Bli skiinstruktør i Spania

Kombiner vår skilærerutdannelse med tapas og ski i solskinn

Bli skiinstruktør i Spania

Spania har i mange år tiltrukket seg turister og reiselystne med sitt varme klima, fantastiske strender, god vin, deilig tapas, historisk arkitektur og flotte mennesker. Man sier at spanjolene vet hvordan men lever livet best, noe som selvfølgelig betyr at de elsker å stå på ski!

I Spania kan man stå på ski i solskinn, og proppet med autentiske restauranter som serverer den beste tapasen du noensinne har smakt. Utover maten og fellesskapet må du heller ikke glemme at Spania er kjent for tradisjoner som flamenco, fotball og vakre strender, som uten tvil skaper de perfekte rammene for å møte nye venner fra hele verden. Drømmer du om å bli skiinstruktør og tilbringe en hel sesong i Spania? Det storslåtte Sierra Nevada området byr på en av Europas lengste vintersesonger med snøgaranti hele vinteren. Med over 1 million solgte heiskort årlig er du garantert rikelig med jobb og masse spansk kultur! For første gang tilbyr Snowminds en unik mulighet til å oppleve den spanske kulturen kombinert med skiløp på noen av Europas høyeste fjell.

 

SKREDDERSYDD INSTRUKTØRKURS TIL EN SESONG I SPANIA

Vi har designet et komplett skilærerkurs i samarbeid med Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Inviernoy Montaña, som er et av verdens mest anerkjente skilærerforbund. Dette har vi gjort for å sikre deg best tenkelig trening og forberedelse før sesongen din som skiinstruktør i solrike Spania braker løs.

Den spanske TD1-utdannelsen er krevende og anerkjent verden over. Allerede fra oktober har du mulighet til å begynne på den teoretiske delen av utdanningen gjennom ISEDIs online plattform. I løpet av treningen online vil du få støtte av Snowminds, og de andre instruktørene som skal til Spania.

Eventyret starter for alvor når vi ankommer Granada i november. Her vil du i løpet av en liten uke bli kjent med de andre i gruppen, oppleve byen og ta den teoretiske eksamen. Etter noen morsomme og lærerike dager i Granada vil turen gå videre mot Sierra Nevada, hvor skitreningen for fullt begynner. Etter en uke med intens trening med profesjonelle lærere, vil du være klar for å ta opptaksprøven til den spanske level 1 skilærerutdannelsen (TD1). Etter dette, og innen TD1- utdannelsen begynner, vil du bruke en uke på forskjellige skiskole relaterte aktiviteter. Blant annet å “skygge” en instruktør, altså å følge en erfaren skilærer i en undervisningssituasjon.

Under TD1.utdannelsen kommer du til å bli undervist på engelsk og spansk. Så jo mer du har øvd på spansk før kurset, jo bedre er det. Du kommer til å lære å undervise nybegynnere til litt øvede, og du vil dessuten lære om teambuilding, skiundervisning og skisikkerhet.

Etter et forhåpentligvis bestått Td1 kurs blir det holdt en liten fiesta, og etter det starter den praktiske delen av utdanningen(Praksistiden). Vanligvis varer din praksistid ca. en måned hos skiskolen din. Her skygger du blant annet profesjonelle skiinstruktører og smått begynner å undervise selv. Praksis perioden er lagt opp slik at du kan bli kjent med de andre på skiskolen din, lære mer spansk og bli helt klar til å jobbe som skiinstruktør i spania. Når praksisperioden er over er du ferdig med din utdannelse og kan kalle deg en versifisert TD1 skilærer, og kan begynne å jobbe på din lokale skiskole!

HVA ER INKLUDERT?

 

Når du reiser med oss, garanterer vi “the full Snowminds Experience” i din vintersesong som instruktør. Vårt erfarne personale, som alle er tidligere instruktører, er med deg fra første stund, og følger deg HELE VEIEN under utdannelsen og sesongen, hvor vi sikrer deg jobbgaranti ved en spansk toppskiskole. Samtidig sikrer vårt profesjonelle spanske trenerteam at du får best tenkelig trening før den spanske TD1 eksamenen. Et treningsprogram som gjør at 100% av instruktørene våre har fått jobb etter bestått Snomwinds-kurs siden vi startet opp i 2012!

Når du reiser med Snowminds tar vi oss av alt det praktiske arbeidet, slik at du rett og slett bare skal pakke kofferten og se frem til en opplevelse for livet som skiinstruktør i Spania. Under ser du en oversikt over reiseplanen, samt hva vår spanske skilærerutdannelse med jobbgaranti inneholder:

 

Reisen inneholder følgende:

 • En hel vintersesong med jobb hos en lokal skiskole etter en bestået TD1 
 • Ca. 4 ukers innkvartering på vandrerhjem i Granada og Sierra Nevada under kurset (ca. 25. november – 21. desember)
 • Halvpensjon i Sierra Nevada under kurset (ikke i Granada)
 • Transport fra Granada til Sierra Nevada
 • Heiskort til Sierra Nevada under kurset og praksisperioden og sesongheiskort, så lenge du er ansatt hos skiskolen
 • 5 dages profesjonell skitrening før TD1-uddannelsen
 • Skiskoleorienteret trening under kurset
 • TD1 skiinstruktøruddannelsen inkl. 11 dages skitrening, materialer og opptaksprøve
 • ca. 90 timers arrangeret praksisperiode hos en lokal skiskole
 • Velkomstarrangement, sightseeing i Granada, fiestas og andre teambuilding aktiviteter 
 • Snowminds Team Leder under Snowmindskurset
 • Team event under sesongen
 • Festmiddag etter TD1-kurset
 • Organisert bolig under hele sesongen (betalingen gjøres separat til utleier)
 • Hjelp til å skaffe de nødvendige dokumentene for å kunne ta en utdannelse og arbeide i Spania
 • Et sterkt samhold med andre Snowminds instruktører
 • Trygghet gjennom å reise med et etablert skandinavisk selskap
 • 24-timers nødtelefonen er tilgjengelig gjennom hele sesongen

 

Følgende er IKKE inkludert:

 • Transport til og fra Granada, Spania*
 • Boligutgifter etter kurset og eventuelle utgifter til skiskolen
  (uniform, depositum osv.)
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Omkostninger til evt. visum og nødvendige papirer**, som kreves for å kunne gjennomføre TD1.utdannelsen og jobben i Spania
 • Lommepenger og annet som ikke er nevnt over

*Vi hjelper gjerne med flybilletter og transfer fra lufthavnen.
Kontakt oss om du er interessert.

**Venligst bemærk deg, at den spanske TD1 blir utsendt av den spanske regjeringen, og at det er ditt ansvar å skaffe nødvendige papirer som f.eks. oversettelse av eksamensbevis til Volanten, noe som vi vil sende en veiledning på.

HVEM KAN SØKE?

 

Vi i Snowminds bruker mye tid og arbeid på å sørge for at det er riktige kandidater som velges ut til vårt team av skiinstruktører, og vi er kjent blant skiskolepartnerne våre for å utdanne dyktige, energiske og toppmotiverte instruktører. Det er absolutt ikke et krav å være ekspert på ski, og uansett nivå er kursene våre skreddersydd for at du skal få optimal skitrening frem mot eksamen, slik at du kan få drømmen om en vinter som skiinstruktør i Spania oppfylt! Det viktigste er at du er positiv, livsglad, eventyrlysten og klar til å jobbe hardt for å få en opplevelse for livet med Snowminds.

 

Helt grunnleggende forventer vi at du:

 • Besitter grunnleggende skiferdigheter
 • Er utadvendt, positiv og livsglad
 • Er seriøs, ansvarsbevisst og toppmotivert
 • Er god med både barn, ungdom og voksne
 • Liker å undervise og å bli utfordret
 • Behersker spansk på samtalenivå eller er villig til å lære
 • Er minst 18 år og har vitnemål fra VGS (krav til TD1 deltakelse) eller lignende

 

Etter at du har sendt oss din søknad, vil vi invitere deg til et Skype-intervju hvor vi vil vurdere ditt kandidatur. Her vil du også få mulighet til å høre mer om kursene våre og hva opplevelsen som instruktør i Spania innebærer. Etter dette vil vi vende tilbake til deg med et svar på hvorvidt vi kan tilby deg en plass på teamet.

 

Vi opplever stor interesse for kursene våre, og tilgjengelige plasser fylles derfor fort opp. Vi opererer derfor med et “førstemann-til-mølla” prinsipp, hvor vi har søknadsrunder med deadline ca. en gang i måneden. Dette betyr med andre ord at jo før du søker, desto større er sjansene for å få en plass på teamet OG jobb på din drømmedestinasjon.

 

Du benytte deg av søknadsskjemaet, hvor du også ser pris og dato, her på siden, eller finne vårt søknadsskjema i toppmenyen.

 

Detaljer om kurset

Hva om jeg ikke er god nok i spansk?

Føler du at spanskkunnskapene dine ikke strekker til? Du kan bare ta det helt med ro. Dersom du ikke føler deg trygg nok, og ønsker mer forberedelse, kan man alltids melde seg på et kveldskurs eller lignende. I tillegg vil det også være mulig å øve på spansken online via vår samarbeidspartner. Om du har språkøre og en god porsjon godvilje, bør det ikke være et problem å snakke spansk på samtalenivå i slutten av desember, når arbeidstimene dine begynner.

Den spanske level 1 utdannelsen

DEN INTERNASJONALT ANERKJENTE SPANSKE TD1 SKIINSTRUKTØRUTDANNELSEN 

Vi samarbeider med Instituto Superior de Enseñanzas en Deportes de Inviernoy Montaña for å sikre deg best tenkelig trening. Dette er et av verdens mest anerkjente skilærerforbund.

TD1 er level 1 i det spanske skilærersystemet. Her vil du trenes opp til å undervise nybegynnere, lettere øvede og øvede i å stå på ski, og etter endt eksamen vil du være godt rustet til å kunne starte i jobben som instruktør hos din spanske arbeidsgiver.

Den spanske TD1 skilærerutdannelsen er anerkjent i Argentina, Chile og Andorra. Dette vil med andre ord si at den gir deg mulighet til å arbeide i 4 forskjellige land. Du kan dermed reise til Sør-Amerika og jobbe som instruktør etter sesongen din i Spania, dersom du ønsker det.

I tillegg får du også ISIA Stamp, som er en sertifisering fra International Ski Instructor Association, som inkluderer en ulykkesforsikring og ansvarsforsikring.

Praksis

Når du ankommer destinasjonen vil du få utdelt et heiskort for sesongen, som du kan bruke hele vinteren. I desember skal du gjennom en praksisperiode på destinasjonen før du kan begynne å jobbe som skiinstruktør. Praksisen er en av årsakene til at den spanske instruktørutdannelsen er så anerkjent. Det er også grunnen til at akkurat denne utdannelsen gir adgang til instruktørjobber i Andorra, Chile og Argentina. Utover dette er det lovbestemt fra den spanske regjeringen. Varigheten på praksisen kan variere avhengig av snø og megden gjester i desember. Timene forbereder deg mest mulig til å kunne undervise på egenhånd.

 

Hvordan foregår praksisen?

 

Praksisperioden er inndelt i 3 deler. 

 1. I første del skal du følge en skiskoleklasses undervisning og observere, samt hjelpe til.
 2. Andre del består av teambuilding og teamwork.
 3. I tredje og siste del skal man undervise en skiskoleklasse, hvor du vil bli observert av en erfaren skiinstruktør. Det er på denne måten du blir best rustet til jobben som instruktør, og etter dette er du good to go.

Jobbgaranti og økonomi

JOBBGARANTIEN

En sesong som skiinstruktør er noe de fleste kun går og drømmer om, men nå har du sjansen til å gjøre drømmen til virkelighet. Vi i Snowminds har mange års erfaring med jobben som skiinstruktør, og gjennom våre nøye tilrettelagte kurs og store nettverk blant verdens skiskoler garanterer vi deg en jobb ved en av verdens beste skidestinasjoner.

Jobbgarantien avhenger av at du består instruktørutdannelsen. Skulle det hende at du av en eller annen grunn ikke består, vil vi fortsatt gjøre alt vi kan for å sikre deg en jobb likevel, slik at du kan få en god sesongopplevelse og så ta opp igjen eksamenen i løpet av sesongen. Vi er stolte av å kunne si at vi har vært i stand til å hjelpe alle instruktørene våre med å få en jobb etter endt utdannelse!

 

LØNN, UTGIFTER OG FORLØPET

Vi har topprofesjonelle samarbeidspartnere over hele verden og sammen med dem sikrer vi at det er styr på både heiskort, bolig og uniform når du ankommer din destinasjon. Vær oppmerksom på at det kan forekomme utgifter til f.eks. bolig på flere destinasjoner, avhengig av hvordan lønnen betales ut. Du ansettes direkte hos skiskolen, som betaler ut lønn avhengig av arbeidsinnsats. Ved de fleste spanske skiskolene får man timelønn. Med den spanske level 1 utdannelsen, kan man forvente en timelønn på 16-18€. Man blir ikke rik av å være skiinstruktør, men timelønnen i Spania er generelt høyere enn andre destinasjoner med en level 1 utdannelse. En arbeidsuke kan variere avhengig av snømengde og etter høy- og lavsesong.

Under intervjuet med oss vil vi vurdere faktorer som motivasjon, språkkunnskaper og ønsker for sesongen, blant annet for å vurdere hvilken skiskole og destinasjon som kan gi deg den perfekte opplevelse. Du vil med andre ord komme til å få vite hvilken skiskole du skal arbeide for lenge før avreise. Når utdannelsen er bestått, og avslutningsfesten er over, går turen videre til skiskolen hvor du får arbeidskontrakt, bolig, og uniform, og så starter endelig eventyret for fullt.

 

Transport

TRANSPORT

Det er ditt eget ansvar å arrangere transport til og fra spania. Vi hjelper gjerne med å finne flybilletter og transfer muligheter.

Bolig

Når du ankommer til Granada, har vi sørget for et hostel, hvor du skal bo med de andre Snowminds instruktører. I Sierra Nevada har vi et samarbeid med et hostel, hvor du vil bo under kurset. Om du ønsker det, er det mulighet for å bli boende på samme hostel resten av sesongen. Etter kurset skal du selv betale for innkvartering på hostellet, som inkluderer skioppbevaring, frokost, middag og rengøring av værelse.

Om du vil bo på hostellet i Sierra Nevada hele sesongen, forplikter du deg til å betale for hele perioden. Kontakt oss, om du foretrekker å finne din egen bolig.

Pris

Course Icon Full sesong i Spania + spansk level 1 utdannelse

Course Icon Fra 84.995 NOK

Course Icon

Course Icon Sierra Nevada, Spania

Course Icon Slutten av november til midten av april

Course Icon Depositum: 1500

Søk

Spørsmål? Ring oss på +46 40 606 08 72!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg