Å dra på sesong som skiinstruktør er verdens beste opplevelse

Snowminds July 3, 2019

Beslutningen om å reise på sesong som skiinstruktør lå ikke spesielt langt inne for Cajsa, som alltid har elsket å stå på ski, møte nye mennesker og reise. Sesongen skulle samtidig hjelpe henne med å velge hvilken utdannelse hun skulle gå for. Men kan man si nei til skiinstruktørlivet? Les Cajsas blogg for å få svar.

 

Hei Cajsa, fortell oss litt om deg selv!

Hei jeg heter Cajsa, jeg er 19 år gammel og kommer fra Lyng nord for København. Jeg har stått på ski årlig siden jeg var rundt 5 år gammel. Da jeg var yngre sto jeg mest på ski i Sverige, hvor vi har hytte, og da jeg ble litt eldre gikk turene på ski til alpene, både med familie og venner. 

Cajsa i den grønne uniformen

Hvorfor valgte du å dra på sesong?

Da jeg nesten var ferdig med videregående, visste jeg fortsatt ikke helt hvilken vei jeg skulle gå og hvilken utdannelse jeg skulle velge. Derfor var jeg helt sikker på at jeg ville ta et friår, slik at jeg kunne reise litt frem til jeg finner ut hvilken utdannelse som er den riktige for meg. Jeg har lekt med tanken om å dra på sesong siden jeg var ganske liten. Jeg har elsket å stå på ski så lenge jeg kan huske, og har alltid elsket å reise og møte nye mennesker. Å dra på sesong innebærer nettopp dette; nye vennskap for livet, skiløp hver dag og muligheten til å komme seg litt bort. 

Fra skiklær til sommerklær på samme reise

Hvor har du tilbrakt sesongen?

Jeg har hatt en sesong i Niseko, Japan, og skiskolen jeg jobbet for heter Niseko Village. Fjellet i Niseko er et av de største skiområdene i Japan, og består av 4 anlegg; Anapuri, Niseko Village, Gran Hirafu og Hanazono, som alle henger sammen. Det er altså masser av muligheter til å utforske hele fjellet med ett og samme heiskort, noe som er superkult! Fjellet har alt, og det er utrolig mye god offpiste, selvfølgelig med den villeste puddersnøen – JaPOW – som Japan er så kjent for! 

Shrine templer i Kyoto, Japan

Hva vil du savne mest?

Jeg savner allerede helt vilt å stå på ski hver dag, og så savner jeg Japan – det er et helt fantastisk land. Men det jeg savner aller mest er helt klart alle menneskene jeg møtte i løpet av sesongen. I Niseko Village er det et helt utrolig sosialt samhold blant alle som jobber der, altså både instruktører, hotellpersonalet, ansatte i skiutleie, resepsjonistene ved skiskolens front desk osv. Alle bor samlet i staff-accomodation på 2 eller 4 manns rom. Alle var gode venner med alle, og så snart man kom hjem fra jobb, kom man hjem til et hav av andre internasjonale ansatte, som virkelig ble til venner for livet. 

Karaoke er et must i Japan!

Har du et godt råd til andre som vurderer en sesong?

GJØR DET! Å dra på sesong har uten tvil vært den beste avgjørelsen jeg noensinne har tatt. Selv om det kan virke skremmende å flytte så langt bort i flere måneder, kan jeg virkelig ikke anbefale det nok! Jeg har møtt så utrolig mange fantastiske mennesker, og jeg har virkelig fått venner for livet, fra hele verden. 

Å dra på sesong ga meg også mulighet til å reise rundt etter sesongen, og jeg endte med å reise rundt i hele Japan i over en måned, med fire jenter fra England, New Zealand og Australia, som alle var kolleger fra skiskolen. Etter Japan dro jeg videre til Indonesia, hvor jeg befinner meg nå. Her møttes jeg med 5 dansker og en australier som jeg møtte gjennom 3 ukers instruktørkurset jeg tok i starten av sesongen med Snowminds. Å dra på sesong gir virkelig muligheten til å danne gode vennskap og gir en fantastisk mulighet til å reise rundt etterpå! 

Utsikt mot Mount Fuji

Og helt til slutt! Skal du på sesong igjen? 

JA! Å kunne kombinere å stå på ski med å tjene penger er den beste oppdagelsen jeg noensinne har gjort! Jobben som skiinstruktør er mega fet, og det er en fantastisk måte å møte nye mennesker og se verden. Å hoppe i skiklærne hver dag, og å kunne kalle det for jobb er virkelig et drømmescenario, og jobben som skiinstruktør er utrolig gøy! Det er så givende å se hvordan klientene forbedrer skiløpet sitt, og det er en fantastisk følelse å kunne lære ferdighetene sine videre. 

Cajsas gruppe under kurset i Rusutsu

// Cajsa

Skal du også oppleve en sesong i Japan?

Plassene fylles fort opp på ski- og snowboardkursene våre i Japan med påfølgende jobbgaranti som sikrer en hel vinter i magiske Japan! Reserver din plass her, eller kontakt oss for å høre mer!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg