På besøk hos Snowminds instruktørene i Japan

Snowminds February 28, 2018

I januar besøkte vi noen av Snowminds’ instruktører som jobber på den japanske nordøya Hokkaido, et av stedene i verden som får mest snø.

Denne vinteren kan man finne Snowminds instruktører på noen av Japans største skidestinasjoner: Niseko, Kiroro og Rusutsu. De jobber gjennom vinteren som strekker seg fra desember til april. I Kiroro hadde vi en god samtale med August og Frederikke, som nå er i full gang med sesongen som ski- og snowboardinstruktør i Japan.

Kiroro

Kiroro Ski Resort er en av de nyeste skistedene i Japan (2001) og har mange moderne heiser som skiller seg fra standarden i Japan. Kiroro har totalt 21 bakker fordelt over to fjell, noe som er over gjennomsnittet i Japan. Det bør nevnes at det faktisk er mer enn 500 skisteder i Japan totalt («bare» 435 i Østerrike), men mange av disse skistedene har bare én heis. For puddersnøentusiasten er Kiroro et fantastisk sted. På grunn av områdets rykte som et familieområde, er det ikke så mange freeriders som velger å utforske området. Derfor kan man nesten alltid finne ferske spor i skogen mellom bakkene. Det er også mange muligheter for skitouring. Man må imidlertid gjennom en rutinemessig sikkerhetssjekk hvor man viser utstyret og hvilken rute man har tenkt å følge – japanerne kompromisser aldri med sikkerheten! Hvis man kjører en liten time sørover, kommer man til Japans største skisted, Niseko, som er en flott mulighet for en dagstur hvis man ønsker å oppleve andre skisteder under sitt opphold i Japan.

Noe som er felles for alle de japanske skistedene er at det alltid er Onsen (varme kilder), dyp snø og billig sushi!

Kiroro ligger på øya Hokkaido.

Kiroro Snow Sports Academy Ski- og snowboardskolen består av omtrent 30 instruktører, som skaper en koselig arbeidsatmosfære. Skiinstruktørene er delt inn i en nasjonal og en internasjonal avdeling. Som en Snowminds-instruktør jobber man i den sistnevnte. Dette er en av de mest sosiale skiskolene hvor det legges mye vekt på fellesskapet blant instruktørene!

Vi hadde også en prat med George, som er skiskolesjef ved Kiroro Snow Sports Academy. Han er “heldigvis” britisk 🙂

 

Vintersesongen 2018/2019

Vi har allerede åpnet for søknader til vintersesongen 2018/19. Hvis du vet at du vil stå på ski neste vinter, anbefaler vi at du søker snarest! Plassene i Japan fylles raskt opp, så vi råder deg til å søke tidlig for å reservere en plass på ditt drømmested!

Ring oss på 28 99 35 99 eller send en e-post til [email protected] hvis du har spørsmål 🙂

 

 

 

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg