4 spørgesmal til Ditlev om hans sesong i Japan

Avatar photo
Ditlev Böcher April 2, 2019

Japan opplever hvert år en stigende interesse fra skientusiaster fra alle verdenshjørner, hvor de alle har én ting til felles: ønsket om å oppleve den ettertraktede, bunnløse JAPOW som landet er så kjent for. Flere japanske skiområder får i gjennomsnitt over 15-20 meter snø, noe som er mer enn dobbelt så mye som alpene – i en god sesong (!!). Snowminds sender årlig mer enn 100 ski- og snowboardinstruktører på sesong til Japan, hvor de arbeider ved skiskolene i de største skiområdene. Vi har huket fatt i en av instruktørene våre, Ditlev Böcher, og stilt ham 4 kjappe spørsmål om tilværelsen hans i Japan, nærmere bestemt Kiroro, som skilærer!

 

Hvem er du og hvor kommer du fra?

Jeg heter Ditlev, er 21 år og kommer fra København. Hjemme i Køben er jeg gymlærer og flipper burgere på Maccern 🙂 

 

Ditlev på off-piste tur i Japan

 

Hvorfor bestemte du deg for å reise til Japan?

Grunnen til at jeg valgte å dra til Japan med Snowminds var at jeg alltid har vært utrolig interessert i den japanske kulturen og skikkene de har der borte, i tillegg til at jeg har en enorm forkjærlighet for dypt pudder og off-piste! Jeg hadde hørt at Japan skulle være THE PLACE TO GO om man ville prøve å stå på ski i verdens beste snø, og jeg ble virkelig ikke skuffet! Landskapet var helt grønt da vi ankom i slutten av november, men kun en uke senere sto vi med snø til midt på låret! Jeg har aldri opplevd noe lignende!

 

En fortjent pust i bakken etter topptur

 

Hva har vært det villeste med Japan?

Det har skjedd så utrolig mange ville ting i løpet av sesongen at det er vanskelig å si akkurat hva det skulle være. Men hvis jeg skal velge et bestemt minne så skulle det nok være en dag vi tilbragte i off-pisten. Vi hadde funnet et stort drop, og sjekket at landingen var fri for trær og slikt, det eneste vi ikke hadde tatt høyde for var at snøen var litt dypere enn vi hadde regnet med, så vi endte med å bli helt begravd i snø! Snø til halsen og snø alle steder hvor den helst ikke burde være!

 

Actionfylt dag med gutta

 

Hvis du skulle gjort noe annerledes, hva ville det vært?

Jeg kan virkelig anbefale å reise til Japan! Jeg nyter hver eneste dag! Om jeg skulle gjort noe annerledes så ville det nok vært å ta med flere kontanter.. det er mange steder hvor de tar kort, men Japan er fremdeles et land hvor de fleste betalinger skjer med kontanter. Et godt tips er også å lese seg opp på ”Do’s and Don’t’s”. I Japan er det veldig mange uskrevne regler, så det er alltid godt å vite hva man skal og ikke skal gjøre, både i offentlighet men også på privaten 🙂

 

// Ditlev

 

Kunne du tenke deg en sesong i Japan som ski- eller snowboardlærer med Snowminds? Da anbefaler vi deg å søke så snart som mulig, ettersom vi kun har et begrenset antall plasser ved våre partnerskiskoler i Hokkaido og Honshu. Du kan reservere din plass her!  

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg