Sesong i Japan, Østerrike eller Canada?

Avatar photo
Trine Strørup June 17, 2019

Trine kom nylig hjem etter en sesong i Japan som skilærer med Snowminds, noe som gjør at hun nå kan krysse av både Østerrike, Canada og Japan på verdenskartet. Utover den dype snøen byr Japan også på en helt annerledes kulturopplevelse som er vanskelig å sette ord på før man har opplevd den! Men når man så etterhvert, som Trine, har stått på ski over hele verden – har man så fått en favorittdestinasjon? 

De siste årene har jeg vært på sesong i Østerrike og Canada, og denne gangen i Japan. Jeg har flere ganger blitt spurt om hva som er den beste destinasjonen. Svaret mitt på dette spørsmålet er alltid at de tre umulig kan sammenlignes.

Om du lukker øynene og tenker på den perfekte dagen i bakken, hva innebærer så denne? Er du ute i ferskt pudder, i en urørt preparert løype eller en solskinnsdag i parken? Om du befinner deg i alpeland eller de canadiske rockies så har du nok sikret deg en av delene. Om det er powder-runs eller pister, så har du sikkert allerede et par preferanser og det er dem som avgjør hva du synes er det beste.

Trine nyter roen i offpisten 

En annen spiller på markedet, som du sikkert har hørt om, er Japan, som jeg i år har bestemt meg for å gi en sjanse. Sushi-landet har de siste månedene vært hjemmet mitt under sesongen min som instruktør her. Jeg har på nåværende tidspunkt to uker igjen i snøen, og har dannet meg et godt inntrykk. Når sesongen er over venter flere opplevelser, da jeg skal reise rundt i Japan for å oppleve mer av landet.

Kawaii✌

Jeg valgte å dra til Japan for å bli overrasket både kulturelt og når det gjelder mengden snø som er her! Begge deler har tatt pusten fra meg, og jeg er hodestups forelsket! Kulturen i Japan er perfeksjonistisk, morsom og lærerik. Alt er koordinert til punkt og prikke, noe som gjør det lett å innrette seg. Alt fra møtetider til rumpeskylling (du leste riktig) i toalettene.

Den japanske sjarmen!

Snøen er helt utenkelig dyp og myk, og terrenget er flatere enn andre kontinenter, noe som gjør det enkelt å kaste seg ut i. For lett er det likevel ikke, da du kan utfordre deg selv ved å dra på topptur gjennom trær og opp til toppen av vulkaner. Topptur er en stor del av hypen i Japan, noe som er forståelig, da det er utrolig overveldende og berikende å velge en flere timer lang ruter for så å utføre den og få ett godt run ned. Før jeg selv begynte med toppturer skjønte jeg meg ikke på hypen. Det virket litt merkelig sammenlignet med f.eks. Canada, hvor man kunne ta en skiheis til toppen av et off-piste område gjentatte ganger, uten å måtte “jobbe” for det. Men etter å ha prøvd meg på topptur, er jeg helt med på hypen og “worth-it”-følelsen det gir. Samtidig er det også en uforglemmelig opplevelse man deler sammen med turkameratene sine.

Offpiste-tur i Japan

En siste ting som jeg slett ikke hadde forventet av Japan, var gode pister. Når det er sagt, er det heller ikke sjokkerende at den japanske perfeksjonismen kommer til syne også her. 

Dypt pudder i den japanske offpisten

Trine på toppen av Japan

Nyter en velfortjent Sapporo øl i den japanske offpisten

Japan har alt det du har hørt om, og enda mer. Håper du vil oppleve det!

Takk for at du tok deg tid til å lese 🙂

// Trine Størup Mortensen
Insta @Trinestoerup

 

Kunne du tenke deg en sesong i Japan?

Kunne du tenke deg en sesong i Japan som ski- eller snowboardinstruktør med Snowminds? Da anbefaler vi deg å søke så snart som mulig, ettersom vi har et svært begrenset antall plasser ved våre partnerskiskoler i Hokkaido og Honshu. Klikk her for å reservere din plass!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg