Skiferie i Canada

Opplev de legendariske fjellene i Canada med oss

Opplev magiske Canada

Fra de kjente Alpene og helt over Atlanteren er det folk på ski, men i Canada finnes det noen av de mest inkarnerte og lidenskapelige vinterelskerne vi kjenner til.

Typisk for kanadiske alpinanleggene er den utbredte ski in/ski out beliggenheten, som gjør terrenget lett tilgjengelig for de fleste nivåer. På de ekstra kalde dagene som man opplever i Canada, gjør ski in/ski out det også mulig å ta en pause hjemme i hytta foran peisen, med en kopp varm kakao.

"Jeg har selv sett på mulighetene, men ingenting kunne matche hva jeg fikk med Snowminds! Denne skiferien ga meg så mange opplevelser som jeg aldri kunne drømt om i off-pisten""

- Mads

Paradis i fjellene

Canada tilbyr både paradis for eksperter og ideelle områder for nybegynnere. Enten du leter etter vertikale meter i Revelstoke eller god opplæring for barn i Big White. Canada kan tilfredsstille ethvert behov. Enten det er en skiferie utenfor bakken med venner, eller en skiferie for hele familien. Graderingen av bakkene er annerledes enn det man er kjent med fra Alpene. I Canada blir de gradert fra grønt til svart. Det vil si at grønt er for nybegynnere, blått for lett øvede og svart for eksperter. For virkelige våghalser er de svarte bakkene også tilgjengelig som “double diamants”. ‘Det er altså ingen rød gradering! Kanadiske alpinanlegg er sammenhengende, og som oftest vil bakkene uansett gradering, føre tilbake til byen og skape en fleksibel og dynamisk skidag.

Attraksjoner

Den store attraksjonen, og en av tingene som gjør Canada så unik, er muligheten for heli-skiing. Her blir du fraktet – med helikopter, selvfølgelig – til områdene som ikke kan nås med heis. Sammen med en guide beveger du deg gjennom landskapet på ski eller snowboards, for å så bli hentet av helikopteret og flydd til toppen igjen, og så fortsetter det sånn et par turer.

For adrenalin hunterne er snøscootere også tilgjengelig på de fleste kanadiske resorts. Disse tar deg ut i terrenget som ikke kan nås på ski. Om du er ute etter en mer rolig dag, er det også utleie av truger/snøsko eller skøyter. Ishockey er tross alt Canadas nasjonale idrett, og man kan ikke ha vært på en skitur til Canada uten å ha spilt et spill eller to på den lokale skøytebanen.

I Canada handler afterski ikke bare om å danse på bordene i tunge skistøvler. Det er langt mer normalt å nyte en kald øl i et utendørs boblebad eller drikke en drink i baren, før du går videre til en av de mange kveldsaktivitetene som tilbys. Det er ganske populært for kanadiske områder å ha en Tube Park. Den klassiske lange, bratte og isete bakken gjør en kjelketur mye mer enn bare en liten tur i korketrekkeren i Oslo. Her er det mulighet for ufattelige mengder moro for barna, mens foreldrene kan varme seg på en kopp med varm gløgg foran peisen.

Destinationer

 

Hos Snowminds har vi samarbeid med flere forskellige destinasjoner i Canada. Hvert omtåde byr på noe unikt og du kan se en oversikt på de ulike destinasjonene vi har nedenfor.

  • Big White
  • Cypress Mountain
  • Kicking Horse
  • Kimberley
  • Marmot Basin
  • Mount Washington
  • Revelstoke
  • Silver Star
  • Sun Peaks
  • Whistler Blackcomb

FAQ

Spørsmålene er mange når det skal planlegges en ferie på den andre siden av jordkloden. Vi har nedenfor prøvd å gi svar på spørsmålene som vi ofte blir mødt med fra våre gjester.

Bookingsbekreftelse

Når din bestilling er blitt bekreftet, får du tilsendt et reisebevis med ditt bookingsnummer. Om du ikke har mottatt denne mailen kort tid etter din bestilling, så kan det være at den har kommet i “spam” i din innboks. Er dette ikke tilfellet så ring eller meld oss, så kan vi sende den igjen.

Navn og fødselsdato

For å sikre din bestilling er det viktig at navnet som du opplyser på billetten stemmer overens med navnet som står i ditt pass. Det er også viktig at du opplyser om korrekt fødselsdato. Er det noe som ikke stemmer overens med navn/fødselsdato på billettene og ditt pass, så må du kontakte oss med det samme.

Depositum

Et depositum skal innbetales for å kunne bekrefte reisen. Dette er for å sikre din plass på det gjeldene resortet, samt at du får reisen til den beste mulige prisen.

Betaling

Restbeløpet skal betales senest 90 dager før avreise. Her sender vi en betalings påminnelse, hvor betalingen skal skje gjennom en betalingslink.

Prisendringer

Prisene på våre skiferier er veldig dynamiske, da de er avhenginge av mange forskjellige parametre. Prisen i dag kan derfor være endret i morgen. Dette kan være på grunn av endret ledighet, avreisedatoer, tidspunkt, flyruten mv.

Siden vi prøver å tilpasse reisene så mye som mulig til den enkelte reisende, er det vanskelig å skrive en presis pris fra starten, men vi stever alltid mot å holde omkostningene nede, uten at det skal gå på kompromis på kvaliteten til våre gjester.

Reisebevis

Du mottar ditt reisebevis senest 3 uker før avreise. Det er ikke nødvendig å printe ut reisebeviset, da mailen kan tas med til flyplassen, samt ved transfer på destinasjonen.

Baggasje

Når du bestiller en skiferie gjennom Snowminds, er innsjekket bagasje, samt 1 skibagasje (1 par ski + støvler / snowboardbag) inkludert i prisen. I reisedokumentet ditt vil du bli informert om hvor mange kilo du kan ta med deg. De spesifikke reglene varierer fra flyselskapene, og du vil alltid kunne sjekke hva deres regler er på deres hjemmeside.


Endringer i din bestilling

Endringer og annullering skal skje skriftlig til Snowminds, og kan kun gjøres av den reiseansvarlige. Vær oppmerksom på at det kan forekomme omkostninger i forbinnelse med endringer i din bestilling

Kontakt oss så fort som mulig om du ønsker å gjøre endringer i din bestilling.

Visum til Canada

Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder fra hjemreisen fra Canada. Er du norsk statsborger må du ha en innreisetillatelse, en såkalt  elektronisk reiseregistrering/eTA.  Er du ikke norsk statsborger må du undersøke hvilke regler som er gjeldende for deg. Ankommer du med fly til Canada, er det lovpålagt at du har søkt om innreisetillatelse 72 timer før avreise.

 

Når du har søkt om innreisetillatelse, vil du motta en forhåndsgodkjenning for innreise, og et nummer som du må ha skrevet ut eller skrevet ned og ha med deg på turen, slik flyplassmyndighetene i Danmark og Canada kan kreve å se det. Det koster et lite beløp på $ 7 CAD som skal betales med kredittkort. Innreisetillatelsen din er gyldig i 5 år eller til passet ditt har utløpt, hvis dette skjer innen 5 år.

Hva om jeg vil oppgradere min flyreise?

Det er mulig å oppgradere flyreisen din hvis du vil ha mer plass eller komfort, samt de andre fordelene som følger med en oppgradering.

Det varierer mellom flyselskapene hvilke oppgraderings alternativer og fordeler som tilbys. Vanligvis kan du oppgradere fra økonomiklasse, til økonomi +, forretningsklasse. Du kan lese mer om de aktuelle oppgraderings alternativene på flyselskapenes nettsted.

Det er bare mulig å hjelpe deg med oppgraderingen hvis dette er tilgjengelig på avreisedagen din. Vi kan derfor ikke garantere at en oppgradering alltid kan gjøres, men så snart vi har fått beskjed fra flyselskapet om oppgraderingen er mulig, vil vi kontakte deg med en ny pris og vilkårene for oppgraderingen.

Om du ønsker å godta oppgraderingen, sender vi deg en ny faktura med den endelige bekreftelsen på ønsket oppgradering.

Prisområdet for oppgraderinger varierer betydelig fra selskap til selskap.

Vi anbefaler at du skriver eller ringer oss i god tid hvis du vil oppgradere flyturen.

Generelle vilkår og betingelser

Les mer om båre generelle vilkår og betingelser her.

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg