Nivå 3 skiinstruktørkurs i Østerrike

Ta prestasjonene dine i snøen til nye høyder

 

Nivå 3 skiinstruktørkurs i Østerrike

 

Vår nivå 3 – landeslehrer 2 – leir i Østerrike vil garantert ta skiferdighetene dine til neste nivå. Kurset er skreddersydd for å gi deg den ultimate snowboardopplevelsen med 5 dagers trening per uke fra topp profesjonelle trenere!

 

I løpet av kurset vil vi organisere teambuilding og aktiviteter, inkludert tyskopplæring, for å forberede deg best mulig på en sesong som skiinstruktør på en østerriksk skiskole. Før avreise vil du bli invitert til vårt Kick off-arrangement og bli tildelt en skiskole, som du vil bli transportert til etter kurset sammen med et team av andre Snowminders, hvor du kan starte sesongen og livet som skiinstruktør i Østerrike sammen!

 

 

Livet som skiinstruktør i Østerrike

 

Gang på gang opplever vi at en sesong som skiinstruktør er mye mer enn bare skikjøring i seg selv. I tillegg til de vakre nypreparerte bakkene og den vakre nysnøen, opplever du også et unikt fellesskap med kollegene dine som alle deler den samme lidenskapen som deg – ski.

 

I Østerrike finner du også de koseligste fjellandsbyene fylt med autentiske restauranter som serverer de beste wienerschnitzlene du noensinne har smakt! I tillegg til maten og fellesskapet må du ikke glemme Østerrikes tradisjoner som spiker, snaps og afterski, som utvilsomt er den perfekte rammen for å møte nye venner fra hele verden.

HVA ER INKLUDERT?

Har du ikke fått nok skikjøring og trening i løpet av sesongen? Ønsker du å heve ditt nivå som skikjører og instruktører enda et hakk, så er Landes 1-kurset det helt rette kurset for deg å avslutte sesongen på.

For kurset kan du se frem til følgende:

 • 3 ukers Snowmindskurs i Østerrike
 • Opplæring av en svært profesjonell østerriksk skiinstruktør
 • Tekniske øvelser i bakken
 • Rytmeendringer
 • Finjustering av pukkelteknikk
 • Mulighet til å stå på ski utenfor pisten
 • Teknikk for storslalåm med timing
 • Den internasjonalt anerkjente østerrikske skiinstruktørutdanningen Landes 2
 • Hotellinnkvartering med 1/2 pensjon under hele kurset
 • Lagarrangementer og avslutningsfest i løpet av kurset
 • Reise med et dansk reiseselskap som er medlem av Reisegarantifondet
 • Reis trygt med Snowminds trygghetsgaranti.

 

Hva er ikke inkludert?

 • Transport til og fra kursdestinasjonen
 • Heiskort for kurset*
 • Bestilling og reiseforsikring
 • Lommepenger og annet som ikke er nevnt ovenfor
 • Medlemskap i SBSSV

 

*Vennligst gi oss beskjed når du søker om du ønsker å kjøpe et ekstra heiskort.

Reiseperiode

 

Datoene for kursene kan variere, men som en generell regel:

3 ukers kurs:

 • November
 • Mars***

* Overnatting er inkludert, inkludert kursets siste dag. På slutten av kurset kan du enten velge å reise direkte til en østerriksk skiskole der du blir ansatt og jobber resten av sesongen i de vakre østerrikske Alpene, eller reise hjem til Danmark med buss.

**Hvis buss kjøpes til novemberkurset, er avreise dagen før kurset starter.

*** For dette kurset kan du legge til busstransport tur-retur, eller bare reise hjem til Skandinavien (København) og avslutte sesongen med et smell på en Landes Reunion Camp. Du kan også returnere til skiskolen etter kurset.

"Det østerrikske nivå 3 (Landes 2) er vilt. Det fokuserer 100 % på teknikk, og det var den kuleste måten å avslutte sesongen på."

- Naja, Snowminds instruktør

 

Hvem kan delta i landes kurset?

 

For å delta på kurset kreves følgende:

 • Bestått ski anwärter og Landes 1 eksamen (nivå 1 og 2)*
 • En arbeidsattest fra din østerrikske skiskole som viser at du har jobbet minst 12 dager.
 • Medlemskap i SBSSV
 • Twin-tip ski (fortrinnsvis parkski) og carvingski (du kan alternativt leie på kursstedet).

 

Dette kurset er for deg som allerede er Anwärter- og Landes 1 utdannet og ønsker å ta utviklingen din til neste nivå.

 

Vi har stor interesse for kursene våre og fylles raskt opp. Derfor kjører vi også et “førstemann til mølla”-prinsipp, der vi har søknadsfrister omtrent hver måned. Dette betyr at jo tidligere du søker, jo større er sjansen din for å bli med på laget OG få en jobb på din drømmedestinasjon.

 

Du kan bruke søknadsskjemaet, som også viser pris og dato, på denne siden eller finne søknadsskjemaet vårt i toppmenyen.

Detaljer om kurset

Innkvartering

Hotel med 1/2-pension

“We take care of our own” og under et intensivt skilærerkursus skal man have god mad og bo godt! På alle vores hoteller vil der være WiFi og du vil blive indkvarteret i 2-6 personers værelser eller lejligheder, hvor du vil bo med de andre Snowminders. Vores hoteller ligger med nem adgang til skibus eller pisten.

Vi sætter en dyd i at sikre kvalitet i hele oplevelsen, hvilket også er årsagen til at vi samarbejder med hoteller der laver god, mættende og nærende morgenmad og aftensmad. Morgenmaden består typisk af en nærende buffet og aftensmaden af enten 3 retter eller buffet med suppe, salat, hovedret og dessert.

Heiskort

Heiskort under kurs og trening

Hvis du ikke har eget heiskort, kan du kjøpe et heiskort som utleveres ved ankomst.

Arrangementer og fellesskap

Stort sesongåpningsarrangement i Danmark

I september finner Snowminds Kick-off-arrangementet vanligvis sted. Det er en flott dag der vi gjør mye teambuilding, snakker om skiinstruktørtrening og sesongen, og generelt får sjansen til å få svar på alle spørsmålene dine. Vi snakker også om skiutstyr, og du får sjansen til å kjøpe flott skiutstyr til superpriser. Et av høydepunktene er å møte de andre Snowminderne du skal være sammen med, da det alltid vil være minst en annen Snowminds-instruktør på destinasjonen din, slik at du har andre å dele opplevelsen med.

Team-arrangementer i løpet av sesongen

Etter kurset vil vi i Snowminds snart savne deg, og du vil forhåpentligvis savne oss og hverandre. Derfor arrangerer vi et stort Snowminds Team Event i løpet av sesongen. Her vil vi samle hele Snowminds-teamet på et hemmelig sted i Østerrike for å få en opplevelse utenom det vanlige og se alle igjen. For eksempel dro vi til Kitzbühel i januar for å se verdenscup på ski i det legendariske Hahnenkammrennen og oppleve den ikoniske byen.

Snowminds Reunion Party i Danmark etter sesongen

Vår Snowminds Reunion Party er vanligvis i mai/juni, når de siste skiløperne har kommet hjem, og før mange drar med oss for å reise verden rundt til steder som Afrika, Argentina eller Australia.

Snowminds Reunion Party er frivillig og koster en liten avgift, men er en flott mulighet til å treffe gamle venner og snakke om en flott skisesong.

Bli med på Snowminds Social

Siden 2012 har vi i Snowminds utdannet hundrevis av talentfulle danske skiinstruktører. Alle er en del av nettverket “Snowminds Social”, som vi grunnla for å tilby alle våre instruktører flere unike opplevelser, nettverk og fordeler med Snowminds. Vi organiserer årlige turer som skiturer, surfeturer, teamaktiviteter, arrangementer, gjenforeningsfester osv. der instruktørene våre bygger nettverk på tvers av årsklasser. På denne måten kan du få sparring og hjelp med alt fra spørsmål om sesongen, studievalg, karriere, utstyrsvalg og mye mer fra mer erfarne instruktører. Snowminds Social er din tilgang til Danmarks største nettverk av unge skientusiaster.

Sikkerhet, fellesskap og opplevelser for livet

Fra ditt første møte med oss til intervjuet i Danmark vil du bli fulgt, støttet og veiledet av vårt erfarne team, som alle har vært tidligere skiinstruktører hos oss. På denne måten vil du kunne få hjelp og sparring når som helst, enten du trenger råd om pakking før avreise, et tips om hvordan du kan utvikle skikjøringen din under kurset vårt, sparring på tyske ord under treningen eller en trøstende skulder i løpet av sesongen. Kort sagt; uansett hva du trenger, er vi der for deg HELE VEIEN!

Før avreise vil du bli invitert til vår Facebook-gruppe, hvor du kan sette et ansikt på alle de andre skiinstruktørene du vil tilbringe vinteren med. Vi forbereder dansken din til kurset, slik at du kan komme godt forberedt, og du har også muligheten til å bestille et tyskkurs for å få tysken din på topp.

Under kurset er vi der for å hjelpe deg med alt fra læremateriell, språket, øvelsene og ikke minst for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha om skiteknikk, samt eksamen. Det betyr også at du ikke alltid trenger å stole på instruktøren din eller gruppen for å svare på ting. Du kan alltid få tak i et medlem av Snowminds-teamet.

Samtidig strekker vi oss ekstremt langt for å sette sammen team som fungerer og består av fantastiske, glade og motiverte skientusiaster. Som et resultat vil du unektelig knytte tette bånd med for eksempel romkameratene dine, skiløperne i gruppen din i bakken og selvfølgelig kollegene dine på destinasjonene. Alt dette nevner våre tidligere skiinstruktører ofte som unikt for opplevelsen. Dette fellesskapet er ikke bare viktig fra et sosialt synspunkt, men også gull verdt under opplæring og eksamener, der støtten fra vennene dine kan være det lille ekstra som får deg gjennom og gir deg et skiinstruktørbevis i hånden.

Hos oss er du ikke et nummer, men et menneske, en skilærer, og vårt eneste mål og håp er å gi deg en unik opplevelse som skilærer som du kan se tilbake på med glede og anger resten av livet. Det er store ord, men de kommer fra hjertet, og det er det Snowminds handler om.

Opplæring

Den internasjonalt anerkjente østerrikske skiinstruktørutdanningen Landes 2

For å sikre at alle våre instruktører får opplæring av høyeste kvalitet, samarbeider vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband (SBSSV). En av de mest anerkjente skiinstruktørforeningene i verden!

Landeslehrer-tittelen med SBSSV består av 3 deler, hvorav dette Snowmind-kurset forbereder deg på og inkluderer den andre delen kalt “Landeslehrer 1”. Kurset vil bygge på din Landes 1 og Anwärter med og primært fokusere på mer prestasjonsbasert skikjøring som pukkel, pudder og korte, så vel som lange svinger i pisten.

Etter Landes 1-kurset har du muligheten til å ta både Alpinkursus og Landeslehrer 2. Alpinkurset forbereder deg på den morsomme, men også farlige kjøringen utenfor løypene. Bestått Landes 2 eksamen gir deg et instruktørsertifikat i hånden, slik at du kan undervise viderekomne til eksperter og også ta gjester utenfor pisten. Enten du består kurset eller ikke, vil du merke en markant forbedring i skikjøringen din!

Det østerrikske skiinstruktørsystemet er et av de mest anerkjente, og skiinstruktørsertifikatet ditt vil ikke bare se bra ut på CV-en din, men vil også kunne brukes etterpå på Snowminds’ andre destinasjoner rundt om i verden.

HVA OM JEG IKKE BESTÅR EKSAMEN

Hvis du skulle mislykkes på eksamen eller noen deler av den, trenger du ikke å bekymre deg. Vi har en løsning for deg med en annen mulighet hvis du har fullført Anwärter-eksamenene dine i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller desember. Du får sjansen til å delta på en 3-dagers Wiederholungscamp fra 18. til 20. desember 2023. Den tredje dagen vil være “Prüfungs”-dagen (eksamensdagen).

Campen koster 275 euro og inkluderer kun trening. Du er selv ansvarlig for å ordne transport, heiskort, hotellinnkvartering og andre utgifter. Denne unike muligheten gir deg imidlertid sjansen til å ta eksamen på nytt kort tid etter en tidligere mislykkelse, slik at du har muligheten til å komme i gang med å jobbe så raskt som mulig.

Pris

Course Icon 3 ukers Ski Landes 2-kurs

Course Icon Fra 39.995 NOK (3 uker)

Course Icon Østerrike

Course Icon Depositum: 1000 NOK

Søk

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg