skisesong i Fernie

Snowminds January 19, 2024

Les om Nikolajs skisesong i Fernie, hvor det gikk fra alt fra morsomme kvelder i byen til fete dager på fjellet, dette er en fortelling om hvordan denne sjarmerende byen ble hans andre hjem

 

Mer enn et reisemål: Hvordan Fernie fikk meg til å føle meg hjemme

Sjarmerende, jordnær og vennlig – det er slik jeg ville beskrive Fernie som en by, ser man bort fra skikjøringen. Det er det som gjør Fernie til et spesielt sted for meg; det er en ungdommelig by, hvor man raskt føler seg som en av de lokale, og bussjåføren til og fra fjellet, er også din skikamerat. Jeg startet min tid i Fernie med bare to venner som jeg kjente fra en tidligere sesong i Whistler. Men det tok ikke lang tid før jeg følte meg hjemme i denne sjarmerende byen i de Kanadiske Rocky Mountains. Det var stedet hvor en fredagskveld kunne bestå av en morsom bytur eller ved leirbålet med venner og en gitar.

Meg til venstre, med alle vennene mine fra Fernie

Meg til venstre, med alle vennene mine fra Fernie

Det sosiale pulsen av og på fjellet

Når jeg shreddet kne dyp puddersnø og søkte en pause på løypene, var mitt foretrukne sted alltid Bears Den. Det perfekte lille stedet for å få en billig lunsj; vanligvis var det en hotdog og en varm kakao som jeg bruket til å lade batteriene, før jeg dro tilbake på skiene.

Byen Fernie har mye å tilby, når du er ferdig med å ødelegge det lekreste puddersnøen, stopper ikke de gode tider her. Det er massevis av gode barer for å ta en øl eller to med vennene dine. En personlig favoritt for mitt mannskap og jeg var Kodiak lounge ved Raging Elk Hostel. Denne hjemlige, morsomt dekorerte og billige baren leverte alltid utmerket service fra de søteste bartenderne. I tillegg til de billige ølene og den fantastiske atmosfæren, holder Kodiak også noen av de beste arrangementene i byen. Enten det er Jam Night, bassengkonkurranser, karaoke eller Ladies’ Wine Night, sørger Kodiak alltid for god stemning.

Et annet høydepunkt i skisesongen i Fernie er Hot Dog Day, muligens den morsomste dagen i sesongen. Det er en kjempe temafest, hvor alle på fjellet kler seg i 70- og 80-tallets skiantrekk, noe som skaper en nostalgisk atmosfære som tar deg tilbake i tiden. Det føltes akkurat som om man er med i filmen Hot Tub Time Machine. Det er et absolutt must å se den før du drar, siden den ble filmet i Fernie. (Morsomt faktum: Hvis du sitter på ELK Quad stolheisen, hold øye med boblebadet, for litt ekstra spenning på turen opp).

 

Legenden om The Griz

Man kan ikke snakke om en skisesong i Fernie uten å nevne det fantastiske champagnepudderet, som man alltid kan takke The Griz for å levere. Fernie er ikke ditt typiske resort, der du ivrig holder øye med snøprognosen for å se når den neste gode pudderdagen kommer, The Griz har ryggen din. Legenden om The Griz er en halv mann, halv grizzlybjørn som streifer rundt fjellet i Fernie. Han er bevæpnet med sitt puddergevær og sørger for at du og vennene dine har masse snø å leke i.

Pudderski i Fernie

Pudderski i Fernie

Utforsk Fernie og mer

Fernie Alpine Resort tilbyr det villeste og mest utfordrende off-pisten, perfekt for skiløpere og snowboardere som er sultne på utfordringer og ikke er redde for å teste grensene sine. Dette er nøyaktig hvorfor Fernie passet meg så bra i min andre sesong. Jeg følte meg trygg og var motivert til å mestre noen Double Black Diamonds, som er en kategori de har i Canada, som ligger over de svarte løypene.

Fernie er et relativt stort resort, men det er ikke på størrelse med Whistler, St. Anton eller noen av de andre enorme skigebiedene. Og vet du hva? Det er en fantastisk ting. Det gir deg muligheten til å oppdage dine favorittsteder og virkelig få mest mulig ut av de magiske dagene når snøforholdene er helt perfekte. Men når man igjen blir sulten på å utforske nye steder, fylte vi bilene med utstyret vårt og vendte nesen mot nye destinasjoner. Det var rikelig med muligheter enten til Kicking Horse, Kimberley, Revelstoke, Panorama eller Castle Mountain. Dette er en gylden mulighet til å besøke andre Snowminders og la dem vise deg rundt på deres lokale fjell og koselige byer.

Lunsj med utsikt på Kicking Horse

Lunsj med utsikt på Kicking Horse

Hva gjorde man ellers i Fernie

På en restitusjonsdag i Fernie finnes det mange morsomme aktiviteter å fordype seg i. Vennene mine og jeg pleide å nyte spill som disc golf, vi leide fat bikes for en deilig sykkeltur opp til Montana Hut (som tilbyr en fantastisk utsikt over byen og de storslåtte fjellene rundt). Ved en minneverdig anledning fant jeg meg selv i en spontan ishockeykamp på en innsjø. Det var uten tvil den mest kanadiske opplevelsen noensinne. De inviterte meg, under antagelsen om at jeg kunne spille, og vi oppdaget raskt den store forskjellen mellom en gjennomsnittlig dansk ishockeyspiller og en kanadisk. Men til slutt spilte det ingen rolle. Alle var mer enn glade for å la meg være med, og til min overraskelse klarte jeg til og med å score et mål – et øyeblikk som står som en av de største sportsprestasjonene i mitt liv.

Men hvis du heller vil se på hockey som meg, så er det muligheter for å gå inn og støtte det lokale ishockeylaget, Fernie Ghostriders.

Min totale opplevelse i Fernie var utrolig. Siden jeg forlot denne sjarmerende byen i de Kanadiske Rockies, har den hatt en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg kom opprinnelig for skikjøringen, som overgikk alle mine forventninger. Men Fernie viste seg å være så mye mer enn bare et skidestinasjon. Så hvis du vurderer å bli skilærer i Canada, anbefaler jeg på det sterkeste å velge Fernie.

 

Gjør som Nikolaj og utforsk en skisesong i Fernie. Bli en level 1 skiinstruktør i Canada.

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG