Hvordan det er å dra på en skisesong alene

Snowminds December 12, 2023

Min Skiopplevelse i Whistler: Å omfavne det ukjente og reise alene

“Det krevde en viss mengde mot og en åpenhjertig tilnærming til det ukjente da jeg bestemte meg for å fortsette med skisesongen min”.

Da jeg stod overfor mitt andre mellomår, følte jeg trangen til å utfordre meg selv og trå ut av min komfortsone. Men jeg ønsket å gå all-in og velge ingenting mindre enn Whistler i Canada som destinasjon – noe jeg alltid har drømt om. Imidlertid var det et lite problem; jeg måtte gjøre det alene. Det var et valg som krevede en viss mengde mot og en åpenhjertig tilnærming til det ukjente. Kunne jeg holde ut å være borte fra hjemmet mitt så lenge? Hvordan ville det gå med folk jeg ikke kjente? Ville jeg være god nok til å bli en skilærer? Hvordan ville det være å snakke engelsk hver dag? Etter mye ettertanke, bestemte jeg meg for å ta sjansen og søke om å bli en skilærer gjennom Snowminds. Dette valget viste seg å være avgjørende for min opplevelse. Snowminds tok seg av alle praktiske detaljer, fra jobb og overnatting til flybilletter, og frigjorde meg fra bekymringer og lot meg fokusere fullt ut på det kommende eventyret.

skiopplevelse i Whistler

Møte Mine Nye Reisekamerater

En av de mest betryggende faktorene var muligheten til å delta i Snowminds’ Kick-off arrangement. Dette arrangementet ga meg sjansen til å møte menneskene jeg skulle reise med før vi befant oss på flyplassen klare til å dra. Arrangementet hjalp meg også med å få utstyret mitt i orden og sette mine forventninger for sesongen. Det tillot meg å kommunisere med mine nye bekjentskaper og kontakte noen av dem før avreisen for å be om råd. Jeg booket til og med flyseter med en av personene jeg skulle reise med, noe som gjorde starten på reisen mye mer komfortabel og reduserte frykten for ensomhet som ofte følger med soloreiser. En av de første tingene som beroliget mine bekymringer var den utrolige vennligheten til alle rundt meg. Alle jeg skulle reise med, uavhengig av deres bakgrunn eller erfaring, var i samme båt. Det var en trøstende påminnelse om at vi alle var like spente og nervøse. Du kan til å begynne med føle at du er alene i den ville følelsen av å reise alene, men den følelsen forandret seg raskt da vi innså at vi alle følte det samme. Den delte opplevelsen skapte raskt et bånd mellom oss, og vi begynte å bygge relasjoner allerede på flyplassen.

Den Nye Hverdagen i Whistler

Å bo sammen med 14 andre eventyrlystne skiløpere i en koselig hytte har bare gjort reisen min enda bedre. Det sosiale båndet som allerede er skapt gjennom delte opplevelser, gjør at jeg aldri føler meg ensom. Vi lager mat sammen, står på ski sammen, ser på filmer sammen og tilbringer mye tid med å bli kjent med hverandre. Å dele øyeblikk, utfordringer og gleder med mine nye venner har blitt en viktig del av min skisesong. Jeg kunne aldri ha gjort det uten de andre Snowminds-vennene mine ved min side. En av de mest belønnende aspektene er også at du blir med i treningsgrupper med mennesker fra forskjellige bakgrunner. Dette gir muligheten til å utvide horisonten din og lære fra forskjellige kulturer og erfaringer. Vi har en virkelig god treningsgruppe og den søteste treneren – med en svært høy nivå innen skiverdenen. Jeg var nervøs for å starte en daglig rutine der engelsk ville være mitt primære språk. Men å bo med mennesker fra Australia, Irland, England og andre deler av verden har skapt et internasjonalt fellesskap som virkelig er spennende. Det gjør det enklere å snakke engelsk, da du lærer mye av dem. Teamledere fra Snowminds, erfarne instruktører, spiller også en avgjørende rolle i å skape den beste opplevelsen for oss alle. Deres kunnskap og dedikasjon gjorde at vi alle følte oss trygge og godt informerte gjennom hele reisen. Å ha noen med erfaring ved din side er uvurderlig, spesielt når du står overfor nye utfordringer. Dette inkluderer hjelp med visumprosessen, råd om skitrening og dine egne forbedringer i skiløping, hvordan eksamener fungerer, budsjettering for sesongen, og deres rolle i å samle oss alle og skape felles opplevelser i løpet av sesongen. Blant annet quizkvelder, ishockeykamper, strikkhopp og mange andre kule ting. Alle disse tingene kan jeg si etter bare å ha vært i Canada i 1,5 uker av 5 måneder. Så hvis du vurderer å dra på en skisesong, men nøler med å gjøre det alene, er mitt råd klart: gå med et selskap som skaper en trygg miljø for deg og bare gjør det!! Jeg omfavnet det ukjente, og det har allerede vist seg å være et stort eventyr. Å reise alene trenger ikke å være ensomt – det kan være det mest berikende eventyret du noensinne har begitt deg ut på.

Sjekk ut alle de ulike programmene i Canada, kanskje du også burde dra på et eventyr akkurat som meg?

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG