Bli skilærer i Sankt Anton

5 ukers skilærerutdanning i Kaprun og St Anton

Bli skilærer i Sankt Anton på vårt populære 5 ukers skilærerkurs

Sankt Anton am Arlberg. Hjemsted for Hannes Schneider, verdens første skilærer, og et av verdens mest legendariske skidestinasjoner. Unik off-piste. Verdensklasse afterski på Mooserwirt. Ekte østerriksk idyll.

Det er de få som klarer å komme gjennom nåløyet hos Skischule Arlberg og få muligheten til å jobbe en vintersesong som skilærer, men nå har du sjansen med Snowminds. Bli skilærer i Sankt Anton på vårt populære 5 ukers skiinstruktørkurs, etterfulgt av en vintersesong i den blå uniformen. Du får den perfekte forberedelsen av Østerrikes beste skilærere, den internasjonalt anerkjente østerrikske Anwärter skiinstruktørutdanningen, og en jobb ved den lokale skiskolen, forutsatt at du består kurset. Våre dyktige og erfarne medarbeidere støtter deg, og de omtrent 40 andre Snowminds-medlemmene, fra start til slutt, slik at du kan få en opplevelse for livet i Sankt Anton, Østerrike.

Det er stor etterspørsel etter kurset, så vi anbefaler å søke så snart som mulig for en sjanse til å sikre en plass. Los geht’s sier vi bare!”

Sesong og 5 ukers skilærerkurs i Sankt Anton

Vårt populære 5-ukers skilærerkurs etterfulgt av en sesong i Sankt Anton foregår både på Kitzsteinhorn breen ved Kaprun og i Sankt Anton. Vi starter midt i november med omtrent 3 uker på hotell med halvpensjon i Kaprun. Her vil du bli undervist av dyktige, lokale skilærere som forberedelse til den 10-dagers lange østerrikske Anwärter instruktørutdanningen i Sankt Anton.

Etter de første omtrent 3 ukene arrangerer vi transport til Sankt Anton, hvor du vil flytte inn i skiskolens sesongbolig sammen med de andre Snowminds-kursdeltakerne. Under denne delen av kurset lager du selv frokost, men har middag på en lokal restaurant inkludert. De neste omtrent 2 ukene vil du motta ytterligere 3 forberedende treningsdager av lokale skilærere fra Sankt Anton før Anwärter-utdanningen starter. Dersom du består utdanningen og skiskolens rekrutteringsforløp, vil du deretter starte sesongen som østerriksk utdannet skilærer i Sankt Anton.

Skilærerutdanningen er krevende, men vi kan med stolthet si at vi siden starten i 2012 har kunnet hjelpe 100 % av våre “Snowminders” med en jobb etter fullført skilærerutdanning.

Hva er inkludert?

Når du reiser med Snowminds, gjør vi vårt beste for å ta hånd om det praktiske og hjelpe fra A til Å både med forberedelsen, under skiinstruktørkurset ditt og i løpet av sesongen.

 

Med denne reiseopplevelsen får du følgende inkludert:

 • En vintersesong som skiinstruktør med jobb i Østerrike etter bestått skiinstruktørkurs
 • 5 ukers level 1 (Anwärter) skiinstruktørkurs i Kaprun og Sankt Anton
 • Arrangert sesongbolig og sesongheiskort ved skiskolen i sesongen (egenbetaling kan forekomme)
 • Ca. 3 ukers hotell med halvpensjon i Kaprun og 2 uker i Skischule Arlbergs skiinstruktørboliger med middag på restaurant
 • Ca. 15 dagers skitrening av profesjonelle, lokale skiinstruktører før Anwärterkurset
 • 10 dager på den internasjonalt anerkjente østerrikske level 1 skiinstruktørutdanning “Anwärter”
 • Heiskort under hele skiinstruktørkurset*
 • Team-tur til Tauern Spa i Kaprun under kurset
 • Transport til Kaprun fra København**
 • Transport fra Kaprun til Sankt Anton under kurset
 • Invitasjon til Kick-off event i Danmark før avreise
 • Fysisk forberedende treningsprogram som kan brukes før avreise
 • Forberedelsesmateriale og tips til pakking, forsikring, visum osv.
 • Snowminds teamleder under kurset
 • Sosiale team-arrangementer i løpet av kurset og sesongen
 • Invitasjon til Snowminds gjenforeningsfest etter sesongen
 • Pro-tilbud hos Snowminds Store
 • Trygghet ved et dansk reiseselskap som er medlem av Reisegarantifondet
 • En samlet opplevelse hvor alle praktikaliteter er ordnet for deg
 • Reisebeskyttelse med Snowminds trygghetsgaranti
 • 24 timers nødtelefon gjennom hele sesongen
 • Et unikt fellesskap med venner for livet

Hva er ikke inkludert?

 • Reiseaktivitet og hjemtransport etter skisesongen
 • Avbestillingsforsikring, reiseforsikring og eventuelle visumkostnader
 • Utgift til sesongbolig etter skiinstruktørkurset, samt evt. sesongheiskort
 • Skiutstyr, lommepenger, frokost i Sankt Anton og annet som ikke er nevnt som inkludert.

 

*I enkelte tilfeller kan vi, som en tjeneste for deg, kjøpe et sesongheiskort i samarbeid med skiskolen din, hvis du skal jobbe i samme resort hvor du blir utdannet. I disse tilfellene refunderer Snowminds en del av prisen for sesongheiskortet av skiskolen.

**Busstransport er inkludert fra København til destinasjonen for kurset ditt. Mange velger å ta tog til København for å bli med bussen sammen med de andre deltakerne på kurset. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. Hvis du foretrekker å ordne din egen transport til Østerrike, får du 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen. Gi oss beskjed om hvordan du ønsker å håndtere dette.

Hvem kan søke?

Vi er kjent blant våre skiskolepartnere for å utdanne dyktige, energiske og toppmotiverte skiinstruktører, og derfor setter vi en ære i å velge de riktige deltakerne til våre kurs. Du trenger ikke være en ski-ekspert, og uavhengig av nivå, er våre kurs skreddersydd slik at du får optimal skitrening før skiinstruktør-eksamen, slik at du kan realisere drømmen om en vinter som skiinstruktør i Østerrike.

 

Grunnleggende forventer vi at du:

 • Har stått på ski i minst 3-4 uker eller mer
 • Er imøtekommende, ansvarlig og ønsker å bli utfordret
 • Har lyst til å jobbe spesielt med barn og unge
 • Er ansvarlig, respektfull og positiv av natur
 • Behersker engelsk og tysk på samtalenivå, og/eller er villig til å lære før kursstart (les mer om vårt tyskkurs her)
 • Er minst 18 år gammel

 

Når du har sendt din søknad, vil vi invitere deg til et intervju hvor vi vil diskutere dine kvalifikasjoner, skiinstruktørkurset, og mulighetene dine for å bli skiinstruktør i Sankt Anton. Kort tid etter intervjuet vil vi gi deg svar på om vi kan tilby deg en plass i Snowminds-teamet.

Vi har stor interesse for våre kurs og følger derfor et “først til mølla”-prinsipp med søknadsfrist hver måned. Det betyr at jo tidligere du søker, desto større er sjansen din for å bli med på laget OG få en jobb på ditt drømmested. Du kan søke via vårt søknadsskjema.

Detaljer om kurset

Jobbet som skilærer

Det er ingen hemmelighed, at St. Anton er vores mest eftertragtede destination. Skiskolen stiller store krav til deres instruktører, og derfor er det vigtigt at gøre et godt indtryk.

Det skal understreges, at Skischule Arlberg kun ansætter nye Snowminds skilærere, der gennemfører det nye skilærerkursus og består hele den østrigske skilæreruddannelse inklusive den tyske del. Skiskolen vil træffe en beslutning om, hvorvidt den vil tilbyde en kontrakt og et job, når kurset er afsluttet.

Det er derfor vigtigt, at du forstår, at dette kursus ikke omfatter en jobgaranti, men at skiskolen kan tilbyde dig et potentielt job i Sankt Anton efter kursets afslutning. Vi kan fortælle, at alle vores deltagere udover én bestod uddannelsen og fik arbejde i 22/23 sæsonen.

Bolig under skisæsonen

Bolig under skisesongen

I Sankt Anton eier skiskolen boliger på forskjellige steder i byen, hvor du vil bli innkvartert sammen med andre skiinstruktører. Du vil typisk bo på 2-4 manns rom med andre fra Snowminds. Vær oppmerksom på at du må betale skiskolen for utgifter til din bolig under sesongen.

Lønn som skilærer

Lønn

Gjennomsnittslønnen for en nyansatt instruktør i Østerrike ligger mellom 800 og 1.000 euro i måneden. I tillegg er det ofte muligheter for bonuser, for eksempel kan en gjest ønske å forlenge sin leksjon med deg som instruktør. Jobben som instruktør vil ikke gjøre deg rik på penger, men helt sikkert rik på erfaringer. Vi anbefaler at du tar med omtrent 10.000 kr i lommepenger, som gir deg friheten til å fullt ut nyte sesongen din. Lønnen avhenger også av din egen motivasjon, din arbeidsmoral og din tidligere arbeidserfaring.

Heiskort under kurset og sesongen

Heiskort under kurset og sesongen

Ved kursstart får du utdelt et heiskort, slik at du de neste 5 ukene kan gi alt på skibakkene. Dette heiskortet kan selvfølgelig også brukes på dine fridager, altså når det ikke er undervisning, hvis du vil opp og stå på ski på egenhånd.

Hvis du består instruktøreksamen, og får jobb ved skiskolen, får du et sesongheiskort. Dette kortet skal imidlertid returneres når du slutter ved skiskolen. Det kan forekomme en egenandel eller depositum for heiskortet, noe som varierer fra skiskole til skiskole.

Kursoppbygging

Trening under skilærerkurset

Vårt 5-ukers instruktørkurs består av en omtrent 3-ukers forberedelseskurs i Kaprun med trening cirka 5 dager i uken og 2 fridager. Den forberedende treningen vil introdusere deg til de mest essensielle øvelsene som er nødvendige for å mestre og senere bestå den 10-dager lange østerrikske “Anwärter” skilærerutdanningen.

Etter de første cirka 3 ukene arrangerer vi transport for deg og de andre deltakerne til Sankt Anton, hvor det de neste 2 ukene først er 3 dagers forberedelsestrening før Anwärteren starter.

Hvert år ser vi at våre instruktørers teknikk utvikler seg raskt, og gjennom kontinuerlig personlig tilbakemelding under skilærerkurset, som er enormt verdifullt for sjansene for å bestå Anwärter-utdanningen. Vi holder også tyskundervisning og relevante presentasjoner som vil hjelpe deg å forberede deg best mulig til utdanningen.

Vi arrangerer selvfølgelig også mange sosiale aktiviteter under kurset, som mange av våre deltakere beskriver litt som å være 5 uker på enten folkehøgskole.

Den internasjonalt anerkjente østerrikske Anwärter level 1 skilærerutdanningen

For å sikre at alle våre instruktører får utdanning av høyeste kvalitet, samarbeider vi med Tiroler Skilehrer Verband, en av verdens mest anerkjente skilærerforbund.

De siste 10 dagene av kurset vil deres trenere ta deg gjennom Anwärter-utdanningen, som er level 1 i deres utdanningssystem. Her vil du bli trent til å undervise nybegynnere og litt øvede i å stå på ski, og etter endt eksamen være klar til å starte jobben hos din arbeidsgiver.

Utdanningen er en av de mest anerkjente i verden, og deres skilærersertifikat vil ikke bare se bra ut på CVen, men kan også senere brukes på Snowminds’ andre destinasjoner rundt om i verden.

Pris

Course Icon Sesong og 5 ukers skilærerkurs i Sankt Anton og Kaprun

Course Icon Fra 84.995 NOK

Course Icon

Course Icon November

Course Icon Deposit: 1.000 NOK

Søk

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg