En vinter som skiinstruktør i Whistler

Ida Ravn June 18, 2019

Ida har tilbragt vinteren som skiinstruktør i Whistler, Canadas største skiområde, hvor hun startet i desember med sitt 3-ukers skiinstruktørkurs i Canada. Vi slo av en prat med henne i løpet av hennes siste måned som instruktør, hvor hun tok seg tid til å svare på 4 spørsmål om sesongen! 

 

Hvem er du, og hvordan endte du hos Snowminds?

Jeg heter Ida Ravn, og jeg er 21 år gammel. Jeg kommer fra Skive, og der jobbet jeg som lærerassistent før jeg la ut på eventyr i Canada. Jeg endte hos Snowminds etter et møte med en tidligere deltager, og tenkte at dette måtte jeg bare prøve! Få klikk senere var jeg påmeldt.

Hvorfor endte valget på Canada?

Grunnen til jeg valgte Canada bunner egentlig i lysten til å prøve noe nytt. Europa kan være fantastisk, men jeg ville gjerne oppleve noe annet. Man hører ofte historier om det ville pudderet og vennlige folkeslaget, noe som vekket interessen min. Vi har ikke hatt optimale værforhold i år, men det har ikke gjort sesongen min mindre minneverdig! Det har vært lærerikt og utfordrende på et helt annet nivå enn man forventer, og det er en opplevelse man helt klart vokser på. Det byr på både seriøsitet og masser av tull øg tøys på samme tid. 

Hvordan opplevde du Snowminds-kurset og den canadiske skiinstruktøreksamen? 

Først og fremst står jo Snowminds for alt det praktiske, og man føler seg virkelig i trygge hender. Det å ha Snowminds i ryggen har vært til stor hjelp, og bare det å vite at de er der om man skulle ha bruk for noe er virkelig betryggende når man er så langt borte hjemmefra. De sørget for alt, til og med felles aktiviteter med de andre kursdeltagerne under forløpet. Vi ble mottatt av trenerne med åpne armer, og de sto klare til å lære fra seg. Vi hadde tre uker med trening, skiløp, og masse latter. Det er nemlig rom for å le av hverandre, lære av hverandre og hjelpe hverandre. Man bygger tette bånd med trenerne og gruppen gjennom kurset, noe som gjør det til en helt unik opplevelse. De tre ukene gikk som smurt, og man tenker ikke så mye over at det er en eksamen, men mer hvordan det forbedrer ens egne evner. Timeplanen var satt, så man skulle bare møte opp med lærevillig innstilling. Snowminds sto også klare til å feire oss, da vi alle sto med beviset i hånden.

 

Hva har vært det beste med sesongen din som skiinstruktør i Whistler?

Jeg har blitt en mye bedre skiløper og har lært så mye om meg selv og det å videreføre gleden for noe. Jeg har møtt så mange fantastiske mennesker fra hele verden og fått en masse nye vennskap som jeg tar med meg videre. Et fellesskap som bygger på delt lidenskap for skisport. Det å være skiinstruktør er noe helt spesielt! Man sover nærmest med skistøvlene på, står opp til vakre omgivelser og frist luft – what’s not to love?! 

 

// Ida

 

Whistler 

Med to sammenlagte skianlegg, er Whistler Blackcomb det desidert største skiområdet i Canada, og det er ingen tvil om at området, med 32 kvadratkilometer med skiterreng og en “Peak 2 Peak” skiheis, som er en av verdens lengste, legger til rette for en masse ski- og snowboardeventyr. Videre har Whistler også flere snowparks i verdensklasse, samt et tilgjengelig offpiste område som kan tilfredsstille selv de mest hardcore skientusiaster! En sesong som skiinstruktør i Whistler blir kort sagt aldri kjedelig!

Vi besøkte Ida under 3-ukers kurset i Canada i desember, hvor vi fulgte henne og Snowminds-teamet under kurset i Whistler. I videoen under kan du se hvordan det så ut 🙂

Kunne du tenke deg en sesong i Canada? Det er kun et begrenset antall tilgjengelige arbeidsferievisum, så vi anbefaler på det sterkeste å reservere en plass slik at du er sikret en vinter i det lekre canadiske champagne-powder!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg