Skitur på en aktiv vulkan i Japan

Avatar photo
Daniel Kringelbach May 22, 2019

Daniel og Lucas har hatt en sesong som skilærer med Snowminds i Japan, nærmere bestemt Kiroro, som ligger like ved den aktive vulkanen Mount Yotei. Trassige værforhold gjør det utfordrende å nå opp til toppen og få gleden av å stå på ski ned i krateret, men heldigvis (etter flere forsøk) lykkes Daniel og Lucas i å få seg en skitur på en aktiv vulkan i Japan under deres sesong som instruktør!  

 

Mount Yotei, you won the battle, but not the war! Lucas og jeg gjør oss nok en gang klare for å prøve å nå toppen av den aktive vulkanen Mount Yotei. Forrige gang gikk det ikke så bra. Til tross for en tapper kamp fra Lucas, Ditlev og meg, forhindret kraftig vind og dårlig sikt oss i å nå toppen. Vulkanen er 1878 meter høy og aktiv (dog ”sovende”), og med vulkansk stein og is på toppen, er det vanskelig å nå toppen til fots. Av den grunn skal man også være heldig og få helt riktige værforhold hvis man vil være en av de få som når toppen. Og nettopp heldige var Lucas og jeg, vi kom utfor perfekte forhold for en skitur på en aktiv vulkan i Japan – vindstille og skyfritt.

 

Det er mye som tyder på at vi hadde høyere makter med oss den dagen. Lucas trodde nemlig at han hadde satt alarmen til 4:30 (am) om morgenen, men i stedet presterte han å sette den til 4:30 (pm) om ettermiddagen, hvilket betød at vi ikke ville nå toppen om vi forsov oss. Men på magisk vis våkner jeg om natten/morgenen, og bestemmer meg for å sjekke klokken, og hva er den? 04:28 am. Så allerede fra morgengry har vi hellet med oss. Bilen var pakket fra kvelden før, så vi sto opp, spiste frokost, og kjørte i 5-tiden. Klokken 6:30 står vi klare ved foten av Mount Yotei, og for et syn det var med østsiden av vulkanen badet i sollys!

 

Sakte men sikkert begynner vi på ferden oppover, og snart har vi kommet nesten halvveis og begynner å tenke på lunsjpause. Klokken er nå rundt 9, så vi har holdt et godt tempo hele morgenen. Faktisk kunne vi ha kommet oss fortere opp, hadde det ikke vært for at vi begge to stoppet hvert fjerde sekund for å ta en video eller et bilde – alt skal jo dokumenteres. Og der var det, det tvers gjennom perfekte stedet for å spise lunsj. Et digert tre var veltet bort fra fjellsiden, og dannet dermed en perfekt plattform å sitte på og nyte det gode været og spise lunsj. Her skrur vi av musikken, og bare nyter den absolutt mest perfekte lunsjen jeg noen sinne har opplevd – også selv om den kun besto av Snickers og risklumper ;-).

 

Det var en helt fantastisk følelse å sitte midt på en aktiv vulkan i Japan hvor man selv har gått opp, og nå sitter og nyter utsikten sammen med sin beste venn. Snart går turen videre opp mot toppen, og det blir kun tøffere herfra. Det begynner så smått å bli mer og mer isete, noe som betyr at skinsene våre ikke har noe å gripe fatt i (skins er i bunn og grunn bare skinn man putter under skiene så man ikke glir bakover). Ikke mer enn 50 meter fra der vi spiste lunsj, blir vi nødt til å spenne skiene på nakken og gå siste halvdel i kun skistøvler. Herfra begynner den vanskeligste delen av turen. Vulkanen blir eksponentielt brattere jo nærmere man kommer toppen, og terrenget mer utfordrende, så den siste delen er bare en kamp for å nå toppen, og til sist er det bare en blanding av vilje og en snickers i ny og ne som driver oss fremover. 

 

Men når man så endelig når toppen er det også en følelse uten like. Når man runder toppen og kan se hele krateret er man overveldet av et bredt spekter av følelser – både lettelse, glede, utmattelse og en god porsjon styrket selvtillit. Lucas og jeg tar oss selvfølgelig en tur ned i krateret – ja, det er riktig, vi sto på ski ned i krateret til en aktiv vulkan i Japan, hvordan var din torsdag formiddag :-)? Når vi endelig kjører ned igjen mot bilen, er det ikke lenger mulig å se toppen. Vi hadde ikke nådd toppen om vi hadde forsovet oss med en halv time. And thus, Lucas and I won the war against Mount Yotei – and it was the best thing I have ever done!

// Daniel Kringelbach

 

Kunne du også tenke deg å oppleve en sesong og en skitur på en aktiv vulkan I Japan?

Plassene fylles fort opp på ski- og snowboardinstruktørkursene våre i Japan med tilhørende jobbgaranti, hvor man er sikret en hel vinter i den magiske japanske naturen! Reserver din plass her, eller kontakt oss for å høre mer!

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG