HVORDAN BLIR MAN SKIINSTRUKTØR?

Ski
Snowboard

GUIDE TIL DEG SOM ØNSKER Å BLI SKIINSTRUKTØR!

Skiinstruktører eller snowboardinstruktører er personer du vil møte på alle skianlegg rundt omkring i verden. De er en stor del av det lokale miljøet, men hvordan blir man skiinstruktør?

For å bli skiinstruktør kreves det en ski- eller snowboardinstruktørutdannelse, noe man kan ta i det landet man ønsker å jobbe i etterfølgende. Det finnes flere utdannelsesforbund, med forskjellige kriterier og nivåer, herunder bl.a. det østeriske-, canadiske-, new zealandske-, danske-, spanske skiforbund m.f.

 

LIVET SOM SKIINSTRUKTØR

Livet som skiinstruktør er et gøy liv, hvor jobb og fritid forenes. Dagene er sjeldent like og tilværelsen er fyllt med nye mennesker og opplevelser.
En arbeidsdag som skiinstruktør innebærer typisk, at man står opp og fanger den første heisen opp på fjellet. Her har du en god times fri skikjøring på de nypreparerte pister, helt for deg selv på denne tiden av dagen. Heretter møter du inn på skiskolen, hvor din arbeidsdag begynner.
Dagene på skiskolen kan være veldig varierende. Hver uke ankommer nye gjester på destinasjonen. Det gjør, at det kan variere hvor mange timer du har fra dag til dag og fra uke til uke. Dog er arbeidstimene ofte således, at du har noen timers undervisning om formiddagen, og så igjen om eftermiddagen etter lunsj. Når arbeidsdagen er slutt, har du tid til at bruke resten av dagen med dine venner og kollegaer fra skiskolen.

Ønsker du å lese mer om, hva en arbeidsdag og livet som skiinstruktør ser ut? Så hopp i det på Snowminds bloggen, og les om tidligere og nåværende instruktørers mange opplevelser!

HVORDAN BLIR MAN SKIINSTRUKTØR?

 

Instruktør utdannelsen kan tas på flere måter, alt etter hva du ønsker å bruke utdannelsen til.

Byråer som Snowminds kan hjelpe deg med en jobbgaranti på en skiskole for sesongen, kurs med utdannelse fra 2-7 uker, språkkurs opp til sesongen, kick-off arrangement før avreise, transport og overnatting, heiskort, uniform, ulike forsikringer etc. Snowminds kan derfor hjelpe og støtte deg gjennom hele prosessen.

 

HVA INNEHOLDER UTDANNELSEN SOM SKIINSTRUKTØR?

Utdannelsen hos Snowminds inneholder alt som skal til, for at du skal bli klar til å jobbe en hel sesong som skiinstruktør.

Utdannelsen inneholder:

 • Før sesongen din vil du motta spesielt utviklet Snowminds forberedelses materiale, med all viktig informasjon om hele opplevelsen og gode råd og tips.
 • Undervisning og trening i bakkene i ukene opp til eksamen. Her vil dere bli delt opp i grupper, som tilsvarer samme ski nivå, så alle kan være med. Her øves det på diverse teknikker, som kreves av deg, samt du skal undervise i, etter endt utdannelse. Dette vil våre veldig dyktige skiinstruktører lede deg trygt igjennom, så du kan få en flyvende start på sesongen!
 • Under treningen vil det også være inkludert video trening, så du kan gjennomgå din teknikk helt ned til minste detalj, og få gode råd og veiledning til hvordan du videre skal jobbe med din skikjøring.
 • Språket er også en veldig viktig del av utdannelsen. Spesielt gjeldende i Østerrike og Spania, hvor det forventes, at man på destinasjonen kan undervise på deres språk. Derfor vil det også bli lagt vekt på dette under kurset, hvor det øves i å snakke språket, og kunne de riktige ski-relaterte gloser.
 • Det vil være en masse teambuilding og fellesskaps aktiviteter i løpet av ukene, så du kan lære dine nye kollegaer ordentlig å kjenne.

 

Under utdannelsen vil det ytterligere være inkludert:

 • Transport til kurs og destinasjon etter kurs.
 • Kost og logi under hele kurset (halv pension).

HVOR GOD MÅ MAN VÆRE FOR Å BLI SKIINSTRUKTØR?

Hos Snowminds har vi deltakere som har stått i alt fra 2 til 20+ ganger. Grunnleggende er det vanskelig å si nøyaktig hvor høyt nivået skal være. Om du har stått i f.eks 3 uker, anbefales det, at du velger et av våre lengre kurser, så du kan få optimal trening innen utdannelsen.

Snowminds har en utrolig høy bestått prosent (mer enn 90% av kursdeltakerne består sitt kurs, avhengig av kurset). Består man ikke, kan det både skylles ski-nivå, språknivå eller at man rett og slett bare har en dårlig dag, noe som kan skje alle.

Hos Snowminds anbefales det, at du uansett ski-nivå, tar et så langt kurs som mulig, for å få det optimale ut av ditt friår og pusher ditt ski-nivå til høyder du ikke trodde var mulig!

Utover det er det også mulig å velge et av de spesialdesignede ski og snowboard campene, som er formet til å optimere dine ferdigheter uansett nivå. Disse campene kan man ta før sitt Snowminds kurs for å bli helt klar.

 

HVA OM JEG IKKE HAR NOK TID TIL EN HEL SESONG?

Til deg som ikke har mulighet til å reise på en full sesong, tilbyr Snowminds også mange andre muligheter til camps og utdannelser. Her igjen kan du dra på kortere reiser hvor du fortsatt får en masse trening, utvikling og en instruktør utdannelse.

 

HVEM KAN SØKE SOM SKIINSTRUKTØR?

Hos Snowminds mener vi ikke at det er én bestemt type som er den perfekte kandidaten til jobben som skiinstruktør. Vi tror at et alsidig team er det sterkeste.

Det vi leter etter i en skiinstruktør er en person som er super motivert, elsker ski/snowboard, gjerne vil utvikle seg, som er klar for, en utfordring og på å få en fantastisk opplevelse sammen med oss. Vårt beste råd er å være deg selv, og ikke være redd for å vise hvem du er – det setter vi kjempe pris på!

En bonus er om du er god i språk og har undervisningserfaring. Det er absolutt ikke noe krav og vår egen erfaring forteller oss også at det er noe alle kan lære og mestre, så lenge man er motivert!

 

HVORDAN SØKER JEG?

For å bli skiinstruktør med Snowminds sender du inn en søknad via søknadsformularet på Snowminds hjemmesiden. Derfra ledes du gjennom hele rekrutteringsprosessen.

Slik foregår det når du søker om å bli skiinstruktør hos Snowminds:

 • Du søker gjennom et søknadsformularet på hjemmesiden. Her sender du inn dine kontaktopplysninger og hvilken reise du ønsker.
 • Snowminds vil alltid gi deg svar på søknaden din. Om vi finner søknaden din interessant, vil du bli kalt inn til en samtale. Samtalen vil foregå online
 • Før samtalen må du betale et depositum på 950 nok. Deretter fylle ut et formular, med CV, en motivert søknad, bilde osv. som skal vedlegges sånn at Snowminds har mulighet til å bli enda bedre kjent med deg før samtalen.
 • Når jobbsamtalen er holdt, får du svar innen en uke om du har fått jobben eller ikke.
 • Om du er så heldig å få job er du hermed sikret en sesong som instruktør med Snowminds.
 • Skal du til Japan eller Canada må man også ha en skype samtale med skiskolen, for å være 100% sikker på at det er en god match for begge parter. Utover dette er det en visum søknads prosess (working holiday visa), for å kunne få arbeidstillatelse i Canada og Japan.

 

HVOR KAN JEG KOMME HEN?

Snowminds tror på at det kun er fantasien som setter grenser. Med destinasjoner på 6 kontinenter har du alle muligheter til å få ditt livs opplevelse som instruktør!

Skiinstruktør utdannelsene som tilbys gjennom Snowminds finner sted i Canada, Japan, New Zealand, Australia, Sveits, Spania, Sør-Afrika eller Østerrike. Alle landene er veldig forskjellig opplevelser med språk og kulturer. Men felles for dem er at du kommer til at få en fantastisk opplevelse uansett hva du velger!

Alt er naturligvis avhengig av når du ønsker å dra, da sesongen i Canada, Japan, Østerrike og Spania er i det norske vinterhalvåret, og sesongen i Sør-Afrika, New Zealand og Australien foregår over den norske sommeren. Se en liten sneak peak video fra noen av våre fete destinasjoner!

REIS MED SNOWMINDS PÅ DIN FETESTE SESONGOPPLEVELSE, FORDI…

Fra dag én har Snowminds hatt ett hovedformål; å dele vår passion og skape unike opplevelser for likesinnede skientusiaster rundt omkring i verden.

Vi forsøker å forberede våre instruktører så de er best mulig rustet til å gjennomføre en ski- eller snowboard instruktørutdannelse. Så de etterfulgt skal klare stå på egne ben hos en utenlandsk arbeidsgiver.

Til å støtte deg på denne reisen kommer du ikke til å finne et mer kompetent, erfarent, og mest av alt lidenskapelig team til å hjelpe deg enn vårt Snowminds Team. Det er store ord, men vi garanterer å gjøre “whatever it takes” for å leve opp til det!

START DIN SØKNAD HER!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg