Snowminds i pressen

Snowminds June 20, 2017

 

Hvert år jobber våre flere hundre skjønne, danske skilærere på hele seks forskjellige kontinenter rundt om i verden. Vi har nesten alltid en Snowminder på ski et eller annet sted i verden, bl.a. i Australia, Argentina, Canada, Japan, Lesotho i Sør-Afrika, og selvfølgelig Østerrike.

Våre instruktører legger ned en enorm innsats og etterlater et sterkt inntrykk. Dette har den danske pressen lagt merke til, og det har resultert i forskjellige artikler om våre ski- og snowboardlæreres opplevelser. Vi har samlet noen av dem her.

 

season 15/16

“Laget av nyutdannede danske skiinstruktører i desember 2015.”

SNOWMINDS OG VÅR REISE

Euroman har bl.a. skrevet en artikkel om Snowminds og dens to grunnleggere, Christoffer og Ottar, som begge er utdannet fra CBS. Artikkelen handler om de studierelaterte fordelene med skilærerlivet og hvilken glede de to føler ved å gi unge dansker det ultimate sabbatsåret på ski.

Hvordan kan en virksomhet grunnlagt av to danske skibums i løpet av 5 år bli verdens største utdanner og arbeidsgiver av skiinstruktører? Børsen besøkte oss for å finne svaret i anledning av vår 5-års jubileum.

Snowminds og søsterselskapet Skimundi ville ikke vært det samme uten Christoffer og Ottars muligheter for både å studere og starte Snowminds samtidig. I artikkelen nedenfor snakker de bl.a. om hvilke ulemper som kommer til syne i forhold til unges gründerdrømmer med fremdriftsreformen

I tillegg har Eurowoman vist interesse for Julie, som beviser at ikke all kunnskap fås på skolebenken, men at bagasjen også kan fylles med utenlandske arbeidsgivere, krevende skiturister og internasjonale venner. Julie har jobbet som skilærer i Østerrike, Japan, Canada og Afrika.

Kasper Jakobsen brukte to sesonger i henholdsvis Canada og Østerrike som springbrett til å komme inn på drømmestudiet International Business and Politics på CBS, som i 2016 krevde en karakter på 11,7, noe som var Danmarks tredje høyeste. Etter to års sabbatsår i snøens verden kunne Kasper med bagasjen full av utenlandsk arbeidserfaring, tysk og engelsk språkopplæring, en internasjonal skilærerutdanning, undervisningserfaring, ca. 12 måneders opphold i utlandet, personlig utvikling, internasjonale venner og mye mer (og alt dette på ski!) komme inn på drømmestudiet.

Det var en fantastisk følelse da vi i fjor kunne annonsere at vi den kommende sesongen ville utdanne instruktører og deretter tilby jobbgaranti i Canada på to forskjellige feriesteder. Dette skrev freeskiing.dk om. I år har vi tatt et skritt videre og har valgt å utdanne våre fantastiske instruktører på tre forskjellige feriesteder i Canada, hvoretter de har jobbgaranti ved den skiskolen de ble utdannet ved, eller på en annen destinasjon i Canada, noe som skisport.dk skrev om.

Til slutt blir vi ofte bedt om ekspertkommentarer og innspill til skiferien. Blant annet ble Christoffer intervjuet av Jyllandsposten, som ønsket å vite hva han mente var det nye med årets skiferie

 

SKIINSTRUKTØR I CANADA

I sesongen 16/17 valgte vi at instruktørene som skal jobbe i Canada om vinteren blir utdannet med en kanadisk instruktørutdannelse i Canada på tre forskjellige steder, for deretter å dra til stedet hvor de skal undervise og bo de påfølgende 4-6 månedene. Dette fant bl.a. Skisport.dk, Danmarks største ski-forum, interessant.

For 17/18-sesongen lanserte vi vår offpiste guide-utdanning i Canada, som gir et internasjonalt anerkjent merke fra Den Canadiske Skredforeningen (CAA).

Riders.dk har skrevet en artikkel om denne muligheten her.

Canada

Snowminds’ partnerdestinasjoner i Canada er i provinsene British Columbia og Alberta. Utdanningene vil foregå i Sun Peaks, Silverstar og Big White.

 

SKIINSTRUKTØR I AFRIKA

Å stå på ski i Sør-Afrika høres for mange absurd og umulig ut, men midt i kongeriket Lesothos Maluti-fjellene ligger Afriski Mountain Resort, hvor ca. 15 danske Snowminds skiinstruktører  jobber hver vintersesong i juni, juli og august. Dette har flere aviser skrevet om, bl.a. Politiken og Jyllandsposten.

I tillegg var skiinstruktøren vår, Renee, på TV2 Nord etter den fantastiske opplevelsen som skilærer i Afrika.

 

Julie_gruppe

Julie med en nybegynnergruppe for voksne – første gang de ser snø og første gang de står på ski

 

SKIINSTRUKTØR I ØSTERIKE

En av våre instruktører, Mads Bjerring, som jobbet i Wagrain i sesongen 15/16, deler dyrebare råd. Les hva det hemmelige trikset for trøtte, gråtende barn er, i Politiken.

Mette_Lundhus_ski_wagrain

Mette paraglider i Wagrain

HAR DU LYST TIL EN SESONG SOM SKI- ELLER SNOWBOARDINSTRUKTØR I SNOWMINDS-FAMILIEN? SÅ SEND EN SØKNAD I DAG!

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG