Sesong med 2 ukers skilærerkurs i Sankt Anton

Bli en sertifisert instruktør og jobb på et av Alpenes beste skisted!

Sesong med 2 ukers skilærerkurs i Sankt Anton

Hvis du ønsker en sesong for livet som østerriksk sertifisert skiinstruktør, er dette kurset for deg. I Sankt Anton am Arlberg, ett av Alpenes, om ikke verdens, mest berømte skisteder, får du muligheten til å bli sertifisert skiinstruktør og bli en del av teamet på Skischule Arlberg som instruktør, når du består eksamen. Vi kaller dette en vinter for livet og anbefaler at du søker så raskt som mulig for en av de begrensede plassene på dette kurset.

Treningen

Vårt 2-ukers instruktørkurs starter i desember og er designet for å forberede deg til effektivt å bestå den østerrikske “Anwärter”-nivå 1-instruktøreksamen. Vårt team av trenere vil finpusse din teknikk i alle de kritiske aspektene, inkludert carving, kortdistansetrening og rytmeskift på løypa. Gjennom ditt 2-ukers treningskurs streber vi også etter å skape et Snowminds-fellesskap med fokus på utdanningsarrangementer, teambyggingsaktiviteter og hva vårt lokale team ellers mener er nødvendig for å knytte folk sammen og skape magi.

Når din opplæring er fullført, og du består eksamen, kan du starte å jobbe som betalt skiinstruktør i St Anton hos din tildelte skiskole. Siden 2012 er vi stolte over at 100 % av våre instruktører har fått jobb etter å ha fullført sin opplæring hos Snowminds.

Hva er inkludert?

Når du reiser med Snowminds, tar vi oss av alle de praktiske detaljene. På den måten kan du pakke baggene og godt humør og fokusere på å forberede ditt neste eventyr.

Med denne reiseopplevelsen får du følgende inkludert:

 • En vintersesong i Østerrike som skiinstruktør etter bestått skiinstruktørkurs
 • 2 ukers nivå 1 skiinstruktørutdanning “Anwärter” via Tiroler Skilehrerverband i St Anton
 • 2 uker innkvartering hos Skischule Arlberg’s skiinstruktørboliger
 • Middag på en lokal restaurant under 2-ukers kurset
 • Arrangert sesongbolig og sesongheiskort hos skiskolen under sesongen (egenbetaling kan forekomme)
 • 3 dagers trening av St Anton’s dyktige trenerteam før Anwärter-kurset starter
 • 10 dager på den internasjonalt anerkjente østerrikske nivå 1 skiinstruktørutdanning “Anwärter”
 • Heiskort til alle kursdager og under skiinstruktørutdanningen*
 • Teambuilding under kurset
 • Pro-tilbud hos Snowminds Store
 • Snowminds teamleder under kurset
 • Treningsprogram før sesongen
 • Forberedelsesmateriale og tips til pakking, forsikring, visum
 • Kick-off arrangement i Danmark i september
 • Adgang til teamarrangementer i Østerrike under og etter sesongen
 • Gjenforeningsfest etter sesongen med alle dine Snowminds venner
 • Sikkerhet ved dansk reisebyrå som er medlem av Reisegarantifonden
 • En helhetlig opplevelse hvor alt det praktiske er arrangert for deg
 • Reisebeskyttelse med Snowminds trygghetsgaranti
 • Transport til kurset i Sankt Anton inkl. 2 stk. bagasje**
 • 24 timers nødtelefon gjennom hele sesongen
 • Et unikt fellesskap med venner for livet

 

Hva er ikke inkludert?

 • Reiseaktivitet og hjemreise etter skisesongen
 • Avbestillingsforsikring, reiseforsikring og eventuelle visumkostnader
 • Utgifter til sesongbolig etter skiinstruktørkurset
 • Lommepenger og skiutstyr
 • Alt som ikke eksplisitt er nevnt under “Hva er inkludert”

 

*I enkelte tilfeller kan vi, som en tjeneste for deg, kjøpe et sesongheiskort i samarbeid med skiskolen din, hvis du skal jobbe i samme resort hvor du blir utdannet. I disse tilfellene refunderer Snowminds en del av prisen for sesongheiskortet av skiskolen.

**Busstransport er inkludert fra København til destinasjonen for kurset ditt. Mange velger å ta tog til København for å bli med bussen sammen med de andre deltakerne på kurset. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å organisere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. Hvis du foretrekker å ordne din egen transport til Østerrike, får du 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen. Gi oss beskjed om hvordan du ønsker å håndtere dette.

Hvem kan søke?

Blant våre skiskolepartnere er vi kjent for å utdanne dyktige, energiske og høyt motiverte skiinstruktører, og derfor tar vi stolthet i å velge de rette deltakerne til våre kurs. Du trenger ikke være en skiekspert, og uavhengig av nivå er våre kurs skreddersydd slik at du får optimal skitrening før skiinstruktøreksamen, så du kan oppfylle drømmen om en vinter som skiinstruktør i Østerrike.

Grunnleggende forventer vi at du:

 • Har stått på ski i minst 3-4 uker, og gjerne mer.
 • Er imøtekommende, ansvarlig og har lyst til å bli utfordret.
 • Ønsker å jobbe spesielt med barn og ungdom.
 • Liker å undervise og å bli utfordret.
 • Du er positiv, utadvendt og eventyrlysten.
 • Behersker engelsk og tysk på samtalenivå, eller at du er villig til å lære og forbedre deg før kursstart (les mer om vårt tyskkurs her).
 • Du er god med barn, tenåringer og voksne.
 • Er minimum 18 år.

 

Når du har sendt inn søknaden din, vil vi invitere deg til et intervju hvor vi vil diskutere dine muligheter for å sikre deg en plass på kurset. Samtidig får du muligheten til å høre mer om våre kurs og opplevelsen som skiinstruktør i Østerrike. Etterpå vil vi komme tilbake til deg med informasjon om hvorvidt vi kan tilby deg en plass på laget.

Vi har stor interesse for våre kurs og blir raskt fullbooket. Derfor opererer vi også etter “først-til-mølla”-prinsippet, hvor vi har søknadsfrist ca. hver måned. Dette betyr at jo tidligere du søker, jo større er sjansen for å komme med på laget OG få en jobb på ditt drømmested.

Du kan bruke søknadsskjemaet, hvor du også ser pris og dato, her på siden, eller finne vårt søknadsskjema i toppmenyen.

Detaljer om kurset

Jobbet

Det er ingen hemmelighet at St. Anton er vår mest ettertraktede destinasjon. Skiskolen stiller høye krav til sine instruktører, og det er derfor viktig å gjøre et godt inntrykk.

Det må understrekes at Skischule Arlberg bare ansetter nye Snowminds skilærere som fullfører det nye skilærerkurset og består hele den østerrikske skilærerutdanningen, inkludert den tyske delen. Skiskolen vil ta en beslutning om å tilby en kontrakt og jobb etter at kurset er fullført.

Det er derfor viktig at du forstår at dette kurset ikke inkluderer en jobbgaranti, men at skiskolen kan tilby deg en potensiell jobb i Sankt Anton etter at kurset er ferdig.

Bolig

Uansett hvor du drar, garanterer Snowminds deg innkvartering ved din lokale skiskole for en hel sesong. De nøyaktige detaljene om din bolig varierer ganske mye fra skiskole til skiskole og fra land til land. Dette er fordi alle har forskjellige måter å gjøre ting på. Uansett kan du forvente å bo enten i skiskolens bolig eller i en rimelig bolig arrangert av Snowminds, som er lett tilgjengelig fra en nærliggende skiheis.

Transport

Transport til Østerrike

Busstransport er inkludert fra København til destinasjonen for kurset ditt. Mange velger å ta tog til København for å bli med bussen sammen med de andre kursdeltakerne. Hvis ønskelig, kan vi hjelpe deg med å arrangere reisen til København – prisen for dette vil bli kommunisert før booking. På bussen fra København kan du ta med deg 2 vesker, hver med en vektbegrensning på 23 kg. Med andre ord kan du ta med deg alt du trenger – husk at du må være i stand til å bære alt på egen hånd.

Hvis du heller vil ordne din egen transport til Østerrike, får du 1500 NOK i rabatt på den totale kursprisen.

Når sesongen er over, må du selv stå for transporten hjem, da det varierer når våre instruktører ønsker å reise hjem og fra hvor. Hjemreisen er derfor på egen regning og er ikke en del av kurspakken din, men vi hjelper deg gjerne med tips om den beste mulige transporten hjem.

Lønn

Gjennomsnittslønnen for en nyansatt instruktør i Østerrike ligger mellom 800 og 1.000 euro i måneden. I tillegg er det ofte muligheter for bonuser, for eksempel kan en gjest ønske å forlenge sin leksjon med deg som instruktør. Jobben som instruktør vil ikke gjøre deg rik i penger, men definitivt rik på erfaringer. Vi anbefaler at du tar med deg lommepenger, slik at du kan nyte sesongen fullt ut. Lønnen avhenger også av din egen motivasjon, arbeidsetikk og tidligere arbeidserfaring.

Annen viktig info

2 ukers heiskort under skilærerkurset

Ved ankomst får du utdelt et heiskort, slik at du kan gi jernet på løypene de neste 2 ukene. Dette heiskortet kan selvfølgelig også brukes på fridagene dine, det vil si når det ikke er undervisning, hvis du vil kjøre på egenhånd.

Når du ankommer din destinasjon, vil du få et sesongheiskort som kan brukes resten av vinteren.

Trening

Vårt 2-ukers instruktørkurs består av et 2-dagers intensivt forberedelseskurs som introduserer deg til de mest essensielle øvelsene nødvendig for å mestre og deretter bestå det 10-dagers østerrikske nivå 1-kurset. Disse to treningsukene kulminerer med din nivå 1 instruktøreksamen.

Hvert år ser vi at våre instruktørs teknikker utvikler seg raskt gjennom kontinuerlig personlig tilbakemelding. Vårt primære mål er å sørge for at du er finjustert og i topp skiform før sesongstart. Samtidig vil du også delta i mange lagaktiviteter, designet for å styrke det sterke Snowminds lagbåndet vi er kjent for.

Den internasjonalt anerkjente østerrikske Anwärter nivå 1 skilærerutdanningen

For å sikre at alle våre instruktører får toppkvalitets opplæring, samarbeider vi med Tiroler Skilehrer Verband, et av verdens mest anerkjente skilærerforbund.

De siste 10 dagene av kurset vil deres trenere guide deg gjennom Anwärter-utdanningen, som er nivå 1 i deres utdanningssystem. Her vil du bli trent i å undervise nybegynnere og de litt mer erfarne i skikjøring, og etter avsluttet eksamen vil du være klar til å starte arbeidet med din arbeidsgiver.

Denne utdanningen er en av de mest anerkjente i verden, og skilærersertifikatet vil ikke bare se bra ut på CV’en din, men også kunne brukes på Snowminds andre destinasjoner rundt om i verden.

Pris

Course Icon Sesong og 2 ukers skilærerkurs i St Anton

Course Icon Fra 38.995 NOK

Course Icon

Course Icon St Anton, Østerrike

Course Icon Deposit 1000 NOK

Søk

Bli med på 1, 2 eller 3 ukers skicamp i mars⛷️

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG