FAQ - OFTE STILTE SPØRSMÅL

Finner du ikke svar på spørsmålene dine på denne siden? Ikke nøl med å ta kontakt!

 

OM OSS

 

TEAM SNOWMINDS

Vi er et ungt team bestående nesten utelukkende av tidligere ski- og snowboardinstruktører. For oss er jobben personlig, og vi elsker å ta imot og følge opp nye medlemmer av Snowminds-familien.

Når alt kommer til alt, strekker vi oss etter å skape den samme uforglemmelige opplevelsen som vi selv hadde i våre sesonger i utlandet for våre kommende instruktører. Av erfaring har vi lært at det er lettere å nyte nye eventyr når alt er tilrettelagt for deg. Så det er akkurat det vi gjør, vi tar vare på deg og sørger for at du får det beste ut av din sesong som instruktør. Dersom du ønsker å vite mer om oss, kan du lese om Team Snowminds her.

Hvorfor burde jeg velge Snowminds?

Fordi vi gjør alt som skal til for å hjelpe deg, enkelt og greit. Det er vårt motto, og vi strekker oss langt for å leve opp til det.

Hvordan sørger Snowminds for å sikre min trygghet før, under og etter sesongen?

Hos oss er du IKKE bare et nummer i rekken, men et menneske. Som en del av vårt team, sørger vi for å ta vare på deg, hele veien.

Hva innebærer dette egentlig?

Før du reiser, vil du bli invitert til å bli en del av vår Facebook-gruppe, motta forberedelsesmateriale, få en personlig mentor og bli invitert til vårt Kick-Off Event, hvor du vil få mulighet til å møte dine fremtidige kolleger og høre mer om din kommende sesong som instruktør.

Underveis i sesongen vil teamet vårt arrangere gruppearrangementer, hvor du kan tilbringe tid med dine nye venner og få gode opplevelser. Etter endt sesong, arrangerer vi også Reunion Party for å feire at nok en fantastisk sesong er over, og møte igjen venner fra tidligere arrangementer. Kort sagt passer vi på deg, og strekker oss etter å gjøre sesongen din så bra og trygg som mulig.

Hva sier våre tidligere instruktører om deres sesong med Snowminds?

Du kan lese alt om hva tidligere instruktører har sagt om deres opplevelse med Snowminds på vår Snowminds-Blogg. Videre kan du også lese anmeldelser av oss på Trustpilot og på vår Facebookside. Ellers kan vi alltids sette deg i kontakt med en tidligere instruktør, dersom du har flere spørsmål du ønsker å få besvart.

 

Kan jeg kontakte dere dersom jeg har noen spørsmål?

Selvfølgelig! Du er alltid velkommen til å kontakte oss når som helst på enten e-post eller telefon. Kontoret vårt er åpent alle ukedager fra 9-17, på tlf. +47 69 67 69 78. Ellers kan du alltid sende en e-post til [email protected]

 

GENERELLE SPØRSMÅL

 

Hvor god bør jeg være til å stå på ski eller snowboard?

Å møte opp med godt humør og god innstilling er 80% av nøkkelen til å lykkes. Statistikken vår på bestått utdannelse er veldig høy, og over 90% av deltakerne våre blir sertifisert instruktør på første forsøk. Dersom du skulle være så uheldig at du ikke består, gjør vi alltid vårt ytterste for å skaffe deg jobb likevel.

Generelt anbefaler vi deg at dersom du kun har ca. 3 uker med skierfaring bak deg, kan du med fordel ta et av våre lengre kurs. På denne måten kan du få grundigere opplæring før sesongstart. Dette gjelder også selv om du har masse erfaring bak deg, og vi ser at nesten alle bare har godt av et lengre opplæringskurs, som forbedrer teknikken din og forbereder deg optimalt på en lang sesong.

Hva betyr jobbgaranti?

Vi liker å være ærlig med dere. Jobbgarantien vår avhenger av bestått instruktørkurs, noe omtrent 90% av våre studenter oppnår med glans. Om du har en dårlig dag av en eller annen grunn, men gjorde ditt beste, vil vi gjøre alt vi kan for å skaffe deg en jobb likevel.

Konsekvensene av å ikke bestå instruktøreksamen avhenger av destinasjon og skiskole. For eksempel, hvis du tar kurset i Østerrike, vil du få mulighet til å ta eksamen på nytt mot slutten av sesongen. Når det er sagt, vil vi med stolthet også si at vi har vært i stand til å skaffe 100% av våre instruktører jobb etter bestått eksamen.

For mer spesifikke arbeidsforhold, er det skiskolen du ender opp ved som avgjør arbeidsforholdene i en kontrakt, der de definerer omfanget av jobben din ved skiskolen. Forhold som arbeidstid, godtgjørelse, bolig, liftkort og forsikring varierer fra skiskole til skiskole.

Hvor gammel bør jeg være?

Du må være minst 18 år for å ta del i et av kursene våre. De fleste av deltakerne våre er mellom 18-26 år gamle. Dette er bare gjennomsnittet, og vi har også eldre instruktører som aldri fikk leve ut drømmen. Vi er generelt veldig åpne for voksne mennesker med god innstilling og motivasjon.

 

Kan jeg reise sammen med en venn eller kjæreste?

Absolutt. Hver år har vi flere som ønsker å reise sammen med en venn eller kjæresten sin, og vi hjelper dere mer enn gjerne med å få dette til. I og med at alle individer og skiskoler er forskjellige, er det i utgangspunktet viktig at dere er en god match slik at vi kan sende dere til samme destinasjon. Når det er sagt, er dette vanligvis ikke et problem å få til dersom dere er tidlig ute med å søke, og informerer oss om deres ønskede destinasjon.

 

Hva slags utstyr burde jeg ha?

Vi anbefaler at du har med ditt eget utstyr både under opplæring og videre utover i sesongen. Skistøvlene dine vil være din beste venn, så det er lurt å investere litt i et godt par. Skiskolen vil utstyre deg med instruktøruniform som du vil bruke i arbeidstiden. I utgangspunktet må denne kun brukes når du er på jobb, noe som betyr at du vil trenge ditt eget skitøy når du skal stå på ski med venner utenom arbeidstid.

Før avreise gir vi deg en komplett pakkeliste med tips til utstyr vi anbefaler deg å ha i sesongen som instruktør. Gjennom Snowminds vil du også få tilbud om å kjøpe sesongens nyeste skiutstyr med gode rabatter. For mer informasjon angående dette, er det bare å ta kontakt.

  

Hva med forsikring?

Det er viktig å være godt forsikret når du legger ut på eventyr i den store vide verden. Derfor understreker vi viktigheten av og ønsker å forsikre oss om at du har en reiseforsikring som dekker deg gjennom hele oppholdet. Når du er på jobb ved skiskolen, vil du være dekket av en arbeidsforsikring gjennom skiskolen. Til tross for dette er det også viktig å ha en reiseforsikring som dekker deg under utdannelsen, fritiden din og dersom du ønsker å reise rundt etter endt sesong. Vi anbefaler at du forsikrer deg om at den; 1) dekker deg gjennom hele oppholdet, 2) dekker hjemreise og 3) dekker ekstremsport, som ski og offpiste.

Vi anbefaler at du først sjekker opp om du eventuelt allerede er dekket gjennom din personlige eller families forsikring. Det kan også være mulig å utvide den reiseforsikringen du eventuelt allerede har. Dersom du har noen spørsmål rundt dette, er det bare å kontakte oss. 

Kan jeg få jobb gjennom dere selv om jeg allerede er utdannet ski- eller snowboardinstruktør?

Vi er hele tiden på jakt etter mennesker med den samme lidenskapen for ski og snowboard som oss. Dersom du allerede har en sesong som instruktør bak deg, er dette ikke noe problem, og vi vil gjerne ha deg med på nye eventyr. Kontakt oss på tlf. +47 69 67 69 78 eller [email protected]

Kan jeg reise med dere selv om jeg allerede har jobb ved en skiskole?

Absolutt! Hvert år har vi instruktører som allerede har sikret seg en jobb ved en skiskole, og som ønsker å reise med oss for å få den unike fellesskapsfølelsen. Fordelene med en sesong hos oss er mange, mye mer enn jobbgarantien. Du kan lese mer om fordelene ved å reise med oss her.

Hva trenger jeg å ta med meg til sesongen?

Regel nummer én: ikke pakk for mye! Når du tror du har pakket alt du trenger, kan du gå gjennom alt en gang til og ta med halvparten. Sannheten er at du kommer til å føre en enkel livsstil som instruktør Du trenger ikke seks festskjorter, åtte gensere og fem par bukser. Hold det enkelt. For å prøve å hjelpe deg på vei, vil vi sende deg en komplett pakkeliste med alle nødvendigheter, som vi har finpusset etter mange år med erfaring.

 

Kan jeg velge min skiskoledestinasjon?

I utgangspunktet: nei. Vi velger den skiskolen som vi tror passer best for hver enkelt kandidat. Vi legger ned mye tid i å finne den riktige balansen mellom hva skiskolen ønsker – for eksempel språkkunnskaper, erfaring, personlighetstyper – og hva våre instruktører foretrekker. Du er selvfølgelig mer enn velkommen til å komme med spesielle ønsker, men vår endelige bestemmelse vil tas gjennom ovenfornevnte prosess. Dersom du er fast bestemt på at du vil til en spesifikk destinasjon, har du muligheten til å kjøpe vår detinasjonsgaranti, som sikrer deg plass ved et av dine topp 3 valg.

Hva skjer om jeg ikke består utdanningen?

Dersom du ikke består utdanningen, vil jobbgarantien normalt sett bortfalle. Det kan alltids skje at du ikke består fordi du har en dårlig dag. Dette har vi full forståelse for. Derfor vil vi se på hva du har prestert tidligere i løpet av kurset. Dersom vi ser at du har vært godt forberedt og motivert gjennom hele kurset, vil vi gjøre alt vi kan for å skaffe deg en jobb likevel. For å gi det hele en lykkelig slutt, vil du også få mulighet til å ta opp igjen eksamen og bestå din utdannelse på et senere tidspunkt i sesongen.

Får jeg mulighet til å møte andre instruktører før avreise?

Absolutt! Vi arrangerer et Kick-Off Event før avreise nettopp for å kunne gi deg mulighet til å møte de andre instruktørene som du vil tilbringe din sesong sammen med. Vi oppretter også en Facebook-gruppe basert på din destinasjon, hvor du kan få informasjon og bli kjent med dine fremtidige kolleger.

Hvem er min Snowminds mentor?

For å kunne gi deg økt trygghet i sesongen, samarbeider vi med tidligere Snowminds-instruktører som står til rådighet for å besvare alle spørsmål du måtte ha om din destinasjon. Mange av mentorene våre vil delta på Kick-Off arrangementet og være til stede ved instruktørkurset, samt være tilgjengelig på e-post for å besvare alle spørsmålene dine.

Får jeg noen form for forberedelse før avreise?

Du vil motta vårt forberedelsesmateriale før din sesong, med all nødvendig informasjon om ditt neste eventyr. Her finner du blant annet informasjon om hva som står på agendaen, hvordan du kan gjennomføre utdannelsen på best mulig vis, og hvordan du kan få det beste ut av din sesong som ski- eller snowboardinstruktør. Dette materialet er finpusset over mange år med erfaring, etter tilbakemelding og tips fra tidligere instruktører.

 

SØKNADSPROSESSEN

 

Hva ser dere etter i en potensiell kandidat?

Motivasjon og kjærlighet til ski og snowboard er det viktigste. Vi ser ikke nødvendigvis etter en spesiell personlighetstype. Vi ønsker å høre mer om din vilje til å utvikle deg, og til å møte nye utfordringer.

Vårt beste råd til deg er å bare være deg selv, og ikke være redd for å la hvem du er komme frem. Språkferdigheter og erfaring som instruktør er tydelige fordeler, men ikke et krav.

 

 

Hvordan søker jeg?

Du kan søke via vårt søknadsskjema på vår nettside.

 


Hvordan foregår ansettelsesprosessen?

Første steg er at du sender oss din søknad. Vi vil alltid komme tilbake til deg med et svar. Vanligvis arrangerer vi et intervju over skype hvor vi kan bli bedre kjent med deg. Før dette finner sted, ber vi deg fylle ut et skjema med CV, motivasjonsbrev, karakterer, bilde osv. På denne måten har vi noe å jobbe ut ifra og basere samtalen på. Du vil alltid kunne forvente å få et svar fra oss innen en uke etter ditt intervju. Om du er heldig og får en plass, er du garantert en sesong som instruktør med Snowminds. I Japan og Canada er det også nødvendig å foreta en skypesamtale med skiskolen, for å sikre at dere er en god match for begge parter.

 

Hvilket land skal jeg søke meg til?

Det er helt opp til deg! Vi tilbyr kursmuligheter i Afrika, Argentina, Australia, Canada, Japan og Østerrike. Alle destinasjonene har noe unikt å tilby, både når det kommer til språk, kultur og skiopplevelser. Vi er overbevist om at samme hvilken destinasjon du velger, vil du få en fantastisk opplevelse. Dersom du er i tvil, anbefaler vi at du ringer oss for å ta en prat om dine prioriteringer og hjelpe deg med å finne en god match.

Hvilken pakke skal jeg velge?

Vi har satt sammen våre ski- og snowboardinstruktørkurs for å kunne gi deg fleksibilitet og mulighet til å velge den pakken som passer deg best. Det er vanskelig for oss å kunne si hvilket kurs som er det beste valget for deg, ettersom dette avhenger av en rekke ulike faktorer. Vi anbefaler likevel alltid at du tar et lengre kurs for å få det meste ut av din sesong og for å gi deg mer tid til å bli en del av det sosiale fellesskapet. Du er alltid velkommen til å ringe oss på +47 69 67 69 78 eller sende en e-post til [email protected] dersom du ønsker hjelp til å komme frem til det riktige kurset for deg. Uansett hvilken pakke du velger, kan du alltid regne med følgende fordeler:

 

  • Tryggheten med å reise gjennom et skandinavisk selskap. Vi tar vare på deg hvert skritt av veien, og tar oss av alle praktiske forberedelser før, under og etter din utdannelse.
  • Ekspertise. Vi kjenner og stoler på våre ski- og snowboardlærere. De har mange års erfaring bak seg, og er internasjonalt anerkjente ski- og snowboardproffer.
  • Forbedring av språkkunnskapene dine i tysk og/eller engelsk.
  • Et sterkt internasjonalt fellesskap av skientusiaster.

Hvor mye koster kursene deres?

Vi tilbyr en rekke ulike instruktørkurs for å innfri alle dine ønsker og behov. Alle detaljer og priser er tilgjengelig på de ulike kurssidene, hvor du kan lese mer om det å bli ski- eller snowboardinstruktør, og finne den riktige pakken for deg. Om du har noen spørsmål er det bare å kontakte oss.

Når er siste søknadsfrist?

Vi har ingen fastsatt søknadsfrist, ettersom alt avhenger av sesong og tilgjengelighet. Vi har løpende opptaksrunder, og desto tidligere du søker jo større er sjansene dine for å ende opp på din foretrukne destinasjon. Plassene våre fylles fort opp med kvalifiserte kandidater, så vi anbefaler deg å søke så snart som mulig for å bedre sjansene dine til å få en plass. Dersom du ønsker å reise til Canada, understreker vi viktigheten av å søke tidlig, ettersom det er et begrenset antall visum hvert år.

Hvordan fungerer det med betaling?

Kort tid etter at du har mottatt informasjon om jobbtilbudet, vil du motta faktura for første betalingsrunde, et depositum. Resterende beløp må være betalt innen avtalt dato (dette varierer etter destinasjon). Du kan lese mer om betaling under Vilkår og Betingelser.

 

UTDANNELSESKRAV TIL SNOWMINDS’ DESTINASJONER

 

AFRIKA

For å gjennomføre en sesong som instruktør i Afrika, må du allerede ha fullført en sesong som instruktør. Sjekk ut Canada, Japan eller Østerrike for å lese mer om hvordan du kan utdanne deg til instruktør. Du kan lese alt om hvordan du kan bli skiinstruktør i S. Afrika her.

ARGENTINA

For å gjennomføre en sesong som instruktør i Argentina, må du allerede ha fullført en sesong som instruktør. Sjekk ut Canada, Japan eller Østerrike for å lese mer om hvordan du kan utdanne deg til instruktør. Du kan lese alt om hvordan du kan bli skiinstruktør i Argentina her.

AUSTRALIA

For å gjennomføre en sesong som instruktør i Australia, må du allerede ha fullført en sesong som instruktør. Sjekk ut Canada, Japan eller Østerrike for å lese mer om hvordan du kan utdanne deg til instruktør. Du kan lese alt om hvordan du kan bli skiinstruktør i Australia her.

JAPAN

For at du skal kunne gjennomføre en sesong i Japan, har vi inngått samarbeid med det Østerrikske Skiforbundet og en rekke skiskoler i Japan. Dette gir deg mulighet til å bli utdannet sertifisert instruktør i Østerrike (som gir deg førsteklasses internasjonalt anerkjent opplæring) før du reiser til Japan for å arbeide en sesong som instruktør. Du trenger ikke bekymre deg for manglende tyskkunnskaper. Vi har lagt opp et østerriksk utdanningsprogram på engelsk for at kurset skal kunne gjennomføres av alle. Du kan lese mer om utdannelsen i Østerrike og livet som skiinstruktør i Japan her.

ØSTERRIKE

For å gjennomføre en sesong som instruktør i Østerrike, kan du velge et av mange kurs med Snowminds. Les mer om dette her.

CANADA

For å gjennomføre en sesong som instruktør i Canada, tilbyr Snowminds flere kurs hvor du kan bli sertifisert ski- eller snowboardlærer. Klikk her for å lese mer.

 

ETTER SESONGEN

 

Kan dere hjelpe meg med å gjennomføre en sesong til som instruktør?

Selvfølgelig! Mange av instruktørene våre ønsker å gjennomføre enda en sesong etter å ha fått smaken på livet som instruktør. Vårt erfarne team hjelper deg mer enn gjerne med å finne jobb så og si over hele verden. Du er velkommen til å kontakte oss på enten telefon; +47 69 67 69 78, eller sende en e-post til [email protected]

Avholder dere Reunion arrangementer for alle instruktører?

Ja! Hvert år arrangerer vi en årlig reunion festival i begynnelsen av sommeren for alle våre tidligere instruktører. Vi anser dette en perfekt mulighet til å gjenoppta kontakten med gamle venner, og feire starten på sommersesongen.

Er det mulig å være til hjelp for dere på deres kontor?

Vi er alltid på jakt etter dyktige medarbeidere. Det er bare å ringe eller skrive til oss dersom du ønsker å komme med gode ideer eller hjelpe til på kontoret på noe som helst vis!

 

En vinter i Japan?

Bare 5 plasser igjen. Reserver din plass i dag!

Les Mer