JUL SOM SKIINSTRUKTØR I WAGRAIN

Avatar photo
Ida Knoblauch January 6, 2016

Det er jul! Vanligvis pleier jeg å telle ned til julaften allerede før vi kommer til desember. Men tiden i Østerrike har bare gått så fort at det ikke har vært tid til å glede seg. Etter den vellykkede opplæringen var det tid for å bli kjent med et nytt sted, med nye mennesker og ikke minst med et nytt og for min del svært annerledes jobb. Selv om leiligheten var dekorert og vi også hørte litt julemusikk, kom den 24. desember raskere enn den pleier.

billede1

Selv om det er jul, må folk fortsatt lære å stå på ski, så dagen startet som den (heldigvis) pleier, oppe på fjellet, på det jeg rolig kan kalle verdens beste arbeidsplass. Vi kom også litt i julestemning oppe på fjellet – vi bygde et juletre av ski, som selvfølgelig også skulle danses rundt.

Vanligvis pleier jeg å komme ned fra fjellet på ettermiddagen, men hele hytta skulle være klar for jul, så jeg dro hjem etter mine 2 timers privattimer var over.

 

Billede2

 

Juhuu! Endelig jul uten et juletre. Da jeg kom hjem, hadde jentene kjøpt det flotteste juletreet man kan få for 5 euro. Vi spiste sammen med de andre Snowminds fra vår skiskole og tre tyskere som også jobber på rot-weiss-rot. Ingen jul uten ribbe, og selvfølgelig også brun saus og poteter – nam. Det var også meningen at vi skulle ha rødkål, men det er tydeligvis litt vanskeligere å få i Østerrike enn man skulle tro. Så det ble til rødbeter som ligner rødkål 😉

Da jeg kom hjem hadde matlagingen allerede startet, men det tar jo sin tid å skrelle poteter til 17 personer…

Men etter flere timers arbeid var det endelig julemat. Det var nok for alles del den første gangen vi lagde en stor julemiddag selv, og det kunne også smakes på noen av rettene, men alt tatt i betraktning var det god mat.

 

Billede3

Etter at vi hadde spist var det, som tradisjonen tilsier, tid for å danse rundt vårt lille fine juletre. En tradisjon tyskerne ikke helt forstod, og jeg må innrømme at vi også så litt dumme ut da vi løp rundt i hele huset og sang “nå er det jul igjen”…

Som sagt elsker jeg jul, og jeg hadde derfor vært litt bekymret for hvordan min første jul uten familien skulle bli. Men hele dagen var fantastisk, og jeg vil ikke utelukke at det ikke blir siste gang jeg feirer jul utenfor Danmarks grenser.

Billede4

Åh, de er så søte!

Billede6

Mens noen lagde mat, kunne andre jo spille litt FIFA…

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg