Claire’s drømme sesong i Sveits

Snowminds September 2, 2021

Mange drømmer om en sesong i Svits, og for Claire kom den drømmen til virkelighet på et Snowminds-skiinstruktørkurs. I denne bloggen kan du lese mer om hennes sesong, trening og de tingene som hun aldri glemmer. ❄️

Jeg heter Claire og er 24 år. Forrige vinter ble jeg skiinstruktør på den fantastiske destinasjonen La Tzoumaz i Sveits med Snowminds. Jeg jobbet etter utdannelsen i skiskolen Ecole Suisse de Ski La Tzoumaz.

Jeg ble ferdig med Bacheloren min i Hotel Management forrige januar, og selv før jeg startet bachelorstudiet mitt, visste jeg at jeg ville bli skiinstruktør etter. Det var et bevist valg fra min side å vente med å bli skiinstruktør, til etter bacheloren. Grunnen til dette var at jeg var så begeistret for å bli skiinstruktør, at jeg var redd for at jeg ikke kunne gi slipp på sesonglivet på ski, og at jeg ville være mindre interessert i å ville studere igjen.

Da jeg begynte å lete online etter et firma som tilbydde både utdannelse og jobb til skiinstruktører etter studiet mitt, støtte jeg på Snowminds. Hjemmesiden med alle videoene, bildene og historiene var det avgjørende for meg, og som fikk meg til å booke min sesong gjennom Snowminds. Fra mars 2020 visste jeg allerede, at jeg skulle gjøre en sesong som skiinstruktør i Østerrike, og jeg var så glad og gledet meg til det. Dessverre kastet Covid-19 en skruenøkkel i værkerne, noe som gjorde det usikkert, om kursene og sesongene i Østerrike kunne fortsette. Jeg valgte deretter i samråd med Snowminds-teamet å flytte mitt kurs og sesong til La Tzoumaz i Sveits. Dette har virkelig bare vært den beste beslutning jeg kunne ha tatt! Etter måneders spenning var det ENDELIG tid i desember, til at jeg kunne reise til Sveits.

Jeg kunne ikke vente med endelig å ha den røde skiuniformen på!! Jeg hadde gledet meg til dette lenge, ​​min drøm ville gå i oppfyllelse!

 

Til venstre: Dette var utsikten fra vår hytte. Vi våknet opp til denne utsikten hver dag.
Til høyre: Dette var dagen etter jeg ankom til La Tzoumaz, Sveits, og endelig kunne jeg prøve mitt nye gear.

Treningen

Da jeg ankom Sveits, møtte jeg de syv andre snowminders på hytta som jeg skulle bo med, trene og jobbe med resten av sesongen. Det var også deres første sesong som skiinstruktører, og alle var veldig glade for å starte dette nye eventyret. Gruppen besto av fire nederlandske jenter, to danske gutter, en britisk gutt og en svensk gutt. Det var en blandet gruppe, så det var veldig hyggelig, og man ble veldig godt kjent med hverandre.

Helgen etter jul var det endelig tid for å starte med treningsøktene som var forberedelser til BASI (British Association of Snowsport Instructors) nivå 1 og 2 eksamener. BASI-systemet er et litt annet system enn det velkjente Anwärter i Østerrike, men med disse vitnemålene havner du på samme nivå.

Treneren vår var en sveitsisk fyr født i La Tzoumaz, og han kunne derfor vise oss de absolutt beste stedene å stå på. De første treningene var veldig harde, spesielt fysisk. Jeg er sporty, men ski 5 dager på rad fra 9:00 til 17:00, var vanskeligere enn jeg trodde. Likevel var det de beste dagene. Jeg la merke til hvor fort jeg gjorde fremgang, og hvor mye morsommere det var å stå på ski. Hver dag lærte vi nye teknikker, øvelser, triks og fikk ny kunnskap. Selv om jeg allerede hadde mye skikunnskap, lærte jeg nye ting under hver trening, noe jeg likte det veldig godt! Etter flere ukers trening, ski og skyggeundervisning med andre skiinstruktører, var vi klare for den første eksamen!

Den første eksamen varte i 5 dager og besto hovedsakelig av å “gi skitimer” til gruppen og litt teknikk. Vi måtte forberede en “skitime” for hver av de fem dagene slik at sensoren kunne få et godt inntrykk av din kunnskap. Den første eksamen var veldig gjennomførbar og alle besto på en gang.

ENDELIG kunne vi ta på oss den røde skiskoleuniformen!!

Fordi treneren vår hadde forberedt oss så godt på den første eksamen, kunne vi undervise etter bestått eksamen på nivå 1. Dette var et super spennende øyeblikk. Det er et stort ansvar å lære en gruppe barn mellom 4 og 7 år. De første dagene underviste jeg i barnebakken. Som skiinstruktør i barnebakken lærer du barna hvordan de skal ta på seg skiene, glid på skiene og lage en “pizzaslice” for å bremse. Noen barn lærer veldig raskt og takler de enkleste bakkene etter noen dager. Det jeg likte best var hvor fort noen barn plukket opp skikjøringen, og hvor stor forskjellen mellom første og siste dag med skitimer var. Jo raskere barna lærer det, jo raskere kan du ta dem med ut i større nybegynner bakker.

 

Første gang jeg skulle undervise

Jeg kommer aldri til å glemme de første barna jeg lærte. Det var to gutter, tvillinger, fra Amerika. De første dagene øvde de fremdeles i barnebakken, men på slutten av uken kom de nedover den blå bakken. Guttene hadde aldri vært med en gondol før, så da jeg fortalte dem at vi skulle stå på ski den dagen i den “store bakken”, ble de superglade. Det var noen veldig morsomme og hyggelige dager med tvillingene, og disse minnene vil forbli spesielle for alltid.

Sæson schweiz snowminds skiinstruktør

Jeg hadde det så gøy med disse to guttene, det var bare så inspirerende å være instruktøren deres!

Mens vi jobbet som skiinstruktører, trente vi også til nivå 2 -eksamen sammen med treneren vår. Vi jobbet mye med vår egen teknikk, lærte nye øvelser som vi kunne bruke under arbeidet, og tips for å kunne gi de beste timene. Vi visste at nivået på nivå 2 -eksamen var mye høyere enn nivå 1. Fordi vi allerede hadde tatt nivå 1 -eksamen, visste vi litt hva vi kunne forvente av nivå 2 -eksamen. Nivå 2 eksamen består av 12 dager, hvorav 10 dager eksamen. Eksamen vil igjen bestå av flere elementer; mine egne korte og lange svinger, forberedelse og undervisning i noen spesielle ‘leksjoner’ og deretter pukkel.

For å forberede meg best til eksamen, snakket jeg med en rekke andre skiinstruktører fra skiskolen, for å få noen tips og triks fra dem. Dette hjalp meg veldig. Alle på skiskolen sympatiserte med oss, ​​og ville hjelpe hvor de kunne. Til slutt, dessverre, besto ikke alle nivå 2 -eksamen i min gruppe.  Noen uker senere var det gjenopptakstid for de som i førsteomgang ikke hadde bestått eksamen. Til slutt fikk alle sitt Nivå 2 -sertifikat 🥳.

Livet som skiinstruktør/snowboardinstruktør

Livet som instruktør er fantastisk, jeg kan ikke beskrive det på noen annen måte! Det at du kan stå på ski hver dag. At du kan gjøre lidenskapen din til jobb, er en utrolig følelse. Jeg måtte klype meg selv nå og da fordi jeg noen ganger ikke kunne tro hva jeg egentlig gjorde. Hvis du går på ski / snowboard i bakken eller går et sted i uniformen på skiskolen, har folk så mye respekt for deg, og du vil merke at du virkelig blir et godt eksempel. Så du kan ikke bare presse deg foran heiskøen, være frekk mot noen, eller stå dårlig på ski / snowboard. Det er et stort ansvar du bærer med deg, men det gir så mye styrke, energi og motivasjon å kunne ta på seg skiskoleuniformen hver dag. Du vil virkelig vokse i løpet av en sesong, både personlig og profesjonelt.

Sæson schweiz snowminds skiinstruktør

Venstre: Noen offpist-turer før jobb
Høyre: Utforsker de uendelige mulighetene til backcountry

Jeg ble kjent med så mange nye og hyggelige mennesker i løpet av sesongen min, virkelig fantastisk! Sammen med andre skiinstruktører fra skiskolen dro jeg ut på fridager. Ofte sto vi bare på ski sammen og tok noen toppturer, men noen ganger besøkte vi også en annen landsby eller by. Jeg dro for eksempel på en tur med en rekke andre skiinstruktører i noen dager, og vi sto blant annet på ski i Zermatt. Dette var virkelig en av de beste destinasjonene, ettersom man er omgitt av 13 fjell på 4000 meters høyde. Dette ga selvfølgelig en flott utsikt mens du står på ski, og fordi fjellene er så høye, skaper det også veldig lange bakker. Det mest populære fjellet du finner i Zermatt er Matterhorn (dette er fjellet du ser på Toblerone sjokoladeemballasjen).

schweiz, snowminds

Matterhorn -fjellet

Dessverre går en sesong som skiinstruktør også mot slutten, og på et tidspunkt må du si farvel. På slutten av sesongen arrangerte vi en avskjedsfest med alle skiinstruktørene, og utvekslet kontaktinformasjon slik at vi kunne fortsette å holde kontakten etter sesongen.

På slutten av sesongen ble jeg hentet av foreldrene mine for å reise tilbake til Nederland. Bilturen var ikke spesielt morsom, fordi jeg virkelig IKKE ville tilbake til Nederland, og fordi jeg visste at det ville ta måneder før jeg kunne være i snøen igjen. Savnet på skikjøring satt igjen da jeg kom hjem til Nederland, og jeg planlegger derfor definitivt å ta flere sesonger. For livet som skiinstruktør er veldig avhengighetsskapende!! Jeg vil anbefale alle som har en lidenskap for ski / snowboard, og som liker å dra på et nytt eventyr, møte nye mennesker og lære andre noe, å ta en sesong som ski- eller snowboardinstruktør. Det blir en opplevelse, som vil endre livet ditt, på en positiv måte.

Jeg håper at min historie har gitt deg et bedre innblikk på hvordan en sesong som ski-/snowboardlærer ser ut, og at du er like motivert og begejstret som jeg er til å dra på (en til) sesong. 🙂

– Claire

Vil du selv oppleve en sesong i Sveits? Så sørg for å sjekke vårt brede utvalg av Snowminds -kurser i Sveits! Husk å melde deg på i god tid, for det er begrenset med plasser per sesong.

Sjekk våre anmeldelser på Trustpilot og Google for at lære mere om Snowminds fra vores instruktører!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg