Vintersesong i Østerrike – 4 spørsmål til Rikke

Snowminds May 8, 2019

Rikke har gjennomført en vintersesong i Østerrike, og før sesongen i Sölden tok hun både ski- og snowboardlærerutdannelse, til tross for at hun ikke hadde stått på ski på flere år. Det kan være vanskelig å velge hvilket land man ønsker å oppleve, og til og med hvilket kurs man vil gå. Les bloggen hennes her hvor hun forteller om sine høydepunkter fra sesongen og kurset. 

 

Hvem er du og hvordan har det seg at du reiste med Snowminds? 

Jeg heter Rikke, er 22 år og kommer fra Danmark. Hjemme arbeider jeg som servitør, og i fjor vinter reiste jeg rundt i Asia, Australia og New Zealand i 4 måneder. Jeg reiste med Snowminds fordi jeg har venner som tidligere har hatt sesonger i Canada og Østerrike med dere, og jeg har alltid hatt lyst til å bli instruktør selv.
Girl skiing

Rikkes kontor 

Hvorfor akkurat Østerrike?  

Helt fra starten var planen egentlig en sesong i Canada, da jeg bare ville bli snowboardinstruktør og tenkte at det er det ultimate stedet å utvikle seg selv og sine tekniske ferdigheter og samtidig oppleve den kanadiske naturen.

 

Samtidig hadde jeg også utrolig lyst til å oppleve den østerrikske kulturen, som man alltid har kjent til med afterski, og samtidig benytte meg av den unike muligheten til å forbedre tysken min. Dessuten tenkte jeg også at jeg gjerne ville begynne å stå på ski igjen, så hvorfor ikke bli både ski- og snowboardinstruktør! Etter å ha tenkt litt over dette, bestemte jeg meg altså for å bli dualinstruktør i Østerrike, og jeg har ikke angret ett sekund!

Utsikten kan man ikke akkurat klage på! 

 

Hvordan opplevde du Sowminds-kurset og instruktøreksamen?

Kurset var så gøy! Alle kom dit med samme mål – å bli instruktør, men samtidig også bli kjent med nye mennesker med samme lidenskap som en selv. Utover det var det også utrolig deilig å få trening hvor man selv merker hvordan man utvikler seg under kurset.

Dual Anwärter er noe lengre enn om du kun går f.eks. ski anwärter, så derfor hadde vi også flere teoritimer og tester vi måtte forberede oss til. Det som var bra var at man gjorde en del om gangen (ski for seg og snowboard for seg) men det var ikke alltid enkelt. Men vi hadde det helt fantastisk likevel! Vi som gikk dual hadde en mindre gruppe og dette ga oss også et veldig godt samhold!

Gruppebillede

Afterski i Sölden

 

Hva var det beste med din vintersesong i Østerrike? 

Åh, det skjer så mye under sesongen at det er vanskelig å si hva som har vært det beste. Men av to ting som virkelig har vært sesongens høydepunkter må nyttårsaften helt klart nevnes. Da møttes alle skiskolene her i Sölden på en restaurant i pisten som heter Obstlerhutte. Derfra rant vi på akebrett ned til neste restaurant, og feiret det nye året sammen. Et annet høydepunkt var da jeg besto min Landes 1 på ski (level 2 utdannelse), for som sagt har jeg først og fremst vært snowboarder, men nå har jeg blitt helt forelsket i begge deler.

Venner på ski

Nyttårsaften på akebrett!

Fastelavn på en vintersæson i Østrig

I Østerrike tar man Fastelavn ytterst seriøst

 

// Rikke Vestergaard

 

Om du kunne tenke deg å gjennomføre en sesong i Østerrike slik som Rikke, kan du reservere en plass her. Om du vil lese mer om en vintersesong i Østerrike og de ulike destinasjonene, kan du lese mer om dette her.

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg