5 gode grunner til a ta en sesong i Spania

Snowminds January 16, 2020

Spania blir dessverre ofte oversett når man sitter og planlegger en vintersesong i snøen, ettersom det å stå på ski ikke akkurat er det første man assosierer Sydenparadiset med. Spania har faktisk veldig mye mer å by på, som vi har listet opp under for å gi deg litt inspirasjon til en skisesong i Spania. 

 

Europas sørligste skiområde

Sierra Nevada i Sør-Spania er Europas sørligste skiområde, og grunnet områdets høyde (2.100 meter) holder det faktisk åpent fra slutten av november til starten av mai! Ikke nok med høyden, her finner du også mer enn 100km med bakker fordelt over 124 løyper for alle nivåer!

 

 

Ski og charter

Det er ikke mange steder man kan stå på ski om formiddagen og dra på stranden om ettermiddagen. April/mai er et av de beste tidspunktene å utnytte dette på, spesielt i Sierra Nevada hvor man faktisk kun er en time fra en av Granadas flotteste strender, Salobreña. Vi kan av erfaring si at selv om man elsker snø, kan en strandtur under en vintersesong ofte være ganske tiltrengt. 

 

 

Alt er billig! Og godt!

Selv Spanias mest populære skiområder som Sierra Nevada, Baqueria og La Molina koster kun en brøkdel av skiområdene i Østerrike, Frankrike og Sveits. Det er ikke kun heiskortene, men spesielt den gode maten og drikken man kan spare store summer på – og så er kvaliteten til og med også ofte mye høyere. Kombinert med de høye lønningene ved skiskolene kan det faktisk være ganske lukrativt med en skisesong i Spania.

 

 

Mindre folkemengder

På samme måte som du nå selv sitter og tenker “jeg trodde ikke man kunne stå ordentlig på ski i Spania” er det også mange andre som sitter og tenker det samme. Av samme grunn er skiområdene nesten folketomme, uten 100 meter lange køer og travle bakker. 

 

 

Fjellene

Spania er faktisk det landet i Europa med flest fjell, etter Sveits. Så det er alltid gode muligheter til å utforske utallige skiområder, ruter og eksepsjonell utsikt både med og uten ski på beina. Og siden Sierra Nevada ligger så langt sør, er det alltid mange timer med sol under vintersesongen – så husk solkremen! 

 

 

 

Kunne du tenke deg en sesong som skilærer i Spania med Snowminds?
Vi har et svært begrenset antall plasser på kurset med tilhørende jobb i Spanias vakreste (og sørligste) skiområde, Sierra Nevada. 

Les mer om en skisesong i Spania her eller snowboard, og søk om en plass så snart som mulig her. 

 

// Snowminds

 

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg