Engang skiinstruktør – alltid skiinstruktør

Avatar photo
Lærke Christensen October 20, 2017

 

Kjære Lærke,

Akkurat nå sitter du i en tåke av forvirring oppå en enorm haug med pakketrøbbel. Hva tar man med seg når man skal tilbringe 4 måneder i sesong? Trenger man festklær? Badetøy? Sportstøy? Og hva med julekvelden? Tankene snurrer rundt i hodet ditt. Hvem skal du sitte ved siden av på bussen i morgen? Hvem skal du bo med på hotellet? Og på destinasjonen?

Du har en million spørsmål, og det føles som om hvert spørsmål fører til 10 nye. For ikke å snakke om utdanning og jobb. Og boligforhold. Og sjefer. Og dine skiferdigheter. Eller tyskkunnskaper.

Akkurat nå, Lærke, føler du deg veldig desperat og tenker at mars 2016 er omtrent tusen år unna. Men vent bare. Før du vet ordet av det er det over, og du sitter hjemme i Danmark igjen og prøver å forstå hva all den bekymringen var for.

De neste 4 månedene vil du lære mer enn i 3 år på videregående. Du vil selvfølgelig lære mye om skikjøring, men også mye om deg selv, om kulturer, mennesker, kommunikasjon, sjefer, økonomi, klesvask og listen fortsetter.

12788945_796957577115281_1882277775_o

 

Det vil være dager hvor alt går som det skal, og du føler at du har funnet din plass. Men det vil også være dager hvor alt går galt, og du bare vil hjem. Du vil møte folk du elsker og folk du ikke kan fordra – og du vil lære hvordan man bor tett med begge deler.

Som skiinstruktør vil du oppleve et miljø hvor alle er avhengige av hverandre. Det spiller ingen rolle hvor godt du gjør jobben din hvis heisen ikke går, barna ikke har ski, lunsjen kommer en time for sent og så videre. Så husk, fremfor alt, å være snill mot alle. På fjellet er ingen bedre enn andre.

12789738_10207145598616758_971091155_o

Kjernen i å være en skilærer er å trampe sidelengs opp Kinderland-bakken med ski i puddersnø, mens du drømmer om å suse ned fjellsidene. Det er brente nuggets og frysepizzaer. Det er lunken øl på afterski. Det er følelsen av å stå på en løype med over 10 barn bak deg, hvorav 2 gråter og 4 trenger hjelp til å reise seg.

Men det er også foreldrenes stolte blikk når du torsdag kveld viser frem din innsats. Den varme følelsen av ros fra sjefen når du tilfeldigvis roper et kamprop akkurat som han går forbi. Det er allsang mens du forbereder rullebånd og bygger løyper. Den stolte følelsen når du leder en “slange” ned fjellet, eller de beundrende blikkene når du tar heisen opp i skilæreruniform eller ankommer afterski.

Kjære Lærke, jeg håper du er klar. Klar til å utfordre deg selv, ikke bare i forhold til ski, men personlig. Klar til å være positiv i enhver situasjon. Jeg håper du er klar til å ta ansvar. Ikke bare for deg selv og kvaliteten på ditt arbeid, men for ekte, levende mennesker. Du vil aldri ha ansvar for noe så verdifullt som andre menneskers barn, og det er et ansvar du ikke skal ta lett på.

12899538_814184685392570_1064162424_o

Samtidig må du også være klar for å ha det gøy. Og spre glede. En god skilærer er en glad skilærer, og selv om du kanskje ikke er det, må du kunne late som. Du må kunne stå i snøstorm med en synlighet på 10 cm og overbevise foreldrene om at du aldri har sett bedre skivær, og at det på ingen måte er farlig å kjøre i en “slange” hvor du knapt kan se det bakerste barnet.

I tillegg til å være en god skilærer (det finnes mange måter å være det på), må du også være klar til å være åpen. Klar til å åpne ditt lukkede, danske sinn og se ut i verden – kanskje du til og med kan lære noe av hollendernes rot, østerrikernes forsinkelser, og tyskernes overdrevne høflighet. Som kolleger er dere avhengige av hverandre – så ikke gjør det vanskelig for deg selv ved ikke å respektere eller prøve å forstå de du bor og jobber med, selv om de er annerledes. De vil sikkert gjøre det samme som deg.

12903405_814184625392576_2015738830_o

Lærke – lang tale, kort mening – ro deg ned og prøv å glede deg. Om 4 måneder sitter du hjemme i Danmark og lurer på hvor tiden ble av. Du vil se ut av vinduet og tenke at noe er galt med utsikten… er den ikke litt for flat? Du vil bli overrasket over hvor mye du faktisk har savnet salat og at du instinktivt konverterer alt til euro når du handler. Du vil lengte etter følelsen av å suse over perfekt preparerte løyper eller tumle rundt i puddersnø. Du vil slite med å velge et sommerjobb fordi alt virker håpløst kjedelig. Kort sagt – du vil være en skilærer for livet. Engang skilærer – alltid skilærer.

Nyt tiden i Østerrike. Snowminds løy absolutt ikke da de sa at det ville bli den beste tiden i ditt liv.

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG