Når en sesong blir til 4 – Canada

Avatar photo
Pernilla Mouritzen April 2, 2019

I 2016 dro Pernilla på sin første sesong som skilærer i Canada med Snowminds. Dette ble raskt en vane, og her kan du lese første del av hennes blogg om hvordan hennes ene sesong plutselig ble til 4.

I 2016 kom jeg til et punkt hvor du sikkert også er nå, om du leser dette. Jeg var nesten ferdig med skolen, følte jeg hadde behov for en pause, men hadde ingen anelse om hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde stått mye på ski i barndommen med familie og venner, noe jeg alltid elsket. Men det å gå fra å stå på ski med familien på ferie, til en hel sesong hjemmefra som skiinstruktør, virket som en stor utfordring. Jeg gjorde som de fleste unge mennesker jo gjør, og søkte på nettet til jeg fant den samme siden som du sitter og leser på nå. Jeg valgte å booke min første sesong gjennom Snowminds, og de tok hånd om (nesten) alt. Med et kontor fylt med gamle instruktører fortalte de meg alt som var verdt å vite rundt instruktørtilværelsen. De veiledet meg gjennom alt det praktiske og kjedelige, holdt arrangementer før avreise slik at jeg fikk roet nervene og tok hånd om meg helt til avreise.

Og så står man der på flyplassen i Vancouver. Skiene i den ene hånden og skiskoene i den andre, og helt skjelven av nervøsitet, til tross for at man er der sammen med 30 andre unge mennesker. Men til og med her er Snowminds med, de har teamledere som følger deg hele veien og nærmest holder deg i hånden fra du stiger ut av flyet og hopper i din første uniform.

Vi kom trygt frem til Sun Peaks og ble innlosjert på et koselig hotell hvor vi skulle tilbringe de neste fire ukene under treningskurset. Plutselig befinner man seg på andre side av jorden, tusen kilometer og flere tidssoner borte fra ens familie og venner og alt virker en smule skremmende. Men her er det igjen at Snowminds kommer inn, og står for sosiale arrangementer hvor man blir kjent med de andre, og organiserer turer for å få styr på skattekort og alle slike praktiske og kjedelige ting, men også for å se sin første hockeykamp – og herfra går det radig. Du får venner, mange venner, man spiser og drikker og har det gøy sammen, og står VELDIG mye på ski.

 

 

Herfra starter du i jobben som instruktør, og du føler deg nok en gang ganske nervøs og liten. Her jobber du sammen med noen av de beste ski- og snowboarderne i verden, og du får uniform og skap og ditt helt eget navneskilt, og så begynner læringsprosessen.

Du lærer hvordan du ikke kan ha ditt østerrikske skitøy på i Canada. Du lærer at du skal dekke til alt av hud. Du lærer at du aldri helt har kunnet å stå på ski. Du lærer hvordan man står ordentlig på ski. Du lærer hva poutine er. Du lærer hvordan du ikke skal tilberede en kalkun. Du lærer hvordan du finner en 6 år gammel gutt som har satt utfor feil bakke. Du lærer hvordan du forteller 10 kinesere at jeans ikke fungerer så godt i løypa. Men viktigst av alt, så lærer du deg selv bedre å kjenne, og du finner ut at du kan så utrolig mye mer enn du noensinne hadde trodd at du kunne. Og hvem trodde vel at man kunne bli skilærer i Canada?

 

 

Spol frem 4-5 måneder. Du har hatt utallige turer til Whistler, BigWhite, Silverstar, Revelstoke. Du har vært på syke BackCountry turer, helt uten å skade deg. Du har blitt ishockeyfan. Du har fanget din første fisk i en frossen sjø. Du har undervist alt fra A til Å på ski. Du har fått venner for livet, og så før du rekker å få sett deg om er det over, og flybilletten hjemover ligger klar på bordet.

 

 

I mitt tilfelle var jeg rett og slett ikke klar for å gi slipp på instruktørlivet. Så jeg satt meg ned foran skjermen nok en gang, og kom over en øy ved navn New Zealand.
Følg med om du kunne tenke deg å lese om min sesong i New Zealand!

 

Om du går og tenker over om en sesong i Canada er det riktige for deg, kan jeg ikke gjøre annet enn å anbefale det på det sterkeste! Uansett om du foretrekker å jobbe med barn eller voksne, vil det ikke slå feil! Du får lov til å prøve deg på litt av alt, og skiskolen sørger for a du jobber med de gjestene du er best med og mest komfortabel rundt.

 

// Pernilla Mouritzen

 

Det er et begrenset antall plasser og tilgjengelige arbeidsferievisum, så vi anbefaler at du søker i god tid!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg