Claras Canada eventyr – Del 1: Skilærerkurset og eksamen

Avatar photo
Clara Kauffmann February 19, 2020

Blogg #1: CANADA – Opplevelse under skilærerkurset og eksamen

Hei der ute! 

Mitt navn er Clara. Jeg har akkurat bestått min CSIA Level 1 skiinstruktørutdannelse i Canada. CSIA står for Canadian Ski Instructors’ Alliance, og er det canadiske skilærerforbundet. Jeg befinner meg i puddersnøens mekka REVELSTOKE i British Columbia, Canada. Vi er 18 Snowminders som har tatt turen over Atlanteren til det berømte skiresortet, som særlig er kjent for dypsnø, offpiste og heliskiing. Vi er 16 personer på kurset i Revelstoke som skal utdannes til CSIA Level 1 og Level 2 instruktører. I tillegg har vi med oss to Team Leaders; Martin (far), som kun skal være her under kurset. Han var selv på sesong i Reveltoke i fjor, samt Emma (mor), som gjorde en sesong i Japan i fjor. Hun er sammen med oss hele sesongen, og skal jobbe sammen med oss på skiskolen. Det oppstår fort et nært fellesskap, og vi har det veldig gøy internt – herav f.eks. kallenavnene “far” og “mor”. Det kommer av at de som Team Leaders skal sørge for at alle har det bra i vår lille Snowmindsfamilie. 🙂 Utover “far” og “mor”, er vi fire jenter og tolv gutter som bor fordelt på ulike hus i Revelstoke.

Under kurset hadde Snowminds arrangert det slik at vi fikk frokost oppe på resortet hver dag på en deilig café, La Baguette, som har alt fra Smoothies til bagels. Vi spiste hver kveld nede på det lokale hotellet The Regents pub nede i byen. Her kunne vi få alt fra cheeseburger til quinoa salat. Alt i alt har maten vært helt topp, og ikke noe å klage over!
Etter 3 uker kan vi alle kalle oss for Level 1 skiinstruktører, og nå er vi klare for å jobbe på fjellet. Men hvordan foregår egentlig skilærerkurset? Nå skal dere høre… 

Den flotteste utsikten fra The Stellar Chair rett før solen gikk ned.  

 

Uke 1: 

Snowmindsteamet ble oppdelt i to grupper, med åtte i hver. De første par dagene hadde gruppen min Kelly som trener, hvor vi sto “fritt skiløp”. Dette gjorde vi for å komme inn i skiløpet igjen. Det var deilig å endelig kunne stå på ski, men kroppen skulle også venne seg til det. Vi fikk tildelt en timeplan med treningen vår frem mot eksamen – et stramt program med en blanding av skiløp og teori. Første uke gikk fort med lett skitrening og til å lære området og byen å kjenne. Utover treningen hadde våre to Team Leaders arrangert noen aktiviteter for oss for at alle skulle bli godt kjent, og vi hadde f.eks. filmkveld og quiz night – utrolig gøy og hyggelig! 

 

Uke 2:

Treningen ble litt mer formell og seriøs i den andre uken, hvor vi også fikk en ny trener (i mitt tilfelle Joel). Her sto vi en del off-piste og lærte teknikker for hvordan man legger vekt på ytterskien og holder balansen. Trenerne våre understreket at det er viktig å slappe av og gi kroppen litt pause etter intensiv trening. Derfor valgte vi å dra på fitness-senter og i svømmehallen på fridagen vår – off day well spent. Uken ble rundet av med nødvendig rengjøring i hele huset etter houseparty og pakkerot 🙂

En tur i off-pisten og en liten hike for å finne den beste puddersnøen!

 

Uke 3:

Siste uke = Crunch Time! Ny uke betyr ny trener. Vi startet med Ralph, som har den høyeste CSIA Level 4 på skiskolen. Han la mye vekt på å få skiteknikken og vårt individuelle skiløp på topp. Han refererte til “The Four Technical References” innen CSIA forbundet og identifiserte hvilke vi skulle fokusere mest på for å bestå eksamen. Den siste treneren vår var Gail, som gikk i dybden på hvordan man underviser barn, med ideer til lek og øvelser som er morsomme og gode for barn. Vi var også ute i The Wax Bench, hvor vi ble introdusert til hvordan man selv vokser skiene sine – en god og nyttig ting å kunne på skisesong! Vi avsluttet uken med å se en hockeykamp med det lokale laget “Grizzlies” som vant – sinnsykt god stemning! 

 

Eksamen:

Etter flere ukers trening med fire forskjellige trenere, som alle ga oss input og personlig feedback på skiløpet vårt, følte vi oss klare for den “store” eksamen. Til eksamen ble jeg tilfeldigvis eksaminert av en trener jeg hadde hatt, og derfor kjente han allerede til skiløpet mitt (noe som var et stort pluss!). Eksamenen foregikk over tre dager, hvor det var en blanding av “ski improvement”, altså ens eget skiløp samt å undervise sitt eget team. Alle vi fra Snowminds kom helskinnet gjennom eksamen, og fikk beviset i hånden. 

Snowminds teamet med våre CSIA Level 1 bevis i hånden. Store smil sammen med våre eksepsjonelt gode trenere!

 

Det feiret vi med et houseparty og temafest “Trash Party”! Vi hadde fått streng beskjed fra “mor” og “far” om å se så “stygge” ut som mulig. Derfor gikk vi ned til en Thrift Shop og fant det styggeste av det stygge 😀 Fet avslutning på kurset og feiring av at vi alle hadde blitt skiinstruktører! 

Gruppebilde fra Trash Party, hvor vi feiret at vi var blitt nyutdannede skiinstruktører. 

 

Takk for at dere tok dere tid til å lese bloggen 🙂

// Clara

 

Får du også lyst til å ta en vintersesong i Canada etter å ha lest om Claras eventyr? Ta det med ro, hun kommer snart tilbake med mer om sin sesong. 

Sjekk ut kurset Clara var på og reserver din plass her.

Vi håper vi ser deg i snøen neste vinter 🙂 

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG