Skiferie i Canada

Opplev de legendariske fjellene i Canada med oss

Opplev magiske Canada

Fra de kjente Alpene og helt over Atlanteren er det folk på ski, men i Canada finnes det noen av de mest inkarnerte og lidenskapelige vinterelskerne vi kjenner til.

Typisk for kanadiske alpinanleggene er den utbredte ski in/ski out beliggenheten, som gjør terrenget lett tilgjengelig for de fleste nivåer. På de ekstra kalde dagene som man opplever i Canada, gjør ski in/ski out det også mulig å ta en pause hjemme i hytta foran peisen, med en kopp varm kakao.

"Jeg har selv sett på mulighetene, men ingenting kunne matche hva jeg fikk med Snowminds! Denne skiferien ga meg så mange opplevelser som jeg aldri kunne drømt om i off-pisten""

- Mads

Paradis i fjellene

Canada tilbyr både paradis for eksperter og ideelle områder for nybegynnere. Enten du leter etter vertikale meter i Revelstoke eller god opplæring for barn i Big White. Canada kan tilfredsstille ethvert behov. Enten det er en skiferie utenfor bakken med venner, eller en skiferie for hele familien. Graderingen av bakkene er annerledes enn det man er kjent med fra Alpene. I Canada blir de gradert fra grønt til svart. Det vil si at grønt er for nybegynnere, blått for lett øvede og svart for eksperter. For virkelige våghalser er de svarte bakkene også tilgjengelig som “double diamants”. ‘Det er altså ingen rød gradering! Kanadiske alpinanlegg er sammenhengende, og som oftest vil bakkene uansett gradering, føre tilbake til byen og skape en fleksibel og dynamisk skidag.

Hva kan du forvente av byene?

Byene du møter når du drar på skireise til Canada, er mindre enn hva du kjenner til. På samme måte er det ikke et skianlegg til alle fjellene i Canada, som ellers er kjent fra europeiske alpinanlegg. Når du lander på en av Canadas flyplasser, Vancouver eller Calgary, må du kjøre et stykke for å komme til snøparadiset. Men det du møter ved ankomst skuffer sjelden. De små byene som skiområdene typisk ligger rundt, består av store bilfrie hovedgater som oftest er designet for å komme seg rundt på med ski eller snowboard.

Attraksjoner

Den store attraksjonen, og en av tingene som gjør Canada så unik, er muligheten for heli-skiing. Her blir du fraktet – med helikopter, selvfølgelig – til områdene som ikke kan nås med heis. Sammen med en guide beveger du deg gjennom landskapet på ski eller snowboards, for å så bli hentet av helikopteret og flydd til toppen igjen, og så fortsetter det sånn et par turer.

For adrenalin hunterne er snøscootere også tilgjengelig på de fleste kanadiske resorts. Disse tar deg ut i terrenget som ikke kan nås på ski. Om du er ute etter en mer rolig dag, er det også utleie av truger/snøsko eller skøyter. Ishockey er tross alt Canadas nasjonale idrett, og man kan ikke ha vært på en skitur til Canada uten å ha spilt et spill eller to på den lokale skøytebanen.

I Canada handler afterski ikke bare om å danse på bordene i tunge skistøvler. Det er langt mer normalt å nyte en kald øl i et utendørs boblebad eller drikke en drink i baren, før du går videre til en av de mange kveldsaktivitetene som tilbys. Det er ganske populært for kanadiske områder å ha en Tube Park. Den klassiske lange, bratte og isete bakken gjør en kjelketur mye mer enn bare en liten tur i korketrekkeren i Oslo. Her er det mulighet for ufattelige mengder moro for barna, mens foreldrene kan varme seg på en kopp med varm gløgg foran peisen.

Destinationer

 

Hos Snowminds har vi samarbeid med flere forskellige destinasjoner i Canada. Hvert omtåde byr på noe unikt og du kan se en oversikt på de ulike destinasjonene vi har nedenfor.

 • Big White
 • Cypress Mountain
 • Kicking Horse
 • Kimberley
 • Marmot Basin
 • Mount Washington
 • Revelstoke
 • Silver Star
 • Sun Peaks
 • Whistler Blackcomb

FAQ

Spørsmålene er mange når det skal planlegges en ferie på den andre siden av jordkloden. Vi har nedenfor prøvd å gi svar på spørsmålene som vi ofte blir mødt med fra våre gjester.

Bookingsbekreftelse

Når din bestilling er blitt bekreftet, får du tilsendt et reisebevis med ditt bookingsnummer. Om du ikke har mottatt denne mailen kort tid etter din bestilling, så kan det være at den har kommet i “spam” i din innboks. Er dette ikke tilfellet så ring eller meld oss, så kan vi sende den igjen.

Navn og fødselsdato

For å sikre din bestilling er det viktig at navnet som du opplyser på billetten stemmer overens med navnet som står i ditt pass. Det er også viktig at du opplyser om korrekt fødselsdato. Er det noe som ikke stemmer overens med navn/fødselsdato på billettene og ditt pass, så må du kontakte oss med det samme.

Depositum

Et depositum på 6000kr per person skal innbetales for å kunne bekrefte reisen. Dette er for å sikre din plass på det gjeldene resortet, samt at du får reisen til den beste mulige prisen.

Betaling

Restbeløpet skal betales senest 90 dager før avreise. Her sender vi en betalings påminnelse, hvor betalingen skal skje gjennom en betalingslink.

Prisendringer

Prisene på våre skiferier er veldig dynamiske, da de er avhenginge av mange forskjellige parametre. Prisen i dag kan derfor være endret i morgen. Dette kan være på grunn av endret ledighet, avreisedatoer, tidspunkt, flyruten mv.

Siden vi prøver å tilpasse reisene så mye som mulig til den enkelte reisende, er det vanskelig å skrive en presis pris fra starten, men vi stever alltid mot å holde omkostningene nede, uten at det skal gå på kompromis på kvaliteten til våre gjester.

Koster det penger å få et skreddersydd tilbud?

Nei. Hos Snowminds setter vi stor stolthet i det å sette sammen akkurat det tilbudet som passer for deg og dine behov. Derfor koster det ingenting å få et tilbud på en av våre eksisterende reisepakker.

Reisebevis

Du mottar ditt reisebevis senest 3 uker før avreise. Det er ikke nødvendig å printe ut reisebeviset, da mailen kan tas med til flyplassen, samt ved transfer på destinasjonen.

Baggasje

Når du bestiller en skiferie gjennom Snowminds, er innsjekket bagasje, samt 1 skibagasje (1 par ski + støvler / snowboardbag) inkludert i prisen. I reisedokumentet ditt vil du bli informert om hvor mange kilo du kan ta med deg. De spesifikke reglene varierer fra flyselskapene, og du vil alltid kunne sjekke hva deres regler er på deres hjemmeside.


Endringer i din bestilling

Endringer og annullering skal skje skriftlig til Snowminds, og kan kun gjøres av den reiseansvarlige. Vær oppmerksom på at det kan forekomme omkostninger i forbinnelse med endringer i din bestilling

Kontakt oss så fort som mulig om du ønsker å gjøre endringer i din bestilling.

Visum til Canada

Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder fra hjemreisen fra Canada. Er du norsk statsborger må du ha en innreisetillatelse, en såkalt  elektronisk reiseregistrering/eTA.  Er du ikke norsk statsborger må du undersøke hvilke regler som er gjeldende for deg. Ankommer du med fly til Canada, er det lovpålagt at du har søkt om innreisetillatelse 72 timer før avreise.

 

Når du har søkt om innreisetillatelse, vil du motta en forhåndsgodkjenning for innreise, og et nummer som du må ha skrevet ut eller skrevet ned og ha med deg på turen, slik flyplassmyndighetene i Danmark og Canada kan kreve å se det. Det koster et lite beløp på $ 7 CAD som skal betales med kredittkort. Innreisetillatelsen din er gyldig i 5 år eller til passet ditt har utløpt, hvis dette skjer innen 5 år.

Hva om jeg vil oppgradere min flyreise?

Det er mulig å oppgradere flyreisen din hvis du vil ha mer plass eller komfort, samt de andre fordelene som følger med en oppgradering.

Det varierer mellom flyselskapene hvilke oppgraderings alternativer og fordeler som tilbys. Vanligvis kan du oppgradere fra økonomiklasse, til økonomi +, forretningsklasse. Du kan lese mer om de aktuelle oppgraderings alternativene på flyselskapenes nettsted.

Det er bare mulig å hjelpe deg med oppgraderingen hvis dette er tilgjengelig på avreisedagen din. Vi kan derfor ikke garantere at en oppgradering alltid kan gjøres, men så snart vi har fått beskjed fra flyselskapet om oppgraderingen er mulig, vil vi kontakte deg med en ny pris og vilkårene for oppgraderingen.

Om du ønsker å godta oppgraderingen, sender vi deg en ny faktura med den endelige bekreftelsen på ønsket oppgradering.

Prisområdet for oppgraderinger varierer betydelig fra selskap til selskap.

Vi anbefaler at du skriver eller ringer oss i god tid hvis du vil oppgradere flyturen.

Generelle vilkår og betingelser

Les mer om båre generelle vilkår og betingelser her.

Hvordan bestiller jeg en skiferie?

På hjemmesiden vår:

På hvert av våre destinasjoner i Canada og Japan har vi satt sammen 3 forskjellige reisepakker, som gjennom vår erfaring oppfyller de forskjellige behovene du måtte ha på skiferien. Du kan lese mer om de forskjellige reisepakkene her.

Disse reisepakkene er:

 • Gold
 • Go Big
 • Supreme Experience

Reisepakkene våre som du ser på nettstedet er forslag, og hvis du ønsker endringer i de enkelte reisepakkene, hjelper vi gjerne med dette. Hvis du ønsker endringer, er du veldig velkommen til å fylle ut kontaktskjemaet eller ringe oss slik at vi kan hjelpe deg på best mulig måte.

Hvordan vet du hva som er best for meg på skiferien?
Vi har lang erfaring med å skape livslange opplevelser for våre skiinstruktører og gjester rundt om i verden. Reisekonsulentene våre har inngående kunnskap om hva som kreves for å realisere drømmeskiens høytid. Bekrefte
Når du er fornøyd med reisetilbudet vårt, sender vi deg en bekreftelse.

Hva om jeg har spørsmål etter bestilling av skiferien? Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss, så vi kan sikre deg den beste opplevelsen gjennom reisen din. Vi er stolte av å gi en flott personlig opplevelse til alle våre gjester. Derfor streber vi etter at det er den samme reisekonsulenten som du først har vært i dialog med, som du vil fortsette med til avreise, for å sikre at riktig informasjon blir gitt på en riktig måte, og at du er trygg på prosessen.

TRABSPORT FRA FLYPLASSEN TIL DESTINASJONEN

Som en del av din reise med Snowminds er transfer tur/retur inkludert i prisen. I ditt reisebevis vil det stå hvor du skal henvende deg til på flyplassen på destinasjonen.

* Supreme Experience gjester som har privat transfer får også beskjed i sitt reisebevis, om hvor de skal henvende seg på flyplassen

INN- OG UTSJEKKING AV INNKVARTERING

I reisebeviset ditt vil det stå hvilken tid du må sjekke ut. Innsjekking er som regel mellom kl. 15-18, og utsjekking mellom kl. 8-10 på formiddagen.

HEISKORT

I ditt reisebevis vil det stå hvor du skal hente ditt heiskort. Dette vil typisk være på heiskortkontoret som ligger sentralt i byen, og som regel tett på hovedheisene. Husk å ta med reisebeviset, slik at du kan få utlevert ditt heiskort.

*Et godt råd er å ta bilde av heiskortet når du har mottatt det, tilfelle du skulle være så uheldig å miste det. På de fleste destinasjonene kan det da være mulig å få et nytt mot et mindre beløp, mot at du kan vise bilde av nummeret på heiskortet.

SKI-/SNOWBOARDLEIE

Om du ønsker å leie utstyr så kan vi inkludere dette i din bestilling hjemmefra, hvor du også kan få noen gode priser fra destinasjonene. Har du valgt å gjøre dette, kan du hente ditt utstyr hos skiutleieren på destinasjonen, mot fremvisning av ditt reisebevis.

REKLAMASJON

Skulle det oppstå en uventet situasjon der turen ikke oppfyller dine forventninger, kan du kontakte kontaktpersonen som er oppgitt i reisedokumentet så snart som mulig. Om dette gjelder din innkvartering, kan du kontakte resepsjonen og deretter kontaktpersonen, eller kontoret i Norge.

Har du prøvd å løse utfordringene dine på destinasjonen, og vært i kontakt med kontaktpersonen din uten å lykkes, vennligst send inn klagen til [email protected] senest 2 uker etter hjemkomst. Om du ikke har rapportert klagen din i tide, vil disse ikke bli behandlet.

SØKNADENE ER ÅPNE FOR SESONGEN 2024/25!

OPPLEV DITT LIVS VINTER - BESTILL FØR 31. DESEMBER TIL ÅRETS PRIS!

SØK I DAG