal skiskole

En sesong som skiinstruktør er en livslang drøm for de fleste, men nå har du sjansen til å realisere den drømmen. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med å jobbe som ski- og snowboardinstruktør, og gjennom våre nøye planlagte kurs og store nettverk av skiskoler over hele verden garanterer vi deg en jobb.

Ansettelse er avhengig av at du består instruktøropplæringen, noe omtrent 90% av våre kursdeltakere gjør. Hvis du ikke består, men har gjort ditt absolutt beste for å ta opplæringen seriøst, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe deg med å få en jobb uansett, slik at du kan få en fantastisk sesongopplevelse og deretter teste på nytt så snart som mulig. Vi er stolte av å si at vi aldri har vært i en situasjon der vi ikke har vært i stand til å hjelpe med en jobb etter endt utdanning!

Lønn og utgifter i løpet av sesongen

Vi har profesjonelle partnere over hele verden, og sammen med dem sørger vi for at det er kontroll på heiskort, overnatting og uniformer når du ankommer destinasjonen. Vær oppmerksom på at det kan være en egenandel for f.eks. sesonginnkvartering og heiskort på flere destinasjoner, som varierer fra destinasjon til destinasjon avhengig av deres lønnsstruktur.

Du blir ansatt direkte av skiskolen, som betaler deg lønn i henhold til arbeidet. Noen skiskoler betaler deg fast lønn, mens andre betaler deg per time. Du blir ikke rik av å være ski- eller snowboardinstruktør; som en tommelfingerregel tjener du rundt 7 000-11 000 svenske kroner i måneden hvis du jobber fulltid. En typisk arbeidsuke kan være opptil 6 dager i uken fra søndag til fredag, men i visse perioder kan den bestå av færre arbeidsdager med f.eks. privatundervisning.

Under intervjuet med oss vil vi evaluere din motivasjon, kvalifikasjoner og preferanser for din erfaring, inkludert å vurdere hvilken skiskole og destinasjon som kan gi deg best mulig opplevelse. Du vil ønske å vite hvilken skiskole du skal til før du reiser, slik at du vet hvilken skiskole du skal jobbe for. Når opplæringen din er fullført og avslutningsfesten er over, blir du fraktet direkte til skiskolen din, der eventyret begynner.

I løpet av sesongen

Alle våre skiskolepartnere er nøye utvalgt, og vi har et nært forhold til dem alle. Dette betyr også at hvis det oppstår et problem i løpet av sesongen, kan du kontakte oss når som helst. Vi er her for å gi deg en opplevelse for livet og vil gjøre alt for å hjelpe deg hvis behovet oppstår.

Fellesskap og arrangementer

Kick-Off Event

Omtrent en måned før avreise, avholder vi Snowminds Kick-Off Event. Dette er en dag sammensatt av ulike aktiviteter ment for å forberede deg på din sesong. Du vil få grundig informasjon om skisesongen, møte Snowminds Teamet og introduseres for dine nye kolleger. Her får du også mulighet til å kjøpe rabattert skiutstyr.


Team Events i Januar og Mars

Disse arrangementene i Januar og Mars avholdes primært for å styrke fellesskapet gjennom sesongen. For å delta på disse, tar vi en symbolsk sum for å dekke utgiftene til arrangementene.


Snowminds Reunion Parties

Etter endt sesong, er det tid for Snowminds Reunion Parties. Disse avholdes vanligvis i mai, etter at alle instruktører har kommet hjem. I likhet med andre team events, er disse reunion festene lagt opp til å gi deg mulighet til å møte venner og ha det gøy.

Transport

Transport til Østerrike

Buss transport er inkludert fra København til din kursdestinasjon. Mange velger å ta tog til København for å reise med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. På bussen fra København kan du ta med deg 2 kofferter, hver på 23 kg. Med andre ord kan du ta med deg alt du trenger – husk at du må kunne bære alt selv.

Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, vil du få 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen.

Når sesongen er over, må du selv sørge for transporten hjem, da våre instruktører har ulike planer for når de ønsker å reise hjem og fra hvor. Hjemreisen er derfor på egen kostnad og er ikke en del av kurspakken din, men vi hjelper gjerne med tips om den beste måten å komme hjem på.

Transport til din destinasjon etter endt kurs

Når opplæringen er ferdig, og eksamensfesten er over, vil vi ordne transporten for deg og dine nye kolleger fra kurset til din skiskole.

Bolig

Under opplæringen

“Vi tar vare på våre egne” og under et intensivt skiinstruktørkurs trenger du god mat og overnatting! På alle våre hoteller er det Wifi og du bor i rom eller leiligheter for 2-6 personer der du bor sammen med de andre Snowminderne. Hotellene våre ligger med enkel tilgang til skibuss eller bakken.

Vi er stolte av å garantere kvalitet gjennom hele opplevelsen, og derfor samarbeider vi også med hoteller som tilbyr smakfulle, mettende og næringsrike frokoster og middager. Frokosten er vanligvis en næringsrik buffet og middagen er enten 3-retters eller en buffet med suppe, salat, hovedrett og dessert.


Under skisesongen som instruktør

Uansett hvor du ender med å dra, garanterer vi innkvartering på skiskolen under hele sesongen. Detaljene rundt dette kan variere, avhengig av skiskole og land. Du kan alltid forvente å enten bo på skiskolen eller rimelig innkvartering arrangert av oss i nærheten av skianlegget.

HVA OM JEG IKKE BESTÅR EKSAMEN

Hvis du skulle mislykkes på eksamen eller noen deler av den, trenger du ikke å bekymre deg. Vi har en løsning for deg med en annen mulighet hvis du har fullført Anwärter-eksamenene dine i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller desember. Du får sjansen til å delta på en 3-dagers Wiederholungscamp fra 18. til 20. desember 2023. Den tredje dagen vil være “Prüfungs”-dagen (eksamensdagen).

Campen koster 275 euro og inkluderer kun trening. Du er selv ansvarlig for å ordne transport, heiskort, hotellinnkvartering og andre utgifter. Denne unike muligheten gir deg imidlertid sjansen til å ta eksamen på nytt kort tid etter en tidligere mislykkelse, slik at du har muligheten til å komme i gang med å jobbe så raskt som mulig.

Spesifikke treningskrav ved skiskoler

Noen skiskoler i Østerrike er stolte av å trene sine egne instruktører litt ekstra før eller under sesongen for å kvalifisere dem spesifikt for deres skiskoler. Derfor har to ski skoler i særdeleshet en tilleggskostnad for ekstra trening, som er et krav for å jobbe i disse skiskolene.

Skiskolen i Sankt Anton har sine egne krav til hvem de ansetter i skiskolen. Dette inkluderer et høyere nivå av tysk, skiferdigheter og at du må gjennomføre skiskolens egen rekrutteringsprosess for å få jobb på skiskolen. På grunn av lavsesongen i januar, vil du ikke jobbe 4 uker i januar/begynnelsen av februar, og i stedet tilbyr skiskolen deg ekstra trening i denne perioden. Derfor legges en egenbetaling på €1200 til dette kurset for 4 ukers overnatting, 2 treningsøkter per uke (8 totalt) og heiskort for disse 4 ukene. Dette er en unik mulighet til å utvikle skiferdighetene dine enda mer i løpet av vinteren med noen av de beste trenerne i Østerrike. Samtidig er det også en flott mulighet for deg til å ha tid til besøk hjemmefra.

Tilsvarende har skiskolen i Bad Hofgastein obligatorisk gjennomføring av deres interne treningsprogram før ansettelse. Du bør være forberedt på å betale et tillegg på €500 i tillegg til det vanlige kurset. Denne spesialiserte treningen ikke bare hever dine ski- og undervisnings ferdigheter, men sikrer også at du er fullstendig forberedt på å jobbe med skiskolen i Bad Hofgastein.

Det bør bemerkes at de fleste skiskoler gjennomfører en form for intern trening før sesongen for å onboarde deg i deres arbeidsmåter, skiområde og undervisningsmetoder. Om det inkluderer en avgift avhenger av destinasjonen, og hvis du er i tvil, kan du alltid ta kontakt med oss.

Annen viktig informasjon

Instrukørsertifikat

For å tilby utdannelse av toppkvalitet, samarbeider vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av verdens mest anerkjente instruktørskoler. Ikke nok med at dette ser bra ut på CV-en, men det er også en nyttig bakgrunn å ha dersom du ønsker videre samarbeid med Snowminds på andre destinasjoner rundt om i verden. I løpet av de siste 16 dagene av kurset, vil du gå gjennom et utfordrende instruktørkurs, som er Level 1 i deres system. Her vil du lære å instruere både nybegynnere og mer erfarne ski- og snowboardere, og bli en kompetent instruktør klar for å undervise hvor som helst i Østerrike.

 

 

Pris

Course Icon Sesong og 5 ukers dual ski & snowboard kurs

Course Icon Fra 78.995 NOK

Course Icon

Course Icon Østerrike

Course Icon Avreise i begynnelsen av november med mulighet for sesong frem til april

Course Icon Depositum: 1000 NOK

Søk

Spørsmål? Ring oss på +46 40 606 08 72!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg