Alles klar? Wunderbar – Julies forste dager på kurset i Østerrike

Avatar photo
Julie Rasmussen December 11, 2019

Julie har akkurat startet på 5-ukers kurset i Østerrike, hvor hun skal utdannes til skiinstruktør over de neste 5 ukene. Til tross for utrolig mange nye inntrykk har Julie på mesterlig vis fått skrevet dem ned og gjort dem om til dette blogginnlegget. Så sett deg godt til rette og les om hvordan de første dagene hennes var på Snowminds-kurset og hvor mye som skjer på kun et par dager! Enjoy.

Så er de første dagene i Kaprun vel overstått, og det har vært helt fantastisk!

Vi ankom Østerrike 8. november kl. 9:00, hvor vi alle fikk tildelt hvilke rom vi skulle bo på. Alle var/er utrolig imøtekommende, så det var utrolig lett å bli kjent med hverandre. Dagen gikk for det meste til å pakke ut og handle, etterfulgt av et infomøte om de ulike praktiske opplysningene. Her fikk vi også mulighet til å møte og se alle de andre på hotellet. Om kvelden hadde vi en aktivitet hvor vi skulle ut og “speeddate”, slik at vi kunne bli bedre kjent. Det var veldig gøy, og man fikk mulighet til å snakke med folk fra alle de ulike landene. Vi var alle supertrøtte og gikk tidlig i seng, slik at vi var klar for vår første dag på ski dagen etter!

© Kitzsteinhorn

Lørdag 9. november var første dag på ski! Vi var alle helt vilt gira og spente. Da vi kom opp på toppen av breen fikk alle tildelt hver sin instruktør. Skiinstruktøren min heter Dario og er 26 år. Det er nice å ha en så ung instruktør, da han forstår hva vi føler og er akkurat som oss! Været var dessverre ikke på vår side første dag. Det var tåke, kaldt og utrolig dårlig sikt…

Solen tittet likevel frem utpå ettermiddagen, og vi hadde det fett! Vi ble introdusert til den velkjente pflug – også kalt plog 🙂 Alle trodde vi var supergode til det, for det er jo “bare” plog, men der ble vi overrasket. Er dere klar over hvor vanskelig det er å ploge??? Det er VELDIG vanskelig! Men vi kom oss godt gjennom det, og nå er det faktisk okay! Senere på dagen dro vi hjemover og slappet av før vi skulle spise. Her på hotellet får vi 3-retters meny, altså 3-retters ØSTERRIKSK meny. Man skal venne seg til at man spiser litt annerledes enn det man gjør hjemme, haha. Om kvelden hadde vi et opplegg om skiteknikk og deretter “Game Night” med forskjellige spill, noe som var superhyggelig. Vi gikk og la oss rundt 22:15 (ja, vi er utrolig trøtte og man blir sliten av å stå på ski!!).

KAISERWETTER !! wuhuuu 

10. november kom dagen vi hadde ventet på – det var kaiserwetter på toppen. Blå himmel, skinnende sol og nypreparerte løyper, luksus. Dagen ble nydt til det fulle. Vi hadde skiundervisning med instruktøren vår fra kl. 9:00 til kl. 15:00, og etterpå gikk vi til en restaurant og drakk varm kakao med krem. Da vi kom tilbake til hotellet hadde vi et opplegg om “How to be a good instructor”. Her snakket vi om hva VI synes en god instruktør er, og hvordan vi gjerne selv vil være. Det var selvfølgelig på tysk (noe vi har blitt utrolig gode til). Resten av kvelden besto av ren kos!

I går (11. november) sto vi også på ski. Det blåste ganske mye på toppen, så de stengte alle heisene unntatt ett trekk og én stolheis. Vi øvde oss på skolesving, som er pflug, pflugstueren, korte svinger og lange parallelle svinger. Etter endt undervisning dro vi direkte ned fra fjellet for å handle inn til matpakker (det er riiimelig dyrt å spise lunsj på restaurant hver dag, haha). Vi hadde et stramt program ettersom vi skulle være hjemme til 16:30, hvor det var opplegg om utstyr! I mellomtiden skulle vi selvfølgelig nå å ta en dusj, skifte, spise litt osv. – noe som betød litt tidspress for en jenteleilighet om jeg skal være ærlig. Etter middag hadde vi tysk, hvor vi fikk en liten glosebok – for en lifesaver! Resten av kvelden hygget vi oss med spill og snacks, såå hyggelig!!

I dag, 12. november: denne dagen har vært ganske nervepirrende og spennende – vi skulle nemlig ha Übungsprüfung (prøveeksamen). Her skulle det stå tre instruktører og se på skolesvingene våre, og så fikk man feedback og poeng. Det var litt gøy å få oppleve hvordan det faktisk kommer til å foregå på eksamen! Om litt skal vi spise middag og deretter skal vi finne på noe gøy, for vi har nemlig fri de neste par dagene!! Alt i alt har de første par dagene allerede vært utrolig morsomme, utfordrende og spennende. Vi har blitt godt kjent med hverandre og har allerede et godt samhold!

Det var alt for denne gang – dere får ha det riktig godt til vi sees igjen.

Servus – Julie Rasmussen

Hvis du kunne tenke deg å gjøre som Julie og tilbringe vinteren i snøen i Østerrike, har vi fortsatt ledige plasser igjen på 2 og 3 ukers kursene våre med avreise i januar! Kontakt oss på e-post eller telefon, eller reserver din plass her.

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG