Concrete jungle skiing – Lauras sesong i Canada

Avatar photo
Laura Jegsen June 18, 2019

Lauras sesong i Canada var på et mindre fjell, men det bød på kvaliteter som andre skianlegg ikke har. Når man tenker på skiresorts, forbinder man dem sjeldent med utsikt til skyskrapere fra toppen. Man forbinder dem nok heller ikke med havutsikt til Stillehavet. Men Cypress i Canada kan skilte med begge deler. Med sin beliggenhet opp fra Vancouver, som ligger ved vannet, er utsikten simpelthen MAGISK! Les om dette vidunderlige stedet hvor Laura har tilbrakt sesongen sin i Canada. 

Hei, jeg heter Laura, og akkurat nå er jeg i Vancouver, hvor jeg har jobbet som skiinstruktør på Cypress Mountain de siste 4 månedene.

Morgenrutiner 💪

 

De siste 4 månedene har vært helt fantastiske, også selv om Cypress ikke er det største skiområdet i Canada. Det skiller seg likevel ut blant de andre skianleggene på grunn av sjarmen sin.

Utsikten fra toppen

 

Cypress er ikke fylt med fete parks, og byr heller ikke på de lengste løypene – men den fantastiske utsikten og naturen veier helt klart opp for dette. Det er et helt unikt syn som du ikke finner mange andre steder.

No caption needed

 

Jeg står vanligvis på ski i Østerrike, hvor det er kilometerlange løyper og fjelltopper så langt du ser. Men på Cypress kan du stå på en pist og se rett ut over vakre Vancouver. Og du trenger ikke myse med øynene for å se hva det er: du kan se skyhøye bygninger, vannet og mye mer (både om dagen og kvelden). Og om dette ikke er nok, kan man ta Sky Chair, stolheisen som tar deg helt til toppen, og få den fineste utsikten over Horseshoe Bay og Bowen Island (og på en bluebird dag, kan du se Vancouver Island i bakgrunnen). Her kan du også se den mest fantastiske solnedgangen, som er så bergtagende at man skal klype seg litt i armen for å forsikre seg om at det er virkelig.

Et lite team gir tette relasjoner

 

Personlig har jeg hatt en fantstisk sesong i Canada, med superhyggelige kolleger. Aller er så imøtekommende, og uansett om det er skiskolen, kantinen, utleie eller skiheisene du arbeider for – alle er så åpne og varme. Det er alltid noen du kan snakke med. Ja, selv de fire sekundene det tar å komme seg på stolheisen kan man nå å si hei til de som jobber der, og ha en samtale. Og det er sånn uansett hvem det er som står der. For meg er det så deilig at man ikke bare har venner ved skiskolen, men at man har flere rundt omkring i de forskjellige områdene av fjellet.

Naturen i Canada må oppleves

Cypress og Vancouver har vært en fornøyelse, og det ville være å lyve om jeg sa at jeg ikke kom til å savne det, og menneskene. Det er ikke hver dag man kan stå i en storby som Vancouver og kikke opp mot skibakkene.

// Laura

Er du interessert i en vintersesong som ski- eller snowboardlærer i Canada? Kontakt oss for å høre mer!

Start din reservasjon her.

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG