Sesong og 4-ukers ski- og snowboard instruktørkurs i Obergurgl

Bli en sertifisert instruktør og jobb i en av Alpenes beste skianlegg!

Bli Dualinstruktør på 4 uker i Obergurgl

Hvis du ønsker en livssesong som østerriksk-sertifisert ski- og snowboardinstruktør, er dette kurset riktig for deg i Obergurgl. Den ligger i kommunen Sölden, som ikke ligger langt unna, og er vertsbyen for verdensmesterskapet i alpint! Obergurgl, som ligger i enden av Ötztal, har en av de mest pålitelige snøgarantiene i Alpene gjennom hele sesongen.

Ikke bare det, Obergurgl har 112 km velpreparerte løyper, med ulike nivåer, 25 moderne heiser og rikelig med snø fra november til april! I tillegg har det massevis av fasiliteter for moro og utfordringer, som en morsom løype, snøpark, cross, 500 meter lang løype fylt med morsomme elementer, mange muligheter for offpiste-kjøring og mye mer!

Vi kaller dette sjansen til å få vinteren i livet, og vi anbefaler deg å søke så snart som mulig for å sikre deg en av de begrensede plassene på dette kurset.

Opplæringen

 

Vårt 4-ukers instruktørtreningskurs starter i november og er designet for å forberede deg til å bestå den østerrikske “Dual Anwärter” Level 1 instruktøreksamen. Vårt team av trenere vil forbedre teknikken din i alle kjerneområdene, inkludert carving, kortsvingstrening og rytmeendringer i bakken. Gjennom de 4 ukene med trening, streber vi også etter å skape et Snowminds-fellesskap, med fokus på pedagogiske arrangementer, teambyggingsaktiviteter og det lokale teamets tanker om hva som trengs for å samle folk.

Når opplæringen er fullført, og du består eksamen, kan du begynne å jobbe som betalt ski- og snowboardinstruktør i Obergurgl hos din tildelte skiskole. Siden 2012 er vi stolte av at 100% av våre instruktører har fått jobb etter å ha fullført opplæringskurset med Snowminds.

 

Anbefaling: Sjekk ut våre anmeldelser på Trustpilot, Facebook og Google og lær mer om Snowminds fra våre ski- og snowboardinstruktører!

Hva er inkludert?

Når du reiser med Snowminds, tar vi oss av alt det praktiske. På den måten kan du pakke bagasjen og det gode humøret ditt og fokusere på å forberede deg på det kommende vintereventyret ditt.

Med denne reiseopplevelsen får du følgende inkludert: 

  • En vintersesong som ski- og snowboard instruktør med ansettelse på en lokal skiskole.
  • 4 ukers nivå 1 ski og snowboard instruktøropplæring “Anwärter”, inkludert teambuilding og sosiale aktiviteter.
  • Organisert sesonginnkvartering på skiskolen i løpet av sesongen (egenbetaling på skiskolen)
  • Middag 5 dager i uken i løpet av kurset
  • 10 dagers trening med Söldens dyktige trenerteam før Anwärter-kurset starter
  • Forberedende skitrening ca. 5 dager i uken med topp profesjonelle skitrenere
  • Invitasjon til Kick-Off-arrangementet i Danmark før avreise
  • Heiskort for alle kursdager og under skiinstruktørutdanningen*
  • Transport fra København til Obergurgl inkl. 2 kolli bagasje
  • Teambuilding i løpet av kurset
  • Snowminds teamleder under kurset
  • Treningsprogram før sesongen
  • Et sterkt fellesskap med andre Snowminders
  • Tilgang til teamevents i Østerrike under og etter sesongen
  • Gjenforeningsfest etter sesongen med alle dine Snowminds-venner
  • Tillit til et etablert dansk reiseselskap
  • En totalopplevelse der alt det praktiske er organisert for deg
  • Pro-Deals hos Snowminds Store
  • Sikkerheten til et dansk reiseselskap som er medlem av Rejsegarantifonden
  • Døgnåpen nødtelefon gjennom hele sesongen
  • Et unikt fellesskap av venner for livet

Hva er ikke inkludert?

  • Reiseaktivitet og hjemtransport etter skisesongen**
  • Avbestillingsforsikring, reiseforsikring og eventuelle visumkostnader
  • Kostnader for sesonginnkvartering etter skiinstruktørkurset
  • Lommepenger, skiutstyr og annet som ikke er nevnt ovenfor

 

*I noen tilfeller kan vi, som en service til deg, kjøpe et sesongheiskort i samarbeid med skiskolen din hvis du jobber i samme skianlegg som du får opplæring. I disse tilfellene vil Snowminds få refundert en del av prisen på sesongheiskortet av skiskolen.

**Vi hjelper deg gjerne med anbefalingerBegge periodene avsluttes med en vintersesong som skiinstruktør, som kan vare til april, dvs. opptil 4-5 fantastiske måneder i Østerrike. Hvis du velger januar-kurset, kommer du til skiskolen din på slutten av kurset og gjennomgår en opplæringsperiode, og deretter vil du være garantert arbeid i høysesongperiodene i februar.

Hvem kan søke?

 

Vi er kjent blant våre skiskolepartners for å utdanne dyktige, energiske og høyt motiverte instruktører, og derfor setter vi vår ære i å velge de riktige deltakerne til våre kurs. Du trenger ikke å være en ekspert, og uansett nivå er kursene våre skreddersydd for å gi deg optimal skitrening før instruktøreksamen, slik at du kan oppfylle drømmen din om en vinter som ski og snowbardinstruktør i Østerrike!

I utgangspunktet forventer vi at du:

  • Har stått på ski og snowboard i minimum 3-4 uker og gerne mer
  • Er imøtekommende, ansvarsbevisst og ønsker å bli utfordret
  • Ønsker å jobbe med barn og unge spesielt
  • Liker å undervise og bli utfordret
  • Du er positiv, utadvendt og eventyrlysten
  • Har gode engelskkunnskaper og helst tysk på konversasjonsnivå (les mer om vårt tyskkurs her)
  • Du er flink med barn, ungdommer og voksne
  • Er minst 18 år gammel

Når du har sendt inn søknaden din, vil vi invitere deg til et intervju der vi vil diskutere dine muligheter for å sikre deg en plass på kurset. Samtidig vil du få muligheten til å høre mer om kursene våre og en opplevelse som skiinstruktør i Østerrike. Vi vil deretter komme tilbake til deg med informasjon om vi kan tilby deg en plass på kurset.Det er stor interesse for kursene våre, og de fylles raskt opp. Derfor kjører vi også et “først til mølla” -prinsipp, der vi har en søknadsfrist ca. hver måned. Dette betyr at jo tidligere du søker, jo bedre er sjansene dine for å bli med i teamet OG få en jobb på din drømmedestinasjon.Du kan bruke søknadsskjemaet, der du også kan se pris og datoer, på denne siden eller finne søknadsskjemaet vårt i toppmenyen. Klikk her for å søke.

Detaljer om kurset

Rekruttering og finansiering

Ansettelse som instruktør ved en lokal skiskole

En sesong som instruktør forblir en livslang drøm for de fleste, men nå har du sjansen til å gjøre drømmen til virkelighet. Hos Snowminds har vi mange års erfaring med å jobbe som ski og snowboard instruktør, og gjennom våre nøye organiserte kurs og store nettverk av skiskoler over hele verden garanterer vi deg en jobb.

Ansettelse er betinget av at du består ski og snowboard instruktørutdanningen, noe ca. 90% av våre elever gjør. Hvis du ikke består, men har gjort ditt absolutt beste for å ta programmet seriøst, vil vi gjøre alt vi kan for å hjelpe deg med å få jobb uansett, slik at du kan ha en flott sesong og ta eksamen på nytt så snart som mulig. Vi er stolte av å si at vi aldri har vært i en situasjon der vi ikke har klart å hjelpe med en jobb etter endt utdanning!

Lønn og utgifter i løpet av sesongen

Vi har topp profesjonelle partnere over hele verden, og sammen med dem sørger vi for at du har heiskort, overnatting og uniform når du ankommer til destinasjonen. Vær oppmerksom på at det er en egenbetaling for f.eks. sesonginnkvartering på flere destinasjoner, som varierer fra destinasjon til destinasjon avhengig av skiskolens lønnsstruktur.

Du blir ansatt direkte av skiskolen, som betaler deg lønn avhengig av dine prestasjoner. Noen skiskoler betaler deg fast lønn, mens andre betaler deg per time. Du blir ikke rik av å være skiinstruktør, men som en tommelfingerregel tjener du rundt 12 euro i timen, og rundt 7 500-12 500 NOK i måneden hvis du jobber en hel måned. En typisk arbeidsuke er vanligvis opptil 6 dager i uken fra søndag til fredag, men vil ofte bestå av færre arbeidsdager, med for eksempel privatundervisning.

Under intervjuet med oss vil vi vurdere din motivasjon, kvalifikasjoner og ønsker til din opplevese, blant annet for å vurdere hvilken skiskole og destinasjon som kan gi deg den perfekte opplevelsen. Slik vet du tidlig i prosessen og lenge før avreise hvilken skiskole du kommer til å jobbe for. Når du har fullført opplæringen, blir du fraktet direkte til skiskolen din, og eventyret kan begynne.

I løpet av sesongen

Alle våre skiskolepartnere er nøye utvalgt, og vi har et nært forhold til dem alle. Dette betyr også at hvis det skulle oppstå problemer i løpet av sesongen, vil du kunne kontakte oss når som helst. Vi er her for å gi deg en opplevelse for livet og vil gjøre alt vi kan for å hjelpe deg hvis det skulle oppstå behov.

Arrangementer og fellesskap

Stort sesong Kick-Off event i Danmark

I september finner Snowminds Kick-off-eventet vanligvis sted. Det er en fantastisk dag hvor vi gjør mye teambuilding, snakker om instruktørprogrammet og sesongen, og du generelt får muligheten til å få svar på alle dine spørsmål. Vi snakker også om utstyr, og du får muligheten til å kjøpe flott ski og snowboard utstyr til gode priser. Et av høydepunktene er å møte de andre Snowminders du skal reise med, da det alltid vil være minst én annen Snowminds-instruktør på destinasjonen din, slik at du har andre å dele opplevelsen med.

Team-events i løpet av sesongen

Etter kurset kommer vi i Snowminds raskt til å savne dere, og dere vil forhåpentligvis også savne oss og hverandre. Derfor arrangerer vi et stort Snowminds Team Event i løpet av sesongen. Her samler vi hele Snowminds-teamet på et hemmelig sted i Østerrike for å få en opplevelse utenom det vanlige og se alle igjen. Vi har for eksempel vært i Kitzbühel i januar for å se World Cup skiskjøring i det legendariske Hahnenkammrennen og oppleve den ikoniske byen.

Snowminds Reunion Party i Danmark etter sesongen

Vår Snowminds Reunion Party finner vanligvis sted i mai/juni, når de siste Snowminders har kommet hjem, og før mange reiser videre til Afrika, Argentina eller Australia.

Snowminds Reunion Party er frivillig og koster et lite beløp, men er en flott mulighet til å møte gamle venner og ta igjen historier fra en flott sesong.

Bli med i Snowminds Social

Siden 2012 har vi i Snowminds utdannet hundrevis av dyktige ski og snowboard instruktører. Alle er en del av nettverket “Snowminds Social”, som vi har grunnlagt for å tilby alle våre instruktører flere unike opplevelser, nettverk og fordeler med Snowminds. Vi arrangerer årlige turer, som skiturer, surfeturer, teamaktiviteter, arrangementer, gjenforeningsfester osv. der instruktørene våre bygger nettverk på tvers av årganger. På denne måten kan du få sparring og hjelp med alt fra spørsmål om sesongen, studievalg, karriere, utstyrsvalg og mye mer fra mer erfarne instruktører. Snowminds Social er din tilgang til et stort nettverk av unge skientusiaster.

Trygghet, fellesskap og opplevelser for livet

Fra ditt første møte med oss til intervjuet i Danmark vil du bli fulgt, støttet og veiledet av vårt erfarne team, som alle har vært tidligere skiinstruktører hos oss. På denne måten vil du alltid kunne få hjelp og sparring, enten du trenger råd om pakking før avreise, et godt råd om hvordan du kan utvikle skikjøringen din under kurset vårt, sparring for tyske ord på kurset eller en trøstende skulder i løpet av sesongen. Kort sagt, uansett hva du trenger, er vi der for deg HELE VEIEN!

Før avreise vil du bli invitert til Facebook-gruppen vår, der du kan sette et ansikt på alle de andre skiinstruktørene du skal tilbringe vinteren sammen med. Du har også mulighet til å bestille et tyskkurs, slik at tysken din kan være helt riktig.

I løpet av programmet er vi der for å hjelpe deg med alt fra læringsmateriell, språket, øvelsene og ikke minst for å svare på alle spørsmålene du måtte ha om skiteknikk, samt eksamenene dine. Dette betyr også at du ikke alltid er avhengig av å få svar på ting av instruktøren din eller i gruppen. Du kan alltid få tak i et medlem av Snowminds-teamet.

Samtidig gjør vi en ekstrem innsats for å sette sammen team som kan fungere og som består av fantastiske, glade og motiverte skientusiaster. Dette betyr at du unektelig vil knytte tette bånd med romkameratene dine, skiløperne i gruppen din og selvfølgelig kollegene dine på destinasjonen. Alt dette er noe som våre tidligere skiinstruktører ofte nevner som unikt for opplevelsen. Dette fellesskapet er ikke bare viktig fra et sosialt synspunkt, men er gull verdt under opplæring og eksamener, der støtten fra vennene dine kan være det ekstra som bærer deg gjennom og gir deg et skiinstruktørbevis i hånden.

Hos oss er du ikke et nummer, men et menneske, en skilærer, og vårt eneste mål og håp er å gi deg en unik opplevelse som skilærer som du kan se tilbake på med glede og lengsel resten av livet. Dette er store ord, men de kommer fra hjertet; og det er det Snowminds handler om.

Transport

Transport med buss til Østerrike

Snowminds tar seg av transporten til Østerrike før treningen starter. Vi stopper flere steder i Danmark og henter nye instruktører før vi setter kursen mot snøen. Du kan ta med 2 bager og ha med deg 45 kg bagasje. Med andre ord kan du enkelt ta med alt du trenger.

Når sesongen avsluttes, må du selv stå for hjemtransporten, da det er stor forskjell på når våre skiinstruktører reiser hjem og hvorfra. Dette er derfor for egen regning, men vi hjelper gjerne til med å organisere og gi tips om de beste løsningene.

Transport til skiskolen etter kurset

Når kurset er ferdig og avslutningsfesten er over, arrangerer vi transport for deg og dine nye kollegaer fra kurset til skiskolen, hvor dere blir innkvartert og møter deres nye sjef.

Innkvatering

sesongbolig

Vi garanterer alltid at du får ordnet bolig på skiskolen din for en hel sesong. De nøyaktige detaljene for boligen din varierer en del, fra skiskole til skiskole og fra land til land. I Sölden vil du bo i personalkvarterene som er arrangert av skiskolen, både under kurset og i løpet av sesongen, noe som sikrer en god start på sesonglivet med dine medinstruktører.

Hva skjer hvis jeg ikke består eksamen?

En Andre Sjanse

Hvis du skulle mislykkes med eksamenen eller noen deler av den, trenger du ikke bekymre deg. Vi har deg dekket med en andre mulighet hvis du har fullført Anwärter-eksamen i Salzburgerland (Altenmarkt & Kaprun) i november eller desember. Du vil ha muligheten til å delta på et 3-dagers Wiederholungscamp fra 18. til 20. desember 2023. Den tredje dagen vil være “Prüfungs”-dagen (testdag).

Campen koster 275 euro og inkluderer kun opplæring. Du vil være ansvarlig for å ordne transport, heiskort, hotellovernatting og andre utgifter. Denne unike muligheten gir deg imidlertid sjansen til å ta eksamen på nytt kort tid etter en tidligere mislykket forsøk, slik at du har muligheten til å begynne å jobbe så snart som mulig.

Annen viktig informasjon

Avreise

14. november – 2023

4 ukers heiskort under instruktørkurset

Ved ankomst får du et heiskort slik at du kan gi full gass i bakken de neste 4 ukene. Dette heiskortet kan selvfølgelig også brukes på fridagene dine, dvs. når det ikke er leksjoner, hvis du vil gå opp og gi gass på skiene på egen hånd.

Hvis du består instruktøreksamen og får jobb på skiskolen, får du et sesongheiskort. Dette kortet må imidlertid leveres tilbake når du slutter på skiskolen.

Opplæringsprogram

Vårt 4-ukers instruktørkurs består av et 8-13 dagers intensivt forberedelseskurs, som introduserer deg til de viktigste øvelsene som trengs for å mestre og deretter bestå det 10-dagers østerrikske nivå 1-kurset. Disse fire ukene med opplæring kulminerer i instruktøreksamen på nivå 1.

Hvert år ser vi at våre instruktørers teknikk utvikler seg raskt og gjennom kontinuerlig personlig tilbakemelding. Vårt viktigste mål er å sikre at du er finjustert og i topp skiform før sesongen begynner. Samtidig vil du også ta del i mange teamaktiviteter som er ment å nytes og forhåpentligvis skape det sterke Snowminds-teambåndet som vi er kjent for.

Den internasjonalt anerkjente østerrikske instruktørutdanningen Anwärter nivå 1

For å sikre at alle våre instruktører får opplæring av høyeste kvalitet, samarbeider vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av verdens mest anerkjente ski og snowboard instruktørforeninger.

De siste 10 dagene av kurset vil deres instruktører ta deg gjennom Anwärter-programmet, som er nivå 1 i deres opplæringssystem. Her får du opplæring i å lære nybegynnere og viderekomne skiløpere å stå på ski, og når du er ferdig, er du klar til å begynne å jobbe hos arbeidsgiveren din.

Programmet er et av de mest anerkjente i verden, og instruktørsertifikatet deres vil ikke bare se bra ut på CV-en din, men kan også brukes på Snowminds andre destinasjoner rundt om i verden.

Pris

Course Icon Sesong og 4 uker dual instruktørkurs i Obergurgl

Course Icon fra 57.995 NOK

Course Icon

Course Icon Obergurgl, Østerikke

Course Icon November

Course Icon Før vi innkaller deg til et intervju kommer vi til å be om et depositum på 950 NOK for å kunne reservere din plass når du går gjennom rekrutterings forløpet.

Søk

Gratis online informasjonsmøte

Hør våre eksperter fortelle deg om livet som skilærer

Registrer deg