Claras eventyr i Canada – Del 2: En vintersesong i Canada

Snowminds February 9, 2021

Blogg #2: 10 ting som er verdt å vite om en vintersesong i Canada

Jeg heter Clara, og jeg har vært på vintersesong i Revelstoke, Canada med Snowminds. Jeg har skrevet en liten liste over ting jeg skulle ønske jeg hadde visst om før jeg dro til Canada.

Håper du vil lese med!

1. Canadisk kultur er fantastisk!

En sak man fort oppdager er at canadierne er utrolig hyggelige og imøtekommende. Spesielt i køer i gondoler eller stolheiser finnes det en bra kø-kultur og mennesker gjør plass til hverandre. Dessuten er canadiere veldig hjelpsomme og gjestfrie Et bra eksempel er å få lift – det skjedde ofte at om du var på vei opp til skianlegget kunne du enkelt få en lift med en bil. Definitivt noe du ikke er vant til hjemme!

2. Brede ski i Canada? JA TAKK!

Jeg vil anbefale at du har alt skiutstyret ditt klart før avreise, slik at du er klar for den tøffe og intense treningen, og eksamen. Når du først blir kjent med området og har fått erfaring med kanadisk skikjøring, er det mange muligheter for å kjøpe ekstra utstyr og skiutstyr i Canada utover det du har tatt med deg. Jeg tok med meg alpinski, og kjøpte senere et par ekstra brede ski. Det kuleste er når du har fri fra jobb og har tid til å komme deg ut og leke i snøen med pudderskiene! I tillegg får du personalrabatter de fleste stedene, slik at du kan kjøpe mer utstyr til en god pris. En annen ting jeg var fornøyd med, og som jeg brukte mye, var boot fitting (noe som de fleste skianleggene har). Personalet har mye kunnskap, og er flinke til å veilede deg i å finne den perfekte støvelen. Etter at jeg kjøpte et par nye støvler, var jeg hele tiden hos støvelmontøren for å få støvlene mine til å passe perfekt, og jeg laget “Custom Foot Beds” som virkelig gagner en på ski. Tjenesten er i den høyeste klassen!

Ski i Canada

 Mine Line Pandora ski som jeg er utrolig glade i!

 

3. Annerledes skiterreng

Vær forberedt på et annet skiterreng enn det du er vant til i Europa. På destinasjonen i Revelstoke hadde vi veldig dyp snø og mye offpiste terreng som jeg personlig ikke var vant til å kjøre i. Jeg vil også si at det generelt var brattere terreng på destinasjonen min. De fleste blå bakkene ligner røde pister i Europa. Det er mye skikjøring blant trærne, noe som også var nytt for meg, men når du først har prøvd å kjøre i trærne – vil du ikke stoppe! Men jeg tok alt som en utfordring, og noen ganger handler det om å overvinne frykten din og bare hoppe inn i det!

Ski i Canada

Utsikten fra Sub Peak i Revelstoke.

4. Afterski på et annet vis

I Canada er det ikke helt den samme afterskien som du er vant til i f.eks. Østerrike. I Canada handler det mer om ski om dagen, og så drar du ut på kvelden for kanskje ha en karaokekveld. Sosialt liv skjer mer om kveldene og det holdes flere hjemmefester. Jeg synes det var kult å ha balanse med å kunne gå hele dagen og gi deg selv 100%. Så kan du ta en eller to øl på ettermiddagen med kolleger etter jobb, og møtes i landsbyen om kvelden.

5. Trene før vintersesongen

Det er en veldig god idé å være i god form før du ankommer Canada og har trent opp for vintersesongen på ski. Uansett hvilket reisemål du ankommer i Canada, er de første ukene ren trening, hvor du står på ski nesten hver dag, slik at du kan gjøre deg klar for CSIA-nivå 1-eksamen. Når du ikke er vant til å bruke kroppen din i form av ski, er det derfor greit å styrke musklene og leddene dine før du ankommer, slik at du kan gi deg selv best mulig forhold for å fullføre treningen. Snowminds sender også ut et treningsprogram før sesongen. Den er laget av fysioterapeuter, og jeg vil absolutt anbefale at du følger den, så du er helt klar for en skisesong!

6. Små ting som er uvurdelige!

Sy klær → om det er hull i hanskene dine, er det bra å ha med deg sy-kit slik at du kan sy det sammen. Da unngår du å bruke mye penger på å kjøpe nye, dyre hansker.

Gaffateip → du kan alltid bruke teip for å fikse alt, enten det er en hanske, pose eller et shotglass som må teipes på ski (for en ski shot :D), så er gaffateip en sikker vinner!

Hårsaks → hvis budsjettet ikke er nok for et besøk til frisøren, er hjemmeklipp the way to go

7. Utforske andre skianlegg på din fritid

Du er i Canada, og det er nå du har muligheten til å besøke andre skisteder. Hvem vet når du kommer tilbake til Canada? Derfor er det lurt å benytte anledningen og komme seg rundt i Canada og besøke andre skisteder. Når du bare har vært på din egen destinasjon, kan det veldig enkelt bli som å leve i en boble. Det er derfor kult å komme seg ut og se andre steder og utforske skiterrenget. I tillegg får du gode priser som skiinstruktør når du kjøper skipass til de andre alpinanleggene.

8. Backcountry touring 

Det finnes mange muligheter i Canada for å ta en tur og oppleve det ferske pudderet – som jeg DEFINITIVT kan anbefale! Ta med noen av vennene dine på fridagen din og planlegg en tur. I Revelstoke hadde vi den luksusen å ha Montana og Kokanee Bowl, som er en flott base når man skal ut på tur. Det er en reise i seg selv for å finne det perfekte stedet å vandre opp og ha en velfortjent lunsjpause. Så går du ned gjennom noen trær og friskt pudder – absolutt verdt hele turen! Når du går på backcountry-tour, kreves det at du har riktig utstyr, og viktigst av alt, anbefales det at du har tatt et AST-kurs på forhånd. Definitivt noe å prøve i Canada!

 

Ski med Snowminds i Canada

Ute på touring i Montana Bowl i Revelstoke.

 

9. Heli skiing “a once in a lifetime experience”

Hvis du noen gang har drømt om heliski, er Canada stedet å være! Det er den sykeste opplevelsen og noe du må prøve! Snowminds holder en Heli Ski Camp i Revelstoke, som jeg absolutt ville ha meldt meg på om jeg ikke allerede bodde i Revelstoke. Da er det på tide å benytte anledningen og ta med litt ekstra penger til den – for det er en opplevelse for livet!

 

 

10. Nettverk, nettverk, nettverk!

Årsaken til at jeg valgte å gå til vintersesongen i Canada var bl.a. å bygge et internasjonalt nettverk. Når du tar en vintersesong i Canada, er det ikke bare kanadiske skiinstruktører, mange av kollegene mine kom fra hele verden, f.eks. Australia, England, Tyskland, m.m. Jeg synes det er kult å komme i kontakt med mennesker som kommer fra forskjellige deler av verden, og hvem vet, kanskje du trenger dem når du minst forventer det.

Håper dere har fått inspirasjon og at dere har tatt med dere noe fra denne listen. Og så håper jeg at dere velger å dra på en sesong i Canada – for det er det beste jeg har gjort!

Masse ski hilsninger,

Clara Kauffmann

 

Får du også lyst til å gjøre en vintersesong i Canada etter å ha lest mer om Claras fantastiske opplevelser? Sjekk ut kurset som Clara var med på.

 

Det er begrenset med visum til Canada! 🇨🇦

Gjør drømmen til virkelighet.

SØK I DAG