Hvordan blir man skilærer?

Snowminds December 12, 2023

Hvordan blir man skilærer? – Her er alt du bør vite for å bli en skilærer!

Hvem kan bli skilærer?

Den viktigste egenskapen en skilærer trenger, er motivasjonen til å stå på ski og undervise andre. Og siden du leser dette akkurat nå, er du sannsynligvis allerede motivert!

Det neste spørsmålet er vanligvis: “Hvor mye skierfaring kreves egentlig for å bli en skilærer?”. Etter vår mening kan alle bli en skilærer! Hvis du kan stå på ski trygt på middels terreng og har omtrent 3-4 uker med skierfaring, er du definitivt kvalifisert. Det finnes ulike kurs som passer ulike nivåer av skikunnskap. Hvis du har mindre erfaring, kan du velge et lengre kurs, som vil forbedre skiferdighetene dine mye. Og hvis du virkelig er i tvil, kan du alltid delta på en av våre ski camps – for eksempel vår Skill Development Camp, som hjelper deg med å forberede deg til våre instruktørkurs.

Afhængig af hvor du ønsker at blive skilærer, kan sprog også være en vigtig faktor at overveje. Nogle skiskoler i den fransktalende del af Schweiz eller Canada kræver, at du kan tale fransk (mindst på en nogenlunde samtale niveau). De fleste skiskoler i Østrig kræver, at du kender noget tysk. Læs Theresa’s erfaring med at lære tysk fra bunden i Østrig!

Uanset hvor du går hen, jo flere sprog du kan, desto bedre! Men heldigvis kan du altid lære et sprog, hvilket kan være en gave for resten af dit liv! Vi tilbyder tysk, fransk, spansk og mandarin sprogkurser, der vil forberede dig på de lokale skitermer. Og selvfølgelig vil du forbedre dig hurtigt i løbet af din sæson. Så – hvis du er motiveret, kan enhver blive en skilærer!

Hvorfor blive skilærer?

Hvad er fordelene ved at være skilærer? Nå, ud over at få mulighed for at opleve en sæson i bjergene, undervise, stå på ski hele dagen og få livslange venner? Der er også mange andre fordele, der måske ikke er så åbenlyse.

Du vil få flere måneders erhvervserfaring i en undervisningsrolle og være ansvarlig for grupper af elever. Især at arbejde i udlandet og måske endda lære et andet sprog er ret imponerende, hvilket også ser godt ud på dit cv. Det vil vise fremtidige arbejdsgivere, at du er i stand til at tage ansvar og befinde dig i en ledende stilling. Hvis du bliver skilærer i din pause fra uddannelse, kan dette endda hjælpe dig med at komme ind på din drømmeuddannelse.

Du vil også lære en masse om ansvar selv og vokse meget i løbet af din sæson. Derudover vil du få venner fra hele verden, som du kan tage på mange skiture med resten af dit liv, samt have venner at besøge over hele verden! Derudover tilbringer du en betydelig mængde tid i et andet land. Du lærer de lokale mennesker, mad og traditioner at kende, som du ikke bare vil opdage på en kort ferie. Der er så meget at få ud af en sæson!

Obergurgl ski instructor and kid

Hva er dine personlige mål?

Det er mange måter å få din instruktørdiplom og bli en skilærer på! En av de første tingene vi spør deg om, er hva dine personlige mål er for sesongen, slik at du har de beste alternativene for å velge riktig opplevelse for deg. Her har vi listet opp noen av tingene du bør vurdere når du velger din drømmedestinasjon og kurs.

Hvor vil du dra som skilærer?

Det er mange forskjellige land å velge mellom når du drar på en sesong som skilærer! Opplevelsene mellom Japan, Canada, Spania, Østerrike, Sveits eller et annet land vil ha noen forskjeller. Imidlertid har de alle en ting til felles: Du vil ha fantastiske opplevelser uansett hvor du drar! Så lenge det er fjell, vil du ha en fantastisk sesong.

Hva som passer best for deg, avhenger av hva du leter etter. Vil du stå på ski der du pleide å stå som barn? Dykke ned i flere meter med puddersnø? Oppleve en ny kultur? Eller vil du heller spise tapas på toppen av fjellet? Hver destinasjon har sine egne spesielle kvaliteter. Hvis du er usikker, kan du ta vår Destinasjonstest for å finne ut hvilken destinasjon som passer best for deg og dine drømmer. Du er også alltid velkommen til å ringe oss, og vi vil veilede deg i riktig retning 📞

Vil du være en skilærer i løpet av gap-året ditt eller for en lengre periode?

Du bør også vurdere hva målet ditt er for å bli skilærer. Planlegger du å gjøre dette bare i løpet av gap-året ditt eller som en karrierepause? Eller vurderer du å bytte karriere og bli en skilærer på lang sikt? Selvfølgelig kan dette endre seg i løpet av sesongen – stol på oss, de fleste drømmer bare om en sesong, men ender opp med noen flere – akkurat som Julie, som endte opp på alle sider av jorden i sine eventyr som skilærer!

Hvis du planlegger å jobbe som skilærer på lang sikt, kan det være fornuftig for deg å velge et kurs med både nivå 1 og 2, slik at du kan heve dine skiferdigheter gjennom sertifiseringer også.

Hvilket skilærerkurs bør du velge?

For å gjøre det litt lettere å velge, har vi laget en enklere oversikt her, for å hjelpe deg med å bestemme deg 👇

Østerrike:

→ Få din østerrikske sertifisering

Kursstart i november:

5 ukers kurs i Østerrike

4 ukers kurs i Sölden eller Obergurgl

Kursstart i november, desember, januar, mars:

3 ukers skilærerkurs

2 ukers skilærerkurs

Sommerkurs:

10 dagers sommerkurs

Ikke helt sikker?

→ Sjekk ut våre ski camps!

Canada:

→ Få din kanadiske sertifisering!

Avgang i november, desember eller januar:

3 ukers nivå 1 kurs i Canada

12 ukers nivå 1+2 kurs med avreise i januar:

12 uker i Sun Peaks

12 uker i Mont-Sainte-Anne

Nivå 2 kurs i løpet av sesongen:

Nivå 2 kurs i Canada

Vil du utfordre deg selv?

10 ukers freeride skikurs i Revelstoke

Japan:

→ Få sertifiseringen din i Østerrike eller Japan!

Avgang i november:

3 ukers nivå 1 kurs i Japan

Top it off with a level 2 course:

2 ukers nivå 2 kurs i Japan

Spania:

→ Ta din spanske sertifisering!

Kursstart i november:

Nivå 1 kurs i Sierra Nevada

Sveits:

→ Få utdannelsen din i Sveits!

Kursstart i november:

3 ukers nivå 1 kurs med Les Elfes

3 ukers nivå 1 med ESS i Verbier

→ Full sesong nivå 1+2 kurs i Nendaz, Verbier, Saas-Fee eller Zermatt

10 ukers nivå 1 & 2 kurs i Nendaz

Kursstart i desember:

Full sesong nivå 1+2 kurs med Altitude

Kursstart i februar:

10 ukers nivå 1 & 2 kurs i Nendaz

Må jeg bestå sertifiseringene for å bli en skilærer, og hva skjer hvis jeg ikke gjør det?

Som med nesten all utdannelse, må du bestå en eksamen ved slutten av skilærerkurset. Så lenge du er motivert, hardtarbeidende og klar til å akseptere tilbakemeldingen du får under kurset, vil du ha en rettferdig sjanse til å bestå eksamen. Vi, skiskolene og trenerne forventer at du tar sertifiseringen alvorlig, slik at vi kan gi deg best mulig sjanse til å sikre deg en jobb.

Selvfølgelig kan alle ha en dårlig dag. Hvis du ikke skulle bestå, vil vi være der for deg! Det finnes alternativer, selv om du ikke blir en sertifisert lærer. Du kan ta eksamen på nytt og delta i et retake-kurs for å jobbe med feilene dine. I noen tilfeller kan du til og med jobbe som skilærer uten sertifisering, der du vil starte med en annen instruktør eller hjelpe til med barnegrupper. Uansett hva, vil vi hjelpe deg med å oppleve en fantastisk sesong i snøen!

Kommer jeg til å jobbe som skilærer?

Selvfølgelig er det målet for alle som tar en skilærerkurs. Men å finne jobb som skilærer er ikke enkelt. Spesielt ikke i de mest populære skistedene eller hvis det er din første sesong. Imidlertid er vi stolte over å kunne si at siden 2012 har vi klart å skaffe jobb som skilærer for 100% av våre instruktører rett etter at de har bestått eksamen! Så, kort svar: Ja, du kommer til å jobbe som skilærer. Gled deg til å oppleve en hel sesong med å undervise fremtidige snøentusiaster i å stå på ski! I tillegg hjelper vi deg med å ordne overnatting, transport og selvfølgelig heiskort for deg. Så du kan glede deg til sesongen din uten å måtte bekymre deg for praktiske detaljer!

 

ski instructor with kids in Japan

Hvordan er det å være skilærer?

Du kan lese om mange forskjellige opplevelser fra tidligere skilærere i bloggene våre. For eksempel kan du lese om hvordan en dag kan se ut i en østerriksk skiskole. Eller du kan lese gjennom våre 4,9/5 stjerners anmeldelser på Trustpilot. Siden 2012 har vi tilbudt over 6 000 Snowminders utrolige opplevelser i snøen! Og snart kan du kanskje selv fortelle folk om din fantastiske opplevelse!

Så, hva er de neste stegene?

Hvis du er klar til å dra, kan du melde deg på for denne sesongen og til og med reise denne vinteren! Hvis du trenger råd om hvilken destinasjon som er riktig for deg, kan du ta vår destinasjonstest eller kontakte oss, og vi vil gjerne gi deg råd om hvordan du finner en opplevelse som passer dine ønsker. Når du har bestemt deg for destinasjonen din, kan du enkelt søke om plassen din her og gjøre deg klar for avreise. Etter at du har meldt deg på et kurs, hjelper vi deg med å ordne alle de andre praktiske detaljene og sørger for at du får tilbringe en spennende sesong som skilærer! LA OSS GÅ!

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG