Min sesong i New Zealand

Johan Eksing February 12, 2020

Kan man ta en vintersesong i New Zealand når det er sommer i Europa? Det kan man, og det gjorde Johan i fjor sommer. Les om opplevelsene hans, hvor en sesong ikke bare var en sesong, men også en reise til en fremmed land, hvor man kunne leve livet som turist på fridagene sine. 

Jeg har hatt muligheten til å gjøre en sesong i New Zealand og til å være en del av en fantastisk skiskole. Da jeg meldte meg på Snowminds’ instruktør-kurs i New Zealand, hadde jeg en forventning om at jeg ville bli utdannet snowboardinstruktør og få noen superfete opplevelser på fjellet. Når jeg ser tilbake på kursforløpet, så har det overgått alle forventninger. Jeg fikk muligheten til å bo sammen med andre unge som hadde samme passion for skiløp/snowboarding, bli en del av en fantastisk skiskole og oppleve Queenstown området.

Til at begynne med var det ganske skremmende å skulle reise til et nytt land hvor jeg skulle bo sammen med fremmede mennesker. Men etter hvert som tiden gikk ble vi til en liten familie som bodde sammen på litt for små men likevel perfekte rom. Vi har både ledd og grått sammen, støttet hverandre gjennom tøffe eksamensperioder og fått sinnsyke opplevelser. Men viktigst av alt føler jeg at jeg har fått venner for livet som alltid vil være der. 

I tillegg ble jeg ansatt på en fantastisk skiskole som var proppfull av erfarne instruktører fra hele verden. Instruktører som har en enorm lidenskap for ski og snowboarding, og som elsker å undervise. For meg var dette det perfekte stedet å starte. Hvis jeg var usikker på noe eller bare hadde behov for noen å snakke med, var der alltid instruktører med masse erfaring som sto klare med gode tips og triks, en liten peptalk eller en historie til å muntre en opp. 

Sidst men ikke minst fikk jeg mulighet til å oppleve New Zealand som turist. På kurset vårt i New Zealand hadde vi 1-2 fridager fra treningen og jobben i uken. Hvis jeg hadde to dager, brukte jeg vanligvis den ene i bakken og den andre som turist. Jeg besøkte hyggelige vingårder i området, vandret i fjellene, besøkte en sauefarm, kjørte mountainbikes, strikkhopp og mye mer. Kort sagt er der noe for enhver smak, både om du er typen som helst tar en avslappende tur til et spa, en hyggelig gåtur eller en opplevelse hvor du får et skikkelig adrenalinrush. 

For å oppsummere så har turen min til New Zealand vært nærmest ubeskrivelig. Jeg har blitt en mye bedre snowboarder, lært mye om hvordan det er å undervise andre og ikke minst lært mye om meg selv.

Vurderer du en sesong “down under” med Snowminds, hvor du bor i Queenstown og får en sesong i The Remarkables, som er et av den sørlige halvkules absolutt beste skiområder, så skynd deg og send en søknad i vår retning, vi har kun plass til 16 heldige kommende skiinstruktører og 8 snowboardere. 

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG