Ketil om sesong i Canada

Snowminds April 8, 2019

Ketil tilbragt sin sesong i Mount Washington på Vancouver Island. Vi har stilt ham et par spørsmål om sesongen hans så langt, og her får du kort oppsummert hans beskrivelse av livet som instruktør i Canada! 

 

Hvem er du og hvor kommer du fra?

Jeg heter Ketil, jeg er 23 år gammel og kommer fra Fredrikstad. Jeg har stått på ski så lenge jeg kan huske. Siden Fredrikstad ikke er ett veldig egnet sted for å stå på alpinski, så stod jeg mye i ett lite skianlegg i Sarpsborg som heter kjærringåsen. Etter videregående gikk jeg ett år på en ekstremsportlinje på folkehøyskole. Etter dette året fant jeg ut at jeg ville prøve å jobbe med det jeg likte aller best. Så jeg meldte meg på kurs for trinn 1 skiinstruktør vinteren etter. Jeg søkte deretter jobb som skiinstruktør og fikk jobb det første stedet jeg søkte, Oslo Vinterpark. I løpet sesongen fant jeg ut at jeg ville prøve å jobbe som instruktør i utlandet så jeg tok også trinn 2 og 3 for å bli en bedre instruktør og for å øke sjansene mine for å få jobb i utlandet. For tiden bor jeg i Fredrikstad. Jeg jobber på events for Bama og jeg reiser rundt i landet hver uke.

 

Hvorfor valgte du å reise til Canada?

Jeg har alltid beundret skianleggene i Amerika. Og Canada har noe av den beste pudderen i verden. Så det er noe jeg alltid har ønsket å oppleve. Jeg kjører mye freeride og freestyle og Canada har store bratte fjell perfekt for min type skikjøring.

 

 

Hvordan var det å stå på ski og jobbe som instruktør i Canada?

Skikjøringen var helt sinnsyk. Enorme mengder snø og uendelig med muligheter. Annlegget jeg jobbet i hadde gode freeridemuligheter og en god park. Så egenrlig alt jeg kunne ønske meg. Å jobbe som instruktør i Canada var veldig gøy. Det føles ikke som om man jobber når jobben går ut på å være ute i fjellene og stå på ski. Jeg har fått mange nye venner fra rundt i hele verden. Og jeg føler også jeg har blitt en bedre instruktør.

 

Hva har vært det beste med sesongen i Canada?

Det beste med Canada har vært alle de nye vennene jeg har fått, og alle de fantastiske skidagene jeg har fått. Sesongen her har gjort meg til en bedre instruktør og en bedre skikjører, og jeg hatt utrolig mye moro. 

 

Hvordan var det å være skiinstruktør i Canada sammenlignet med Norge?

Den største forskjellen var helt klart skianlegget. Canada har veldig mye mer krevende løyper enn det du som regel finner i Norske skianlegg så det å undervise i double black diamonds var veldig gøy. Du får også en god del dårligere betalt enn i Norge. Men det tenker man ikke så mye på når du får stå på ski hver dag i Canada. Men ellers så fungerer egentlig skiskolen på samme måte som i Norge.

 

 

Hva er dine beste tips til de som kunne tenke seg å reise til Canada?

Noen tips til de som tenker å reise til Canada må være at jeg anbefaler å planlegge litt på forhånd. Kollektivtransport er ikke Canadas sterkeste side, så det kan være veldig greit å skaffe seg en bil for sesongen. Det er noe jeg angrer på at jeg ikke gjorde. Det kan også være greit å pakke lett. Man får som regel deals av skiskolen du jobber på. Så hvis du trenger nytt skiutstyr kan det være lurt å vente med å kjøpe det til du kommer til Canada.

 

Er det noe du vil anbefale andre å gjøre, og er det noe du kunne tenke deg å gjøre igjen?

Jeg anbefaler absolutt å jobbe som skiinstruktør i Canada. Men det er veldig lurt å ha en sesong erfaring og ta høyere instruktørutdanning først. Da står man sterkere, man får bedre betalt og man får mye bedre leksjoner.

 

Tenker du å ha flere sesonger som instruktør, eller skal du andre ting? 

Jeg jobber allerede med søknader til neste sesong. Jeg prøver å dra tilbake til Canada men det er ekstra vanskelig siden man bare får arbeidsvisum en gang. Derfor ser jeg også på muligheter i Japan.

 

Kunne du tenke deg å bli ski- eller snowboardinstruktør i Canada? 

Om du er interessert i å jobbe som instruktør i Canada, anbefaler vi at du reserverer en plass så snart som mulig, da etterspørselen ved skiskolene våre i British Columbia og Alberta er svært høy. Du er hjertelig velkommen til å ringe til oss, eller skrive en mail til [email protected] dersom du har noen spørsmål 🙂 Håper vi sees i snøen!

 

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg