Bli skilærer i Sveits

Bli med på vårt 3-ukers nivå 1-kurs og jobb som skilærer i f.eks. Verbier, La Tzoumaz eller Crans Montana

Nivå 1 skilærerutdanning i Saas-Fee

Vi er storfornøyde med å tilby deg muligheten til å delta på vår intensivkurs over 3 uker for skilærerutdanning i Saas-Fee, Sveits. Etter dette kurset følger en fulltidsjobb som skilærer hos f.eks. Les Elfes International i Crans Montana, La Tzoumaz eller Verbier! Først kan du se frem til 3 uker med førsteklasses trening i Saas-Fee. Saas-Fee er en billedskjønn sveitsisk alpelandsby, som kan skilte med mer enn 14 fjelltopper over 4.000m (!) i en av Sveits’ mest snøsikre skisteder. Deretter, etter at du har sikret deg din BASI nivå skilærersertifisering, kan du sette dine nye ferdigheter i spill og tjene penger som en fulltids skilærer i en av de kjente stedene i Sveits.

Så du kan se frem til en sesong som skilærer i Sveits omgitt av vakre fjelltopper, endeløse bakker og spennende frikjøring i urørte pudderfelt. Alt dette mens du utvikler deg raskt i et ambisiøst, morsomt og motiverende miljø, både under skilærerkurset i Saas Fee og som skilærer.

Skilærerkurset i Saas-Fee

I begynnelsen av november vil du dra fra hjemlandet ditt for å delta på vårt 3-ukers skilærerkurs i Saas-Fee, Sveits. Du vil bo i delt rom på det koselige Hotel Jägerhof sammen med dine Snowminds teammedlemmer, og nyte daglig frokost og middag. Under skilærerkurset i Saas-Fee vil topp profesjonelle, engelsktalende trenere stå for opplæringen, og forberede deg for den internasjonalt anerkjente BASI Level 1-sertifiseringen.

Skilærerkurset i Saas-Fee vil forbedre din skiteknikk, undervisningsevner, språkferdigheter, og mye mer. Vi vil også forberede deg fullt ut til en jobb som skilærer i den kommende skisesongen i Sveits. Våre dedikerte programledere vil organisere sosiale aktiviteter og fremme en sterk fellesskapsånd, og sørge for at skilærerkurset ditt i Saas-Fee både er berikende og gøy!

Skreddersydd spesielt for din fremtidige rolle som skilærer, er skilærerkurset i Saas-Fee din vei til profesjonell suksess. Etter kurset i Saas-Fee vil vi håndtere din overføring til din ski skole. Her vil du delta på onboardingsopplæring, som setter deg i stand til å starte din reise som skilærer i Sveits!

Livet som skilærer i Sveits

Du vil få en jobb-plassering på en skiskole i Sveits, i f.eks. Les Elfes. Les Elfes ble grunnlagt i Verbier i 1987 av Philippe og Nicole Stettler. Selskapet arrangerer barne- og ungdomsleirer for skoler og private kunder i alderen 6 til 18 år fra hele verden. Hos Les Elfes vil du finne deg selv i et mangfoldig miljø med kunder fra alle verdenshjørner, fra Sør-Amerika og Midtøsten til Asia. Dette gir en berikende mulighet til å samhandle med studenter fra varierte kulturelle, sosiale og religiøse bakgrunner.

Takket være denne internasjonale innstillingen, er språkferdigheter høyt verdsatt, selv om engelsk forblir det dominerende språket. I kjernen av selskapet streber Les Elfes etter å tilby nye og spennende programmer for at alle leirdeltakere skal nyte. Viktigst av alt, alle bør dra med minner de vil verdsette for alltid, med de tre underliggende hovedelementene: Sikkerhet, Kvalitet og Glede.

Som skilærer med Les Elfes, vil du jobbe heltid som skilærer. Dette vil vanligvis være 5 dager i uken, samt organisering av kveldsaktiviteter og ad hoc-oppgaver relatert til leirene. Generelt bør du forberede deg på en spennende rolle der du er sentral i leirenes suksess. Du vil bo i ansattes boliger sammen med kollegene dine og ha både frokost, lunsj og middag tilgjengelig som en del av jobben.

Hva er inkludert?

For å oppsummere har vi planlagt din minneverdige sesong i de legendariske sveitsiske alpene. Dette inkluderer omfattende trening og rikelig med jobbmuligheter som skilærer. Her er detaljene om hva vi har organisert for deg:

 • En 3-ukers skilærerkurs i Saas-Fee, Sveits
 • En jobb som skilærer i Sveits
 • 3 uker med hotellovernatting inkludert frokost og middag på Hotel Jägerhof, Saas-Fee
 • Organisert sesongbolig i ditt feriested (betalt direkte til skiskolen)*
 • Heiskort for 3-ukers kurset i Saas-Fee
 • Halv pris på sesongens heiskort til Crans Montana, La Tzoumaz, eller Verbier**
 • 10 dager med engelskspråklig skiopplæring før BASI level 1 skilærerkurs
 • 4 dager på BASI level 1 skilærersertifisering inkludert alle gebyrer, materialer og medlemskap
 • Transport fra Saas-Fee til Verbier
 • Skiskoleorientering inkludert 5 ekstra dager med skiopplæring i Verbier
 • Snowminds Team leder og sosiale arrangementer under kurset og sesongen
 • Pro-avtaler i Snowminds butikk
 • For-sesong treningsprogram
 • Oppstartsevent før avreise med teambuilding og mer
 • Veiledning til pakking, forsikring, visum osv., før, under og etter sesongen
 • Invitasjon til gjenforening med Snowminds etter vintersesongen
 • 24-timers nødtelefon under kurset og sesongen
 • Reisebeskyttelse med Snowminds Trygghetsgaranti

 

Hva er ikke inkludert?

 • Transport til og fra Sveits***
 • Depositum og leie for full sesongovernatting****
 • Avbestillingsforsikring, reiseforsikring og eventuelle lokale skatter, registrering og/eller visumgebyrer
 • Skiutstyr og alt annet som ikke er nevnt ovenfor
 • Ansettelse avhenger av at du består intervjuet og eksamenene, og er basert på forretningsnivåer og etterspørsel fra skiskolen.

 

* Vi organiserer sesongbolig sammen med Les Elfes. Prisen for boligen kommuniseres av og betales til Les Elfes International.

** I La Tzoumaz og Verbier vil heiskortet koste deg 400 CHF hvis du er opptil 23 år. Det er et tillegg på 300 CHF på heiskortet for folk som er 24 år eller eldre og/eller et tillegg på 300 CHF for folk som meldte seg på etter 20. november. Les Elfes vil dekke halvparten av prisen på ditt sesongkort.

*** Vi er glade for å kunne hjelpe med anbefalinger for bestilling av flybilletter og transport fra flyplassen til din endelige destinasjon. Ta gjerne kontakt med oss når som helst hvis du er interessert.

****Vi tilbyr sesongbasert innkvartering, slik at du unngår bryderiet og kan bo sammen med andre Snowminders. Den første måneden er inkludert i pakken, og i de fleste tilfeller blir du bedt om å betale resten før avreise. Prisen for boligen ligger vanligvis mellom 800-1200 CHF per måned.

HVEM KAN DELTA?

Ved Snowminds er vi svært stolte av å velge de perfekte kandidatene til å bli med i vårt team av ski- og snowboardinstruktører. Vi har et rykte blant skiskoler for å fostre kompetente, energiske og svært drevne instruktører. For deg som håper å bli med i Les Elfes, er det viktig å ha en lidenskap for å jobbe med unge deltakere, inspirere dem til å omfavne nye opplevelser samtidig som du etablerer meningsfulle forbindelser med dem. Grunnlaget for Les Elfes’ suksess er avhengig av personalets evne til å opprettholde positivitet, sosialt engasjement og entusiasme i deres daglige interaksjoner med studenter.

For å søke forventer vi at:

 • Du føler deg komfortabel med å stå på ski i røde løyper
 • Du snakker flytende engelsk og ideelt sett et annet språk
 • Du er positiv, ansvarsfull og profesjonell
 • Du har en lidenskap for å jobbe og tilbringe tid med barn og ungdomsgrupper.
 • Du liker å undervise og elsker utfordringer
 • Du er 18 år eller eldre
 • Du har tillatelse til å komme inn og jobbe i Sveits fra begynnelsen av november til slutten av april/mai

 

For å reservere din plass på vår skiinstruktørkurs i Verbier, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss eller sende inn søknaden din uten opphold. Etter dette vil vi arrangere en samtale og gjennomføre et intervju for å vurdere din kompatibilitet med kurset og jobben. Dette gir oss også muligheten til å diskutere mer dyptgående skiinstruktørkurset i Saas-Fee og hva livet som skiinstruktør i Sveits innebærer. Etter intervjuet vil vi informere deg om du har sikret deg en plass på vårt team.

På grunn av den høye etterspørselen etter vår 3-ukers skiinstruktørkurs i Saas-Fee, opererer vi på en “først til mølla”-basis og setter månedlige søknadsfrister. Følgelig øker en tidlig søknad sjansene dine for å bli en del av vårt team og realisere drømmen om å bli skiinstruktør i Sveits.

Detaljer om kurset

JOBBFORVENTNINGE

Siden du er ansatt direkte ved skiskolen, og ikke hos Snowminds, er det skiskolen som uavhengig definerer omfanget av arbeidet ditt, lønn og andre arbeidsrelaterte forhold. Derfor er ditt ansettelsesforhold mellom deg og skiskolen, og vi kan ikke garantere for eksempel et minimum antall arbeidstimer. Vi vil selvfølgelig hjelpe og assistere ved eventuelle spørsmål eller annet.

Hos Les Elfes vil du finne deg selv blant et mangfoldig klientell som kommer fra alle verdenshjørner, fra Sør-Amerika og Midtøsten til Asia. Dette gir en berikende mulighet til å samhandle med studenter fra varierte kulturelle, sosiale og religiøse bakgrunner, alle samlet på ett sted for å nyte spennende aktiviteter i et trygt og hyggelig miljø.

Du bør forvente å jobbe mye, både på og utenfor bakken, noe som gir deg en flott mulighet til å lære mye og opprettholde en god levestandard.

ARBEIDSKRAV

Arbeidstillatelse

For å bo og jobbe i Sveits gjennom vintersesongen, må du være en EU- eller EFTA-borger. (EFTA består av Island, Liechtenstein, Norge og Sveits). Selv om Sveits ikke er medlem av EU, er det en del av EFTA, og gir dermed fri bevegelse for de fra EU/EFTA-land.

Likevel må du skaffe en arbeidstillatelse i Sveits før du begynner å jobbe ved en skiskole. Skiskolen din og teamlederen din vil hjelpe deg og gi råd om den mest passende tillatelsen, som varierer avhengig av antall arbeidstimer per måned.

Skiskolen din vil hjelpe deg med å betale de relevante avgiftene til registreringskontoret.

Obligatorisk sveitsisk helseforsikring / Turistskatt

De fleste arbeidstillatelser i Sveits krever at du også betaler for obligatorisk sveitsisk helseforsikring, som må betales i tillegg til registreringsavgiften for å være kvalifisert til å jobbe.

Hvis du ikke har en arbeidstillatelse og ikke jobber, krever Sveits at du betaler en daglig turistskatt i stedet. Dette er typisk rundt 2,50-4,50 CHF om dagen, avhengig av din overnattingsordning.

Hvis du er interessert i å lese mer om arbeid i Sveits som en utlending, henviser vi til den offisielle sveitsiske regjeringsnettstedet.

 

Pris

Course Icon 3-ukers skiinstruktørkurs i Saas-Fee med Les Elfes med jobb i Verbier, La Tzoumaz eller Crans Montana

Course Icon Fra 63.995 NOK

Course Icon

Course Icon Sveits (kurs i Saas-Fee etterfulgt av en sesong i Verbier, La Tzoumaz eller Crans Montana)

Course Icon November

Course Icon Depositum: 1000 NOK

Søk

Noen spørsmål? Ring oss

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg