Opstart, forventninger og tanker om rejsen til Canada

Marc Kühnau Stjerne Hansen November 25, 2016

Med 4 dage til afgang begynder det stille og roligt at gå op for mig, at jeg om ikke specielt lang tid befinder mig på den anden side af jorden, med en gruppe af, forhåbenligt kommende, skiinstruktører og venner for livet.

Hele processen med at få denne tur sat i stand, har været noget mere kompliceret og indviklet end hvad jeg troede den ville havde været, da jeg for et lille halvt år siden sendte min ansøgning om at komme i betragtning til Snowminds-holdet. Da jeg sendte min ansøgning, troede jeg blot, at det var den og så betalingen ved kasse 1, som skulle klares, før jeg kunne gå amok i junglen af grej. Nu er jeg så det klogere. Efter at havde været igennem, samtaler med Snowminds, samtaler med skiskolelederen, visumansøgning, forsikringsaftaler booking af ”staff housing” og cv-skrivning, sidder jeg her, og tænker stadig over, om jeg mon har fået det hele med i farten.

Mit navn er Marc Kühnau Stjerne Hansen, jeg er 20 år gammel og er på vej til Sun Peaks, Canada. Det med at være skiinstruktør har for mit vedkommende aldrig været en drøm som sådan. Jeg havde leget lidt med tanken om det, men selve ideen og handlingen bagved kom egenligt ret hurtigt og impulsivt til mig, da jeg opdagede Snowminds og de muligheder de kunne tilbyde. De bureauer, der også kunne tilbyde en sæson som instruktør havde enten aldersbegrænsning på eller krævede kvalifikationer som relaterede sig til jobbet, hvilket egenligt var grunden til, at jeg i første omgang satte tanken om instruktørjobbet eller en sæson som fuldtidsskibums til side.

Opstart, forventnign er og tanker 'in generel' om turen til Canada01

Der har selvfølgelig meldt sig mange spørgsmål i tiden op til afrejsen. Både inde i mit eget hoved, men også fra venner og bekendte: Hvor meget skal jeg pakke? Hvad skal jeg pakke og pakker jeg nu det rigtige? Hvad skal der ske derovre og hvad sker der hvis jeg kommer til skade?

Da jeg var mindre brugte jeg meget ”Det ved jeg ikke”. Enten når der rent faktisk var noget jeg ikke vidste, eller fordi jeg ikke rigtigt gad at tage stilling til det. Når jeg så nu tænker tilbage på den efterhånden endeløse mængde af timer jeg har tilbragt i Korsørs lokale Føtex, for at tjene nok penge til at finansiere min tur til Canada, har det egenligt delvist også været svaret på det, folk har spurgt mig om i forbindelse med turen.

Hvor lang tid skal du så være væk?” … ” Pas, det ved jeg ikke. Umiddelbart til mit visum udløber, eller når der ikke er mere sne eller arbejde og jeg ikke rigtigt gider mere.”

Skal du så alene derover?” … ”Hmm, Ja og nej. Jeg er jo ikke den eneste der rejser derover, men samtidig kender jeg heller ikke nogen af de andre, endnu.”

Hvad skal du så lave bagefter?” … ”Det ved jeg heller ikke. Jeg ved knapt nok hvad der kommer til at ske derovre. Udover forhåbenligt skal undervise, og have en masse fede oplevelser.”

Det kan måske virke som om, at jeg ikke har tænkt tingene ordenligt igennem, eller planlagt hvad der skal ske. Og det har jeg delvist heller ikke. Jeg har styr på alt det, jeg skal have styr på. Det der skal være styr på for at kunne komme ind i Canada, det der skal være styr på for at være sikret arbejde, når jeg ankommer, det der skal være styr på for at jeg har tag over hovedet når jeg skal sove. Men hvad der skal ske på fridagene og helt generelt i løbet af sæsonen og når sæsonen på et tidspunkt slutter. Det finder jeg ud af til den tid.

Opstart, forventnign er og tanker 'in generel' om turen til Canada02

I mellemtiden kan jeg så sidde og kigge på mig selv i mine blankpolerede skibriller og glæde mig til, at jeg snart skal se Canadas fantastiske sneklædte landskab gennem dem! Og apropos det at rejse ’alene’ derover: Efter kick-off eventet i Horsens, gav det hele meget mere mening. Det at være samlet med en masse mennesker, der har gået med de samme tanker og spørgmål. Har været gennem den samme process med papirarbejdet og generelt er super motiverede til det der skal til at ske, har været med til at give mig et helt klart indtryk, at der rent faktisk er mening med galskaben.

See ya in Canada!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg