SESONG OG NIVÅ 1 SNOWBOARDINSTRUKTØRKURS

Ta din nivå 1 på 3 uker🤙

EVENTYR I JAPAN

 

Snowboarding i Japan er kulere enn å surfe på de beste bølgene på Bali, og du får til og med betalt for det! Få den ultimate opplevelsen i verdens dypeste snø, føl en helt ny kultur og spis sushi dagen lang med Snowminds snowboardinstruktørutdanning i Japan. Gjennom et unikt samarbeid med japanske skiskoler har du muligheten til å bli en av de heldige norske snowboardinstruktørene i vinterverdenens powdermekka!

 

Kurset er skreddersydd over 3 uker, med fullt fokus på din utvikling og erfaring på og utenfor pisten, hvoretter vår ansettelsesgaranti vil sikre deg en snowboardinstruktørjobb gjennom hele vintersesongen.

 

Sjekk ut våre anmeldelser på Trustpilot og Facebook for å lære mer om Snowminds fra våre instruktører!

 

OPPLÆRINGEN

 

Gjennom et 3-ukers instruktørkurs i Japan (eller i Østerrike) med våre mest talentfulle og erfarne trenere, vil du raskt utvikle din snowboardteknikk og undervisningsferdigheter for å bli en svært kompetent snowboardinstruktør. Fra dag én vil du bli tatt rett tilbake til det grunnleggende, og øve på de aller første trinnene på snowboard. Derfra, dag for dag, vil du sakte bygge opp undervisningsferdighetene dine, og øve på alt fra morsomme leker til tekniske posisjoner og bevegelser. Du lærer forskjellige måter å undervise og kommunisere på, slik at du kan gi gode opplevelser uansett hvilke gjester du underviser.

 

Gjennom hele kurset vil treneren din gjøre videoanalyse som en del av opplæringen og utviklingen. Ikke bare er videoanalyse et flott verktøy for å forbedre nivået ditt, men også et morsomt minne å ha etter kurset, da du vil kunne se din betydelige utvikling i løpet av de tre ukene. Teori er også en del av treningen, noe som er viktig for å forstå konseptene og de forskjellige elementene du lærer på fjellet i løpet av dagen. Denne teorien vil du jobbe med på kveldene sammen med de andre Snowminders, og ikke bekymre deg, det er ikke tung teori som du må sitte med hver kveld. Dine Snowminds-teamleders vil organisere morsomme ettermiddags-/kveldsaktiviteter i løpet av kurset som vil kombinere sosiale aktiviteter og din utvikling som instruktør. Disse ulike delene kombinert vil forberede deg på best mulig måte til å bli snowboardinstruktør og til å jobbe i en skiskole.

"Shredding JaPOW is unreal. Hver morgen står up opp og tenker: Det er ikke noe sted jeg heller vil være i dag."

- August, Snowminds Instruktør

LIVET SOM INSTRUKTØR

 

Du kommer til å jobbe i en av våre partnerski- og snowboardskoler i Japan, hvor du vil få mange fantastiske opplevelser og et internasjonalt nettverk av venner for livet! Det vil også være erfarne Snowminds-instruktører tilgjengelig for å gi deg selvtillit om jobben som snowboardinstruktør.

Du vil undervise snowboardturister fra hele verden, inkludert japanere, og ved å gjøre det vil du få et unikt innblikk i japansk kultur. Når du ikke underviser, kan du slappe av i en onsen (varme kilder), oppleve japanske tradisjoner og oppleve natur utover det vanlige – f.eks. aktive vulkaner! Og selvfølgelig snowboard i den beste og dypeste snøen i verden!

 

 

 

 

 HVA FÅR DU MED SNOWMINDS?

 

Hos oss får du “the full Snowminds experience” på din vintersesong som snowboardinstruktør. Vårt erfarne personale, som alle er tidligere ski- eller snowboardinstruktører, vil følge deg helt fra begynnelsen og være med deg HELE VEIEN under snowboardinstruktøropplæringen og i løpet av skisesongen, når vi sikrer deg jobb på en topp japansk skiskole. Samtidig sørger vårt topp profesjonelle trenerteam for at du får best mulig opplæring før snowboardinstruktøreksamen. En opplæring som betyr at 100% av våre instruktører har fått jobb etter Snowmind-kurset siden vi startet i 2012!

Når du reiser med Snowminds tar vi oss av ALT det praktiske arbeidet knyttet til reisen din, så alt du trenger å gjøre er å pakke kofferten og se frem til en opplevelse for livet som skiinstruktør i Japan.

 

Med denne kurspakken kan du se frem til følgende:

 

 • En vintersesong son snowboardinstruktør i Japan med ansettelse på en lokal skiskole
 • Kick-off arrangement i Danmark før avreise
 • Arrangert innkvartering, heiskort og uniform i løpet av sesongen*
 • Tryggheten ved å reise med et skandinavisk reiseselskap som er medlem av Reisegarantifonden
 • 3 ukers snowboardinstruktørkurs i Japan eller Østerrike inkludert heiskort, eksamen, kursmateriell og sertifikat
 • Offisiel APSI/NZSIA/CSIA/BASI-instruktørutdanning
 • 3 ukers innkvartering med frokost og middag
 • Fly tur-retur fra Oslo til Japan**
 • Lokal transport fra flyplassen til skiskolen i Japan***
 • Mulighet til å se Tokyo og andre severdigheter etter endt skisesong
 • Avslutningsfest etter fullført instruktørkurs
 • Dedikert Snowminds team for å støtte deg før, under og etter sesongen
 • Snowminds Team-arrangement i løpet av sesongen
 • Hjelp med visumsøknad og alle andre praktiske formaliteter
 • Et unikt fellesskap med venner for livet
 • Pro-deals på Snowmindsstore
 • Snowminds Trygghetsgaranti
 • En totalopplevelse der alt er tilrettelagt for deg
 • Et lidenskapelig team som støtter deg HELE VEIEN!

 

Hva er ikke inkludert?

 

 • Ekstra bagasje utover de to kolli på ca. 20 kg hver som inngår i din flyreise
 • Kostnader tilknyttet visumsøknad
 • Reiseaktivitet og transport etter endt sesong til f.eks. flyplassen
 • Kansellering- og reiseforsikring
 • Eventuelle ekstrautgifter til bolig, heiskort og uniform i løpet av sesongen**
 • Lommepenger og annet som ikke er nevnt ovenfor
Les mer

*Fly er inkludert fra Oslo. Hvis du bestiller veldig sent eller ønsker å fly fra en annen flyplass, må du være oppmerksom på at det kan være en ekstra kostnad avhengig av flyplass, flytilgjengelighet samt prisøkninger! Vi vil informere deg i disse tilfellene før den endelige bestillingen av flybilletter. Du er mer enn velkommen til å bestille dine egne flyreiser, i så fall vil vi gi en rabatt på 7000 NOK. Hvis du har spørsmål, er du mer enn velkommen til å kontakte oss.

**Noen skiskoler krever et depositum for heiskort og/eller uniform, som du får tilbake ved sesongslutt. Du betaler månedlig leie for boligen din, som vanligvis trekkes fra lønnen din. Merk at du i de fleste tilfeller vil få en ansettelseskontrakt fra desember til slutten av februar, med mulighet for forlengelse (ikke garantert forlengelse).

***Hvis du deltar på en kurs i Østerrike, vil du bli belastet 200 euro for transport til Østerrike og for transporten fra kursstedet til flyplassen.

 

 

HVEM KAN SØKE?

 

Hos Snowminds er vi stolte av å velge de rette menneskene til våre team av ski- og snowboardinstruktører, og vi er kjent blant våre skiskolepartners for å utdanne dyktige, energiske og høyt motiverte ski- og snowboardinstruktører. Du trenger ikke å være en snowboardekspert, og uansett hvilket nivå du er på, er kursene våre skreddersydd for å gi deg best mulig snowboardtrening før din snowboardinstruktøreksamen, slik at du kan gjøre drømmen din om en vinter som snowboardinstruktør i Japan til virkelighet! Det viktigste er at du er positiv, morsom, eventyrlysten og klar til å jobbe hardt for å få ditt livs opplevelse med Snowminds Team.

 

Helt grunnleggende forventer vi at du:

 

 • Har stått på ski eller snowboard minst 3-4 uker
 • Er utadvendt, positiv og livsglad
 • Er seriøs, ansvarlig og toppmotivert
 • Er god med både barn, unge og voksne
 • Liker å undervise og å bli utfordret
 • Behersker engelsk på samtalenivå
 • Er minst 18 år
 • Er kvalifisert for Working Holiday Visa*

 

Når du har sendt oss søknaden din vil vi invitere deg til en samtale hvor vi vil vurdere kandidaturet ditt. Her vil du samtidig få mulighet til å høre mer om kursene våre, og tilværelsen som snowboardinstruktør i Japan. Etter dette vil vi vende tilbake til deg med informasjon om hvorvidt vi kan tilby deg en plass på teamet.

 

Vi har stor interesse for kursene våre og plassene fylles raskt opp. Derfor kjører vi også et “førstemann til mølla”-prinsipp, der vi har søknadsfrist omtrent hver måned. Det betyr at jo tidligere du søker, jo større sjanse har du for å bli med på teamet OG få jobb på drømmedestinasjonen din.

 

Du kan benytte deg av søknadsskjemaet her på siden, hvor du også kan se pris og dato, eller anvende søknadsskjemaet vårt i toppmenyen. Klikk her for å søke.

 

*For deg med norsk pass kan du søke om et Working Holiday Visum hvis du er mellom 18-30 år og oppfyller de øvrige visumkravene.

FAQ

Kursdestinasjonsdetaljer

 

Vennligst merk: 3 ukers overnatting, 3 ukers måltidsplan (som inkluderer 15 middager + 15 frokoster), jobbplassering som skiinstruktør, returbilletter og lokal transport til destinasjonen er inkludert som standard i praksisplasser med mindre annet er oppgitt.

Nivå 1 Snowboard Instruktørprogrammer

Rusutsu

Avreise: ca. slutten av november
Nivå 1 kurs: (fra 94,995 NOK)
– NZSIA Nivå 1 sertifisering

Østerrike/Japan

Avreise: ca. begynnelsen av november
Nivå 1 kurs: (fra 83,995 NOK)
– BASI Nivå 1 sertifisering

Hakuba

Avreise: ca. slutten av november
Nivå 1 kurs: (fra 97,995 NOK)
– CASI Nivå 1 sertifisering
– AST1 kurs
– Førstehjelpskurs

Nivå 1 + 2 Snowboard Instruktørprogrammer

Hakuba

Avreise: ca. slutten av november
Nivå 1 + 2 kurs: (fra 124,995 NOK)
– CASI Nivå 1 + 2 sertifisering
– AST1 kurs
– Førstehjelpskurs

 

 

Jobb som skiinstruktør og økonomi

Jobb som snowboardinstruktør på en lokal skiskole

En sesong som snowboardinstruktør forblir en livslang drøm for de fleste, men nå har du sjansen til å gjøre den til virkelighet. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med å jobbe som ski- og snowboardinstruktør, og gjennom våre nøye utformede kurser og omfattende nettverk av skiskoler over hele verden garanterer vi deg en jobb i en av verdens beste skidestinasjoner.

Ansettelse er betinget av at du består utdanningen, noe omtrent 90% av kursdeltakerne våre gjør. Skulle du ikke bestå, vil vi gjøre alt i vår makt for å sikre deg en jobb uansett, slik at du kan få en flott sesongopplevelse og raskt arrangere en ny eksamen. Vi er stolte av å si at vi aldri har vært i en situasjon der vi ikke har vært i stand til å hjelpe med en jobb etter endt utdanning!

Lønn, utgifter og prosessen

Vi har topp profesjonelle partners over hele verden, og sammen med dem sørger vi for at heiskort, bolig og uniform er ordnet når du ankommer på destinasjonen. Vær oppmerksom på at det kan være en egenbetaling for f.eks. bolig eller heiskort, avhengig av skiskolens lønnsstruktur. Du blir ansatt direkte av skiskolen, som betaler deg i henhold til dine prestasjoner. Du får ca. 1100-1600 JPY per arbeidstime og har ofte ulike bonusmuligheter, for eksempel hvis gjestene dine velger å forlenge leksjonen/kurset med deg osv. Du blir ikke rik av en sesong som instruktør, men du blir rik på opplevelser! Vi anbefaler å ta med lommepenger slik at du kan få mest mulig ut av sesongen og gjøre alt det du vil gjøre.

Generelt varierer det veldig hva instruktørene våre tjener og bruker i løpet av sesongen. Som en tommelfingerregel tjener folk godt i Japan, og mange er i stand til å reise rundt etterpå uten å komme hjem med en negativ saldo 🙂.

Under din konsultasjon med oss vil vi vurdere din motivasjon, kvalifikasjoner og ønsker for din opplevelse, inkludert hvilken skiskole og destinasjon som kan gi deg den perfekte opplevelsen. Så du vet tidlig i prosessen og i god tid før avreise hvilken skiskole du skal jobbe for. Når opplæringen din er fullført og avslutningsfesten er over, blir du fraktet rett til skiskolen din, der du får arbeidskontrakt, tildelt bolig og en fin uniform, og så kan eventyret begynne.

I løpet av sesongen

Alle våre skiskolepartners er nøye utvalgt, og vi har et nært forhold til dem alle. Det betyr også at du alltid kan kontakte oss hvis det skulle oppstå problemer i løpet av sesongen. Vi er her for å gi deg en opplevelse for livet og vil gjøre alt vi kan for å hjelpe deg om det skulle oppstå behov.

Merk at du i de fleste tilfeller vil få en ansettelseskontrakt fra desember til slutten av februar, med mulighet for forlengelse (ikke garantert forlengelse).

Bolig

Stort kick-off event i Danmark

I september finner Snowminds Kick-off-eventet vanligvis sted. Det er en flott dag der vi gjør mye teambuilding, snakker om ski- og snowboardinstruktørtrening og sesongen, og generelt får sjansen til å få svar på alle spørsmålene dine. Vi snakker også om skiutstyr, og du får sjansen til å kjøpe flott skiutstyr til superpriser. Et av høydepunktene er å møte de andre Snowminders du skal være sammen med, da det alltid vil være minst en annen Snowminds-instruktør på destinasjonen din, slik at du har andre å dele opplevelsen med.

Team events i løpet av sesongen

Etter kurset vil vi i Snowminds snart savne deg, og du vil forhåpentligvis savne oss og hverandre. Derfor arrangerer vi et stort Snowminds Team Event i løpet av sesongen. Det er her vi samler hele Snowminds-teamet i Japan for å stå på ski, ha en flott dag og se alle igjen.

Snowminds Reunion Party i Danmark etter sesongen

Vår Snowminds Reunion Party er vanligvis i mai/juni, når de siste skiløperne har kommet hjem, og før mange av dem drar med oss for å reise rundt i verden til steder som Afrika, Argentina eller Australia.

Snowminds Reunion Party er frivillig og koster en liten avgift, men er en flott mulighet til å treffe gamle venner og snakke om en flott skisesong.

Bli med i Snowminds Social

Siden 2012 har vi i Snowminds utdannet hundrevis av talentfulle skiinstruktører. Alle er en del av nettverket “Snowminds Social”, som vi grunnla for å tilby alle våre instruktører flere unike opplevelser, nettverk og fordeler med Snowminds. Vi organiserer årlige turer som skiturer, surfeturer, teamaktiviteter, arrangementer, gjenforeningsfester osv. der instruktørene våre bygger nettverk på tvers av årsklasser. På denne måten kan du få sparring og hjelp med alt fra spørsmål om sesongen, studievalg, karriere, utstyrsvalg og mye mer fra mer erfarne instruktører. Snowminds Social er din tilgang til Danmarks største nettverk av unge skientusiaster.

Trygghet, fellesskap og opplevelser for livet

Fra ditt første møte med oss til intervjuet online vil du bli ledsaget, støttet og veiledet av vårt erfarne team, som alle har vært skiinstruktører hos oss. På denne måten vil du kunne få hjelp og sparring når som helst, enten du trenger råd om pakking før avreise, et tips om hvordan du kan utvikle skikjøringen din under kurset vårt eller en trøstende skulder i løpet av sesongen. Kort sagt; uansett hva du trenger, er vi der for deg HELE VEIEN!

Før avreise vil du bli invitert til vår Facebook-gruppe, hvor du kan sette et ansikt på alle de andre skiinstruktørene du vil tilbringe vinteren med.

Under kurset er vi der for å hjelpe deg med alt fra læringsmateriell, språket, øvelsene og ikke minst for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha om skiteknikk, samt eksamen. Det betyr også at du ikke alltid trenger å stole på instruktøren din eller gruppen for å svare på ting. Du kan alltid få tak i et medlem i Snowminds-teamet.

Samtidig strekker vi oss ekstremt langt for å sette sammen team som fungerer og består av fantastiske, glade og motiverte skientusiaster. Som et resultat vil du unektelig knytte tette bånd med for eksempel romkameratene dine, skiløperne i gruppen din i bakken og selvfølgelig kollegene dine på destinasjonen. Alt dette nevner våre tidligere skiinstruktører ofte som unikt for opplevelsen. Dette fellesskapet er ikke bare viktig fra et sosialt synspunkt, men også gull verdt under opplæring og eksamener, der støtten fra vennene dine kan være det lille ekstra som får deg gjennom og gir deg et skiinstruktørbevis i hånden.

Hos oss er du ikke et nummer, men et menneske, en skilærer, og vårt eneste mål og håp er å gi deg en unik opplevelse som skilærer som du kan se tilbake på med glede resten av livet. Det er store ord, men de kommer fra hjertet, og det er det Snowminds handler om.

Transport

Avreise

Du flyr til Japan, og deretter arrangerer vi transport til skianlegget der du skal trene. På flyplassen i Japan gjennomgår du en visumsjekk, der du har en kort samtale med en flyplassansatt om planene dine for oppholdet i Japan og får gjennomgått papirene dine. Det er viktig at du tar med deg visumdokumentene dine og din utskrevne flybillett. Informasjon om møtetider osv. vil bli gitt i løpet av høsten før avreise.

Transport til destinasjonen etter kurset

Når opplæringen din er fullført og avslutningsfesten er over, ordner vi transport for deg og dine kolleger fra opplæringen til skiskolen din, hvor du blir innkvartert og starter sesongen som skiinstruktør i Japan.

Kan jeg besøke andre instruktører?

Ja, det vil absolutt være mulighet til å gjøre det. Ofte har Snowminds flere skiskoler i samme by, og i tillegg ligger byene relativt nær hverandre og kan nås med buss, så det er mulighet for å besøke hverandre underveis. I tillegg til å kunne henge med vennene dine, kan du også nyte nye og spennende skiområder, samt “jakte” på pudder i andre skiområden.

Hvis du kjører (eller kjøper) bil, trenger du et internasjonalt førerkort. Vi anbefaler at ALLE bestiller dette slik at du har det til sesongen. Du kan få et internasjonalt førerkort hos din lokale borgerservice ved å møte opp personlig med ditt gyldige norske førerkort og et passfoto.

Hjemreise

Flybilletten din er en tur/retur billet fra Norge, så hjemreisen er inkludert i prisen. Transporten til flyplassen når du reiser hjem er imidlertid IKKE inkludert, da mange reiser videre, reiser hjem på andre datoer eller annet. Hvis du vil ha inspirasjon til en tur etc. kan vi alltid bistå med dette og hjelpe til med å arrangere. Dette er også noe vi vil snakke om på kick off-eventet, slik at du allerede kan begynne å drømme om de videre reisemulighetene. Vanligvis reiser du sammen med de andre fra skiskolen. Hvis du allerede før avreise vet at du ønsker å fly til eller fra et annet land, kan vi også se på mulighetene og ekstrakostnadene for det og kjøpe flybilletten din basert på det. I løpet av sommeren vil vi be deg om ditt foretrukne hjemreisetidspunkt.

De fleste velger å reise rundt i Japan etter sesongen og deretter fly hjem fra Tokyo. Det er også flere som drar til Filippinene, Bali eller lignende. Hvis du reiser rundt, er et godt tips å bruke Japans bagasjetjeneste “Black Cat”, som du kan bruke når du reiser etter sesongen for å lagre og sende bagasje.

Innkvartering

Bolig

Boligen din er ikke inkludert i lønnen din. Dette er fordi mange instruktører er fastboende, så skiskolen velger denne modellen. På den annen side tjener du selvfølgelig penger fra skiskolen, slik at du har noe å betale husleien med. Vi har ordnet bolig via skiskolen slik at du bor sammen med de andre Snowminds-instruktørene. Du vil motta all informasjon om innkvartering rett før eller under kurset. Boligforholdene i Japan er veldig typiske for instruktører, og du bør IKKE forvente luksus. Du vil ofte bo i eldre hus, hostels eller små leiligheter, og ofte flere sammen i sovesaler eller rom. Uansett hvordan du bor, vil det raskt bli ditt nye hjem, og du vil utvilsomt sitte igjen med en stor klump i halsen og kanskje noen tårer i øynene når du drar på slutten av sesongen.

Pris

Course Icon Sesong og nivå 1 snowboardinstruktørkurs i Japan

Course Icon Fra 94.995 NOK

Course Icon

Course Icon Japan

Course Icon November

Course Icon 1000 NOK (1. despoitum)

Søk

Spørsmål? Ring oss på +47 46 88 52 94!

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg