En gang skiinstruktør – Alltid skiinstruktør

Avatar photo
Lærke Christensen June 19, 2019

Det kan være vanskelig å sette ord på hva jobben som skiinstruktør går ut på, og hva en sesong egentlig innebærer. De opplevelsene man sitter med før, underveis og dem man tar med hjem. Det er akkurat disse opplevelsene Lærke har satt ord på, og vi kunne ikke beskrevet følelsene bedre!

“Kjære Lærke

Akkurat nå sitter du i en tåke av forvirring på toppen av en ordentlig bunke pakkerot. For hva tar man egentlig med når man skal av gårde 4 måneder på sesong? Skal man bruke festklær? Trenger man badetøy? Treningstøy? Og hva med julaften? Tankene kverner rundt i hodet. Hvem skal du sitte med i bussen i morgen? Bo med på hotellet? Bo med på destinasjonen?

Du har en million spørsmål og det er som om alle spørsmål fører til 10 nye. For ikke å snakke om utdannelsen og jobben. Og boforhold. Og sjefer. Og skiferdigheter. Eller tysk.

Akkurat nå, Lærke, sitter du og er ganske desperat og føler at mars er sånn ca. tusen år unna. Men bare vent. Før du har rukket å tenkte deg om er det over, og du er hjemme igjen og prøver å forstå hva du bekymret deg sånn for.

I løpet av de neste 4 månedene vil du lære mer enn alle 3 årene på videregående. Du vil lære masse om skiløp selvfølgelig, men også mye om deg selv, om kulturer, om mennesker, kommunikasjon, sjefer, økonomi, skittentøy; listen er lang”.

No friends on powder days!

 

“Det kommer til å komme dager hvor alt går som det skal, og du føler at du har funnet din plass. Men det kommer også dager hvor du føler alt går galt, og du bare gjerne vil hjem. Du kommer til å møte folk du elsker og folk du ikke kan fordra – og du kommer til å lære hvordan man lever tett med begge deler.

Når du blir skiinstruktør kommer du til å oppleve et miljø hvor man er avhengige av hverandre. Det er fullstendig likegyldig om du gjør en fantastisk jobb hvis skiheisen ikke går, barna ikke har ski på, lunsjen kommer en time for sent, og så videre. Så husk, fremfor alt, å være vennlig mot alle. På fjellet er det ingen som er bedre enn andre”.

Fridag i bakken

 

“Essensen av å være skiinstruktør er å trampe sidelengs oppover Kinderland-bakken med ski på i pudderet, mens man drømmer om å kjøre ned fjellet i full fart. Det er brente nuggets og frossenpizzaer. Det er lunken øl på afterski. Det er følelsen av å stå på en piste med 10+ barn etter seg, hvor to av dem gråter og fire skal ha hjelp til å reise seg opp.

Men er det også foreldrenes stolte blikk når man torsdag kveld avleverer arbeidsinnsatsen. Det er den varme følelsen av ros fra sjefen når man har gjort en god jobb. Det er allsang mens man klargjør rullebånd og bygger baner. Det er den stolte følelsen når man leder an en slange nedover bakken, og de beundrende blikkene når man kjører opp i skiheisen eller ankommer til afterski.

Kjære Lærke, jeg håper du er klar. Klar til å utfordre deg selv, ikke bare skimessig, men også personlig. Klar til å ta ja-hatten på og snu alle situasjoner til noe positivt. Jeg håper du er klar til å ta ansvar. Ikke bare ovenfor deg selv og kvaliteten på arbeidet du gjør, men for ekte, levende mennesker. Du kommer aldri til å ha ansvar for noe så verdifullt som andre menneskers barn, og det er ikke et ansvar du skal ta lett på”.

Dream team!

 

“På samme måte skal du også forberede deg på å ha det gøy. Og til å spre glede. En god skiinstruktør er en glad skiinstruktør, og selv om du kanskje ikke alltid er det, skal du kunne late som. Du skal kunne stå i snøvær med en sikt på 10 cm og overbevise foreldrene om at du aldri har sett bedre skiforhold, og at det på ingen måte er farlig å kjøre i slange, hvor du knapt kan se bakerste barn.

Utover å være en god skiinstruktør (det kan man være på mange måter) skal du også være klar til å ha et åpent sinn. Du skal være klar til å åpne ditt innesluttede, norske mindset og se ut i verden – kanskje du til og med kan lære noe av nederlendernes rot, østerrikernes forsinkelser og tyskernes overdrevne høflighet. Som kolleger er dere avhengige av hverandre – så la være med å gjøre det vanskelig for deg selv ved å ikke respektere eller prøve å forstå dem du bor og arbeider sammen med, selv om de er annerledes. De vil helt sikkert gjøre det samme som deg”.

Store smil i røde uniformer.

 

“Lærke – lange Rede, kurzer Sinn – hold hodet kaldt prøv å glede deg. Om 4 måneder sitter du hjemme og lurer på hvor tiden ble av. Du vil titte ut av vinduet og tenke at det er noe galt med utsikten… hvor er snøen og fjellene blitt av? Du vil bli dypt overrasket over at du rent faktisk virkelig har savnet salat og at du instinktivt regner alt om til euro når du er ute og handler. Du vil lengte etter følelsen av å fly nedover perfekt preparerte løyper eller tumle rundt i puddersnø. Du vil ha vanskelig for å bestemme deg for en sommerjobb, da alle virker håpløst kjedelige. Kort sagt – du vil være skiinstruktør for livet. En gang skiinstruktør – alltid skiinstruktør.

Nyt tiden i Østerrike. Snowminds løy virkelig ikke da de påsto at det ville bli den beste tiden i ditt liv”.

 

// Lærke

 

 

Kunne du tenke deg å gjøre som Lærke og tilbringe en sesong som instruktør i Østerrike, kan du sjekke ut kursene våre her. Du kan allerede nå reservere en plass til vinteren, så er du sikret et friår du aldri vil komme til å glemme.

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG