En skisesong i Østerrike – 4 spørsmål til Adam

Adam Suldrup June 14, 2019

I vinter gjennomførte Adam Suldrup en sesong som instruktør i Østerrike, nærmere bestemt Kaprun, under det som var en av de mest snørike vintrene i Østerrikes historie! Vi huket fatt i Adam og stilte ham 4 kjappe spørsmål om skisesongen hans i Østerrike. Under kan du lese hva han hadde å si! 

 

Hvem er du, og hvordan endte du hos Snowminds?

Jeg heter Adam, og er 22 år gammel. Før sesongen min med Snowminds hadde jeg kun stått på ski i 2 uker. Første gang var på fylletur med skolen, og andre gang på guttetur med 6 erfarne skifreaks 😉 Jeg var innom hjemmesiden til Snowminds flere ganger i løpet av året før, og vurderte sterkt om jeg skulle melde meg på. Jeg valgte 5 ukers kurset, da jeg hadde bruk for en del trening før utdannelsen – noe som også viste seg å være det perfekte valget for meg. 

Adam på vei ut i offpisten

 

Hvorfor akkurat Østerrike? 

Opprinnelig ville jeg gjerne til Canada for å oppleve masser av backcountry og dyp puddersnø, men jeg var for sent ute med å søke til å kunne få arbeidsferievisum.

Jeg er likevel utrolig glad for at jeg gjennomførte skisesongen min i Østerrike i stedet! Østerrikerne er veldig profesjonelle og stolte av skitradisjonene sine. Dette betød også at jeg kunne utvikle meg på en unik måte som ikke ville være mulig noe annet sted. Skiskolen min sørget for trening to dager om uken, med de beste skiinstruktørene ved skiskolen, noe som gjorde at jeg fikk utvikle skiferdighetene mine ukentlig.

Østerrike er selvfølgelig også kjent for god afterski, noe man aldri går lei. Så om man er glad i ta seg en god fest i ny og ne, er Østerrike en utmerket destinasjon. 🙂

 

Skiskole i Østerrike

 

Hvordan opplevde du Snowminds-kurset og skilærereksamen? 

5 ukers kurset med Snowminds var helt perfekt for meg, da jeg ikke var den mest erfarne skiløperen innen sesongen. Vi hadde 5 ukers trening under ledelse av en veldig dyktig instruktør, som lærte oss alt vi hadde bruk for før eksamen.

En typisk dag under kurset startet med å våkne kl. 06:30, slik at man var den første ved frokostbordet. Etter dette vendte man tilbake på rommet for å gjøre seg klar, for så å gå ned til bussen og sette kursen mot treningen på fjellet kl. 09:00. Treningen sluttet typisk kl. 14:30 – 15:00. Etter dette tok man gjerne en øl eller to, før man dro ned på hotellet for en ettermiddagslur. Middagen var mellom 18:00 – 19:00 og alltid god. Det var heldigvis også litt tid til fester under kurset, noe som også er en del av sjarmen når man er på sesong i Østerrike. 

 

Hva har vært det beste med sesongen din i Østerrike?

Det beste med sesongen i Østerrike var helt klart værforholdene! Det har vært rike muligheter for å stå i masser av puddersnø og få en godt markert goggle-tan. Solskinn eller snøvær har vært standarden for vinteren, noe som gjorde sesongen enda mer unik.

De fenomenale værforholdene har også medvirket til utviklingen av skiferdighetene, noe som helt sikkert slipes til perfeksjon med Landes 1 eksamen, som starter 4. april. En fantastisk sesong blir forhåpentligvis til den perfekte sesong med en bestått Landes 1!

Massivt snøfall i Østerrike!

// Adam

Under 5 ukers kurset i november fikk vi mulighet til å følge Adam gjennom en dags trening frem mot skilærereksamen. Du kan se videobloggen med Adam her:

Kaprun, skiløp på isbre, snowparks av dimensjoner og vintersnø HELE sesongen! 

Kaprun har den unike egenskap å både kunne tilfredsstille enhver freeriders drøm, men også være en familiefavoritt! Skiområdet er forbundet med vakre Zell am See, og den berømte isbreen Kitzsteinhorn, hvor du kan slippe fantasien løs på 81 velpreparerte pister forbundet av 53 morderne skiheiser som tar deg til toppen før du rekker å si ‘wienerschnitzel und kaiserschmarn bitte’! Kombinert med sublim snøgaranti blir en sesong i Kaprun kort sagt aldri kjedelig!

Kunne du tenke deg en skisesong i Østerrike? Vi har løpende opptaksrunder, men anbefaler deg å reservere en plass i god tid, da utvalgte destinasjoner har et svært begrenset antall tilgjengelige plasser! Vi har både 2- 3- og 5-ukers kurs i november, men også 2- og 3-ukers kurs i januar for både ski og snowboard!

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG